۰۳/ ارديبهشت /۱۴۰۴
13:06 14 / 11 /1403

تنوع‌ در سبد درآمدی دانشگاه آزاد البرز با فعالیت‌های اقتصادی

تنوع‌ در سبد درآمدی دانشگاه آزاد البرز با فعالیت‌های اقتصادی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز از تنوع‌بخشی به سبد درآمدی این دانشگاه با انجام فعالیت‌های اقتصادی خبر داد.

خبرگزاری آنا؛ معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه نقش مهمی در راهبری و هدایت امور پشتیبانی و تأمین اعتبارات مالی و تنظیم هزینه‌های دانشگاه بر عهده دارد. این معاونت با انجام وظایف خود راه برای تحقق اهداف آموزشی، فرهنگی، پژوهشی، تحقیقاتی و فناوری و ... دانشگاه را هموار می‌کند.

حسین کلانتری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز در گفت‌وگویی عملکرد سه ساله حوزه معاونت توسعه و مدیریت منابع این دانشگاه را تشریح کرد، مشروح این گفت‌و‌گو را در ادامه می‌خوانید:

آنا: با توجه به اینکه منابع انسانی یکی از مهم‌ترین ارکان هر سازمان به شمار می‌رود در این باره چه اقداماتی صورت گرفته است؟

کلانتری: ارتقای کیفیت منابع انسانی (مدیران و کارکنان) از اهداف مهم بسته کاری دستیابی به سازمان یادگیرنده است که دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز با پیش‌بینی دوره‌های کاربردی مؤثر در افزایش سطح دانش و توانمندی مدیران و کارکنان، افزایش میزان آموزش‌های ضمن خدمت از ۷ هزار و ۱۶۰ نفر ساعت در سال ۱۴۰۰ به ۲۶ هزار و ۲۲۴ نفر ساعت در سال ۱۴۰۳، اصلاح ساختار تشکیلاتی واحد‌ها و مراکز آموزشی واحدهای این دانشگاه‌ از طریق ایجاد پست‌های جدید و ارتقای پست‌های کارآمد، نیز با چابک سازی چارت سازمانی از طریق حذف پست‌های بلاتصدی و ناکارآمد و در نهایت کاهش نیروی انسانی از ۵۰۵ نفر به ۴۵۰ نفر گام مهمی برای نیل به این هدف برداشته است.

در زمینه «ارتقای تعلق سازمانی و بهره‌وری منابع انسانی با افزایش مشارکت و رضایتمندی آنها» به‌عنوان یکی از راه‌کنش‌های مهم بسته کاری دستیابی به سازمان یادگیرنده، دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز با اقداماتی نظیر پرداخت وام‌های مختلف مانند وام بانک مهر ایران، کارت اعتباری، جعاله، ضروری، فرزندآوری و طرح مهربانی به ۴۴۴ نفر از کارکنان و اعضای هیئت علمی، حضور پزشک عمومی و تیم آزمایشگاهی به‌صورت رایگان برای انجام غربالگری سلامت در واحد کرج، توزیع بیش از ۲۰ تن گوشت گرم و ۵ تن برنج با قیمت تنظیم بازار، انعقاد قرارداد رفاهی با بسیاری از مراکز خرید، بیمه‌های اتومبیل و رستوران‌ها در سطح استان، پرداخت به‌موقع حقوق کارکنان در پایان هر ماه، پرداخت همه مطالبات ۲۹۳ نفر از کارکنان و اعضای هیئت علمی بازخریدی و بازنشسته از سال ۱۴۰۰ تاکنون و اختصاص مجتمع‌های رفاهی طالقان و رودهن برای استفاده کارکنان و اعضای هیئت علمی توانست گام مؤثری در این زمینه بردارد.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

آنا: با توجه به تعداد بالای دانشجو قطعاً چنین مجموعه‌ای با این وسعت نیازمند فعالیت‌های عمرانی در بخش‌های مختلف است. در این باره چه اقداماتی صورت گرفته است؟

کلانتری: بر اساس اهداف و راه کنش‌های تعیین‌شده در سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی با چشم‌انداز نیل به بهروه‌وری و پایداری اقتصادی اقدامات گسترده‌ای از سال ۱۴۰۰ تاکنون در سطح واحد‌ها و مراکز آموزشی استان صورت گرفته که به‌صورت خلاصه شامل ساختمان دانشکده هوش مصنوعی به مساحت ۱۰ هزار و ۲۸۶ مترمربع در ۶ طبقه پس از یک دهه بلاتکلیفی و رکود در مدت ۵ ماه تکمیل شده و فضای مناسب برای آموزش حدود ۱۰ هزار دانشجو در بیش از ۵۰ کلاس آماده می‌شود.

