نمایش «استرالیا» روایت ماندن و ساختن به امید روزهای بهتر است
![نمایش «استرالیا» روایت ماندن و ساختن به امید روزهای بهتر است](/files/fa/news/1403/11/10/748790_307.jpg)
محمد جوهری، کارگردان نمایش صحنهای «استرالیا» از نمایشهای منتخب چهل و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درخصوص هدف از اجرای این اثر بیان کرد: ما در قالب گروه پلاک هفت درگیر دغدغهای به نام مهاجرت شدیم و این پروژه دو سال پیش با نمایش «آگنیتاژ» در جشنواره تئاتر فجر کلید خورد. در ادامه در بحثهای دیگر مهاجرت از جمله رویکردها و دیدگاهها درخصوص بحث مهاجرتهای اجباری را مورد بحث قرار دادیم که نتیجه آن نمایش «استرالیا» بود. این نمایش را نخستین بار سال ۱۳۹۷ دیدم و آن زمان با این متن ارتباط گرفتم؛ اینکه بتوانم در این مسیر بحث مهاجرت را از یک دیدگاه دیگری موشکافانه پیش ببریم.
وی افزود: این نمایش چندبار دیگر نیز اجرا رفته بود و تلاش من این بود که با نگاه دیگری به این موضوع نگاه کنم. در اجرای این متن وارد لایههای زیرین کار شدم که تا حدودی هم به لطف اعضاء گروه از این اتفاق راضی هستم و یک دیدگاه متفاوت را بر صحنه بردیم. امیدوارم که مخاطبها نیز از اجرای کار و دیدگاهی که به آنها ارائه شد، راضی بوده باشند.
جوهری با بیان اینکه ما از مرحله استانی وارد جشنواره تئاتر فجر شدیم، گفت: من بسیار به اجرای این اثر و بازخوردی که از مخاطب در جشنواره تئاتر فجر خواهم گرفت، امید داشتم. امیدوارم که مخاطبانی که کار را تماشا کردند از تماشای اثر لذت برده و به آن چیزی که در ذهن از نمایش استرالیا داشتند، با این اثر رسیده باشند.
کارگردان نمایش صحنهای «استرالیا» ادامه داد: تئاتر از دل دغدغه میآید و از قرون وسطی که تئاتر شکل گرفت، مردم دردها را بر صحنه برده و آنها را جار میزند. با گذشت این سالها نیز این موضع تغییر نکرده است و تئاتر همیشه در اجتماع است و نبض جمهوری خودش را میشناسد.
وی با اشاره به اینکه دوباره به سراغ اجرای اثری با بحث مهاجرتهای اجباری خواهم رفت، توضیح داد: تلاش من است که مردم نروند، بمانند و بسازند تا این کشور آباد شود؛ اینکه بمانیم به امید روزهای خوب در ایران.
به گفته کارگردان نمایش صحنهای «استرالیا»، مهاجرت صرف رفتن از این کشور به کشور دیگری نیست؛ بلکه موضوعی است که همه چیز را شامل میشود. بسیاری را میشناسیم که برای پیشرفت و رشد حتی در بحث همین تئاتر از شهر و دیار خودشان به مرکز مهاجرت میکنند تا به این اتمسفر نزدیک شوند. اصلیترین نکته در متن نمایش «استرالیا» اثر پیام لاریان، جبر بود و سه کاراکتر این نمایش مجبور به مهاجرت میشدند و اصلیترین موضوعی که باید در این نمایش دیده میشد، جبر بود.
جوهری همچنین ادامه داد: نباید آدمها را مجبور به رفتن کنیم، هزاران مسئلهای که آدم را مجبور به گرفتن تصمیمی میکنند که خواهان این نیستند. آدمها وقتی مجبور میشوند دست به هر کاری خواهند زد.
وی در پایان درخصوص نحوه انتخاب بازیگران این نمایش عنوان کرد: انتخاب بازیگران بسیار موشکافانه بود و این بازیگران از لیست بلند بالایی انتخاب شدند و با یک مهندسی خاصی انتخاب شدند تا بتوانند لایههای زیرین این متن را با اکتهای خوب و مناسب به مخاطب ارائه کنند.
گفتنی است، چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری خیرالله تقیانیپور، امروز سوم بهمن کار خود را آغاز کرد و تا ۱۳ بهمن ادامه دارد.
انتهای پیام/
![تاخیر ۴۰ دقیقهای در اکران «صنم» + فیلم](/files/fa/news/1403/11/13/751622_162.jpg)
تاخیر ۴۰ دقیقهای در اکران «صنم» + فیلم
![در ایران فقط کمدیها میفروشند!](/files/fa/news/1403/11/13/751344_614.jpg)