۰۷/ ارديبهشت /۱۴۰۴
10:16 14 / 11 /1403

تبیین دستاورد‌های انقلاب در دانشگاه‌ها

تبیین دستاورد‌های انقلاب در دانشگاه‌ها
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز گفت: تبیین شایسته و دقیق چهار دهه رشد و شکوفایی افتخارآفرین انقلاب اسلامی از بایسته‌ها و وظایف مسئولان دانشگاه است.

به گزارش خبرنگار آنا، حسین کلانتری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج در جلسه هیئت رئیسه این دانشگاه اظهار کرد: تبیین شایسته و دقیق چهار دهه رشد و شکوفایی افتخارآفرین انقلاب شکوهمند اسلامی از بایسته‌ها و وظایف هموارگی مسئولان دانشگاه است. عامل اصلی توسعه و پیشرفت هر کشوری علم و فناوری بوده، کشور در دوران قاجار و پهلوی دچار انحطاط و پس‌روی شد و پیشرفت خاصی در عرصه‌های مختلف علمی و فرهنگی صورت نگرفت.

وی افزود: در دوران پهلوی از مجموع ۳۵ میلیون نفر جمعیت ایران، ۴۷ درصد باسواد بودند؛ اما با ایجاد نهضت سوادآموزی توسط امام راحل(ره) در اوایل انقلاب ۲۵ میلیون نفر از این جمعیت باسواد شده و در دهه چهارم انقلاب، طبق اعلام مرکز آمار بیش از ۹۰ درصد از جمعیت کشور باسواد بودند و این رشد همچنان ادامه دارد. تعداد دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی از ۲۳۳ مرکز قبل از انقلاب به ۲ هزار ۵۴۰ واحد دانشگاهی افزایش یافته و نزدیک به ۴ میلیون دانشجو در این مراکز در حال تحصیل و تهذیب هستند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز عنوان کرد: در دوره پهلوی و قبل از انقلاب ایران از لحاظ تولید علم در میان سایر کشور‌های جهان در رتبه ۵۲ قرار داشت؛ اما امروز حائز رتبه ۱۷ در دنیا هستیم؛ حتی به استناد برخی منابع رتبه علمی امروز ایران ۱۵ ذکر شده و نرخ تولید علم نیز در کشور ۱۱ برابر است.

کلانتری بیان کرد: در دوره پهلوی تعداد اختراعات ثبت شده کشور فقط ۱۶۹ مورد بوده در حالی که امروز بالغ‌بر ۱۱ هزار و ۳۹۶ اختراع ثبت شده داریم و در زمینه ارتقا سواد زنان نیز حائز رتبه یک جهانی هستیم. در تولید علم و استنادات رتبه سوم، مقالات داغ و پراستناد رتبه ۱۹، مقالات برتر رتبه ۲۳، مقالات کنفرانسی رتبه ۴۴ و رتبه پنجم جهانی در نانو، رتبه ۱۲ در زیست و فناوری، رتبه دوم در سلول‌های بنیادی، رتبه ۱۲ در هوا و فضا، رتبه ۱۳ در علوم ریاضی و فیزیک ازجمله افتخارات ایران اسلامی پس از وقوع انقلاب پربرکت ۵۷ است.

وی ادامه داد: این مهم است که بیندیشیم رتبه دانشگاه خودمان کجاست؟ هرچند در سه سال اخیر اقدامات خوبی انجام دادیم؛ اما کافی نیست. باید مؤمنانه و متعهدانه بکوشیم تا با پشتکار، تلاش و همت مضاعف رتبه سرزمین اسلامی‌مان را بسی فراتر از جایگاه فعلی قرار دهیم. باید در حوزه‌های هوش مصنوعی، علوم زیستی، نانو و ... مجموعه دانشگاه را توانمندتر ساخته؛ هم‌راستا با ماده ۹۹ قانون برنامه هفتم توسعه حرکت کنیم  در حوزه‌های مختلف دانشگاه نیز به تعهداتی که داریم عمل کرده و اتفاقاتی نو و بدیع را رقم بزنیم.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز با اشاره به برگزاری جشنواره فرهنگی و هنری امامت و مهدویت و مسابقه کتابخوانی نیایش با محور موضوعی(صحیفهٔ سجادیه) که در واحد کرج برگزار خواهد شد، گفت: شایسته است اقدامات فرهنگی در دانشگاه با جدیت و دقت عمل بیشتری پیگیری و به نحو مقتضی برنامه‌ریزی شود تا این جشنواره همانند سال گذشته که با قدردانی از استان البرز به پایان رسید، پربارتر و با صلابت بیشتری برگزار شود.