روکش آسفالت همه خیابان‌ها و محوطه دانشگاه که از بدو تأسیس تاکنون‌ترمیم نشده برای نخستین‌بار زیباسازی و آسفالت شد. همچنین پس از سال‌ها، فضای سبز دانشگاه به‌صورت کامل در سراسر مجتمع‌ترمیم و زیباسازی شد.

دیوارکشی ضلع شرقی دانشگاه به طول حدود ۳ کیلومتر و تکمیل ساختمان‌های نقلیه و تعمیرگاه _که بیش از چهار سال بلاتکلیف مانده بود_ بر اساس تفاهم‌نامه‌ای میان دانشگاه و شهرداری به سرانجام رسیده و مشکلات آن مرتفع شد.

 مواردی از قبیل اورهال و تعمیر موتورخانه‌های مجتمع اصلی دانشگاه و اقماری‌ها و مجتمع شهید عراقی طالقان، دیوارکشی مزرعه ماهدشت و نصب و راه‌اندازی دیزل ژنراتور در آن، تعمیرات کلی و آماده‌سازی ساختمان رفاهی رودهن و طالقان، تعمیرات کلی و آماده‌سازی سرای نوآوری مهرشهر به مساحت ۷۰۰ مترمربع، احداث ساختمان نان کامل در مهرشهر، احداث چهار باب کارگاه مهارتی و چهار باب کارگاه هنر، احداث و اصلاح زمین چمن طبیعی و زمین چمن مصنوعی در محوطه دانشگاه، احداث چاه در هشتگر، در بازهٔ زمانی سه سالهٔ اخیر انجام شد.

برای نخستین‌بار در استان آزمایشگاه مرجع به‌صورت کامل با امکانات ویژه در فضایی به مساحت ۳ هزار مترمربع و ۵۴ آزمایشگاه تأسیس شده که در آن علاوه بر ارائه خدمات به دانشجویان برای انجام دروس عملی به شرکت‌ها و سازمان‌های خارج از دانشگاه برای انجام آزمایش‌های مختلف، خدمت‌رسانی می‌شود؛ چراکه یکی از اساسی‌ترین وظایف کاری دانشگاه، ارتباط و تعامل با شرکت‌ها و سازمان‌های بیرونی و مرتفع نمودن مشکلات استان است.

در راستای جلب مشارکت خیرین و مؤسسات خیریه در مأموریت‌ها و امور راهبردی دانشگاه به‌عنوان یکی دیگر از راه کنش‌های بسته کاری بهره‌وری و پایداری اقتصادی در سند تحول و تعالی دانشگاه، بازسازی و محوطه‌سازی پیرامون یادمان شهدا با نقشه‌های جدید و به‌روز با هزینه‌ای بالغ‌بر ۱۵,۵ میلیارد تومان، احداث ساختمان فرهنگی در ۶ طبقه به مساحت ۲ هزار و ۴۰۰ مترمربع، تغییر کاربری و آماده‌سازی سالن ژیمناستیک، راه‌اندازی کلینیک دام‌های کوچک در مهرشهر و احداث ساختمان سرویس بهداشتی عمومی در محوطه دانشگاه توسط خیرین انجام شد.

