بازآفرینی بافتهای اطراف حرمهای مطهر و تاریخی در دستور کار قرار گرفت
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، عبدالرضا گلپایگانی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری امروز (شنبه ۶ بهمن ماه) در نشست خبری طرح ساماندهی بافت اطراف حرم شاهچراغ و بافت فرسوده شیراز، با اشاره به اینکه بازآفرینی محلات هدف در سه محور بافتهای تاریخی، بافتهای فرسوده و اسکانهای غیر رسمی و حاشیهنشینی دستهبندی میشود، گفت: از سوی دیگربافتهای تاریخی در دو دسته جداگانه بافتهای پیرامون حرمهای مطهر در شهرهای مشهد، قم، شیراز، شهرری و آستانه اشرفیه و همچنین شهرهای تاریخی و محدودههای تاریخی به طور مجزا طبقهبندی و هدفگذاری میشوند.
گلپایگانی اضافه کرد: در بازنگری طرحهایی که در گذشته برای شیراز، مشهد و اردبیل طراحی شده بود، بازآفرینی محدودهها در دستور کار قرار گرفته است و با نگاهی که در دهه ۷۰ و ۸۰ در مواجهه به بافتها مطرح بود، فقط تخریب و نوسازی را دنبال میکرد و در نهایت منجر به نادیده گرفته شدن ارزشهای تاریخی میشد.
وی اعلام کرد: از این رو در بازنگری طرحهایی که در گذشته برای شیراز، مشهد و اردبیل طراحی شده بود، بازآفرینی محدودهها در دستور کار قرار گرفته است.
تسهیلات پرداختی به نوسازی بافتهای فرسوده
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری در خصوص پرداخت تسهیلات بانکها به نوسازی بافتهای فرسوده گفت: بر اساس مصوبات مقرر شده بود که سالانه ۱۰۰ هزار واحد مسکونی فرسوده در کشور نوسازی شود، اما تا به امروز از این تعداد در طی سالهایگذشته تنها ۲هزار و۴۰۰ واحد مسکونی موفق شدند.
گلپایگانی ادامه داد: محلههای هدف بازآفرینی در بافتهای تاریخی را مد نظر داریم که و از ظرفیت قانونی طرح کلید به کلید میتوانیم در این بخش استفاده کنیم. متاسفانه خیلی موفق نبوده و بانکها برای بافتهای فرسوده به تعدادبسیار پایینی واحد مسکونی تسهیلات پرداخت کردهاند.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: ۲هزار و۴۰۰ نفر تا به امروز موفق به دریافت تسهیلات ساخت مسکن شدهاند در صورتی که طبق قانون باید سالانه ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در قالب همکاری مشترک با شهرداری، وزارت راه و شهرسازی تسهیلات دریافت کنند، اما تابه امروز تنها ۲هزارو۴۰۰ واحد مسکونی وام بافت فرسوده دریافت کردهاند.
کمک طرح ساماندهی بافتهای تاریخی به توسعه کل شهر
غلامرضا کاظمیان معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی، نیز با اشاره به طرح ساماندهی بافت اطراف حرم شاهچراغ و بافت فرسوده شیراز، گفت: بافتهای تاریخی به عنوان قلب شهراست که همواره بافتهای تاریخی تداوم حافظه تاریخی شهرها هستند و ما را به هویت شهر خواهند رساند و به همین دلیل باید با در نظر داشتن ملاحظات نسبت به رسیدگی به بافتهای فرسوده اقدام کنیم.
معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: طرح ساماندهی بافتهای تاریخی میتواند به بخش عمدهای از انرژی و نیروهای توسعه شهری کمک کند، از این رو در صورتی که در مسیر درست ریلی قرار بگیرد میتواند به توسعه کل شهر منجر شود.
انتهای پیام/