فریب کاربران با تبلیغ نرم افزارهای رایگان
به گزارش گروه اجتماعی آنا از پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا،سرهنگ آذردرخش، رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا ضمن تشریح این خبر اظهار داشت: کاربران برای نصب هر گونه نرم افزار روی سیستمهای خود چه گوشیهای هوشمند و چه لپ تاپ، تبلت یا سیستمهای خانگی، نرم افزار مورد نظر خود را حتما از سایتهای معتبر که دارای نماد اعتماد الکترونیک هستند تهیه کنند.
وی افزود: حتی در خرید نرم افزار از فروشگاهها در فضای واقعی نیز دقت داشته باشند که فروشنده نرم افزار مورد نظر را برای آنها نصب کنند و از نصب دیگر نرم افزارهای غیر ضروری که ادعا دارند رایگان است،خودداری کنند.
سرهنگ آذردرخش ادامه داد: برخی فروشندگان چه در فضای سایبر یا فضای حقیقی بعد از مدتی با برقراری تماس با مشتری از طریق ایمیل یا تماس تلفنی ادعا دارند برای پشتیبانی نرم افزار به سایت خاصی مراجعه کرده و با پرداخت مبلغی نرم افزار نصب شده روی سیستم خود را بروزرسانی و پشتیبانی کنند، که گاهی فرد را به سایتهای فیشینگ هدایت کرده و کلاهبرداری میکنند. یا بعد از دریافت پول فایلهای بد افزار ارسال میکنند و کاربران به خیال فایلهای پشتیبان، فایلهای بد افزار ارسال شده را نصب میکنند.
این مقام مسئول به کاربران توصیه کرد: هرگز به شرکتها و افرادی که به بهانه پشتیبانی فردی اقدام به تماس تلفنی یا پیامک میکنند، اعتماد نکرده و تا از صحت و معتبر بودن شرکت اطمینان لازم را کسب نکنند، هیچ گونه اطلاعات و پولی را ارسال و در اختیار این گونه افراد قرار ندهند.
وی با بیان اینکه افزایش دانش IT کاربران یک ضرورت است، گفت: به جرات میتوان گفت تعداد زیادی از قربانیان کلاهبرداران سایبری به دلیل دانش محدود IT در دام این کلاهبردان میافتند و متضرر میشوند.
سرهنگ آذردرخش در خاتمه اظهار داشت: پلیس فتا از کلیه کاربران میخواهد در صورت مواجهه با موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرسCyberpolice.ir بخش مرکز فوریتهای سایبری، لینک ثبت گزارشات مردمی به پلیس فتا اعلام کنند.
انتهای پیام/