آنا: فعالیت‌های حقوقی دانشگاه در چه زمینه‌هایی بوده است؟

کلانتری: در سه سال اخیر دفتر حقوقی واحد کرج و استان البرز فعالیت‌های گسترده‌ای را درباره احقاق حقوق دانشگاه در مراجع قضایی و تشکیل پرونده در دادسرا و محاکم بدوی و تجدیدنظر، دیوان عالی کشور و دیوان عدالت اداری آغاز کرده که در مجموع نزدیک به ۱۵۹ فقره پرونده حقوقی، کیفری و اداری در دادگاه و دادسرا تشکیل شده، برخی منتج به صدور رأی و برخی دیگر در دستگاه قضایی مراحل اداری خود را می‌گذارند که مهم‌ترین موارد صدور رأی به نفع دانشگاه مربوط به اختلاف در مالکیت زمین مزرعه آموزشی ماهدشت، زمین مجتمع واحد هشتگرد، زمین درمانگاه سیدالشهدا و زمین مرکز نظرآباد است که مساحتی حدود ۲۹ هکتار را شامل می‌شود.  مجموع اقدامات انجام‌شده در حوزه اداری، مالی و عمرانی منجر به کسب رتبه برتر معاونت توسعه و مدیریت منابع در کشور در سال ۱۴۰۳ شد.

آنا: با توجه به اینکه حفظ موفقیت‌های فعلی و افزایش آنها در آینده نیازمند آینده‌نگری، تعیین اهداف و ایجاد بستر مناسب برای تحقق این اهداف است، اهداف و برنامه‌های خود را بیان کنید.

کلانتری: دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز با پیروی از راه کنش‌های عنوان شده در سند تحول و تعالی دانشگاه و در راستای نیل به اهداف تعیین‌شده در بسته کاری بهره‌وری و پایداری اقتصادی، چشم‌انداز‌ها و اقداماتی را تعیین کرده که از آن جمله می‌توان به ایجاد فضای آموزشی به متراژ یک هزار و ۴۰۰ مترمربع(دانشکده مهارت و کارآفرینی)، تبدیل به احسن املاک دانشگاه با همکاری بخش خصوصی(بلوار ارم مهرشهر، خیابان پیروزی شمالی و میدان طالقانی)، ساخت مسکن کارکنان و اعضای هیئت علمی در خیابان پیروزی و دانشگاه آزاد اسلامی هشتگرد، ایجاد فضا‌های آموزشی و تحقیقاتی جدید با توجه به افزایش تعداد دانشجو(۱۰ هزار مترمربع) و نوسازی سیستم‌های رایانه‌ای همه دانشکده‌ها، احداث گلخانه هیدروپونیک، راه‌اندازی مرکز تحقیقات مشترک با صنعت و سازمان‌های همکار(مپنا هوافضا)، احداث ساختمان آموزشی جنب بیمارستان امام رضا(ع) تأمین اجتماعی قم، اخذ مجوز پردیس پارک علم و فناوری دانشگاه در مزرعه ماهدشت، احداث ۱۰ باب واحد تجاری در داخل مجموعه دانشگاه، بازسازی ساختمان مهرشهر (برای استقرار شرکت‌های زیرمجموعه سرا‌های نوآوری)، ساخت مجموعه آموزشی- ورزشی استخر دانشگاه، مجتمع آموزشی درمانی(۳ هزار مترمربع)، خرید ساختمان مرکز آموزش‌های کوتاه‌مدت، سالن آمفی‌تئاتر دانشکده فنی و مهندسی و هوش مصنوعی، مرکز سلامت طالقان(باغ درمانی، آب‌درمانی، هوا درمانی، گیاه‌درمانی)، راه‌اندازی کلینیک خدمات خودرو، راه‌اندازی مرکز تحقیقات آرد- نان- شیرینی و تأسیس هنرستان مهارتی اشاره کرد.

در راستای افزایش کارآمدی سبد دارایی‌های سازمانی دانشگاه و افزایش بهره‌وری منابع انسانی به‌عنوان یکی دیگر از اهداف بسته کاری بهره‌وری و پایداری اقتصادی؛ تنوع‌بخشی به سبد درآمدی دانشگاه با انجام فعالیت‌های اقتصادی، سرمایه‌گذاری و چرخش از شهریه محوری به درآمدزایی، کاهش هزینه‌های جاری و استفاده بهینه از امکانات موجود دانشگاه، نظارت بر فعالیت‌های بهره‌وری و تحول ساختار اداری و منابع انسانی در راستای کاهش نیروی انسانی در افق دید دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز قرار دارد و اقدامات مؤثری در این زمینه صورت گرفته است.

انتهای پیام/

ارسال نظر