کلانتری تأکید کرد: مسئولان فرهنگی دانشگاه نیز باید جدیت بیشتری در امور اجرایی برنامه‌ها داشته باشند و از تأخیر در کار‌ها جلوگیری کنند. شایسته است که حوزه فرهنگی و دانشجویی قوی‌تر عمل کرده، تحول و نوگرایی در این حوزه باید در رأس امور قرار گیرد تا فضای فرهنگی مجموعه در همه حال حفظ شود. همواره و در همه جلسات بیان شده که خرج و هزینه کرد در حوزه فرهنگی فقط هزینه نیست؛ بلکه سرمایه‌گذاری است؛ بنابراین اهتمام در پاسداشت این حوزه ازجمله وظایف هموارگی در دانشگاه به شمار می‌رود.

وی با اشاره به تحقق درآمد‌های دانشگاه (شهریه‌ای و غیر شهریه‌ای) مطرح کرد: با توجه به برنامه‌ریزی انجام‌شده در بودجه دانشگاه، ضروری است حوزه‌ها و دانشکده‌های مختلف برنامه‌ریزی مدون خود را در راستای ثبت‌نام دانشجویان انجام دهند و در نوبت بعدی ثبت‌نام استان البرز در ۱۵ بهمن تمهیدات لازم اتخاذ شود تا دانشجویان بتوانند بدون هیچ‌گونه مشکل و خللی نسبت به ثبت‌نام خود اقدام کنند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز درباره تحقق درآمد‌های غیر شهریه‌ای گفت: تعهد درآمد غیرشهریه‌ای در سال جاری ۴۷۱ میلیارد تومان بوده که شایسته است همه حوزه‌ها دقت عمل لازم را در این موضوع داشته و برنامه‌ریزی‌های لازم را مدنظر قرار دهند.

کلانتری در تشریح روند اجرایی پروژه‌های در دست اجرای در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج توضیح داد: بهسازی و مرمت یادمان شهدای گمنام دانشگاه به مساحت ۶ هزار و ۵۰۰ مترمربع که اثری فاخر و ماندگار است، کلنگ زنی احداث هنرستان مهارتی با مساحتی بالغ‌بر ۱۱ هزار مترمربع، احداث ساختمان دانشکده فرهنگ و زندگی در واحد کرج با مساحت ۲ هزار و ۱۷۰ مترمربع، کلنگ زنی مجموعه آموزشی و درمانی دانشگاه، افتتاح سردر ضلع شرقی دانشگاه، افتتاح سالن اجتماعات شهید رئیسی، افتتاح سالن ورزشی سما به مساحت ۳۰۰ مترمربع، افتتاح سرای نوآوری مواد و سرای نوآوری کشاورزی هر یک به مساحت ۴۰۰ مترمربع در مهرشهر، افتتاح آزمایشگاه کشت بافت در ماهدشت به مساحت ۳۰۰ مترمربع، افتتاح مرکز فرآوری نان کامل (فاز اول) به مساحت ۱۰۰ مترمربع در مهرشهر و روند اجرایی طراحی و ساخت گلخانه هوشمند در ماهدشت به مساحت ۱۵ هزار مترمربع ازجمله پروژه‌های در دست اجرا بوده که در ۲۱ بهمن‌ماه همزمان با چهل و ششمین سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی با حضور مسئولان کشوری و استانی افتتاح خواهد شد و به بهره‌برداری خواهد رسید.

انتهای پیام/

ارسال نظر