افخم: پاسخ ایران به هرگونه جسارت علیه سپاه قاطعانه است
به گزارش خبرگزاری آنا، مرضیه افخم مدیرکل حقوق بشر و زنان وزارت امور خارجه امروز (شنبه) ششم بهمنماه قطعنامه اخیر پارلمان اروپا که در آن اتهامهای ناروایی در رابطه با وضعیت حقوق بشر و حقوق زنان در ایران مطرح شده است را اقدامی تکراری و حاکی از رویکرد مداخلهجویانه و سیاستزده در این نهاد اروپایی برشمرد و آن را فاقد هرگونه وجاهت حقوقی دانست.
پارلمان اروپا در این قطعنامه که روز پنجشنبه چهارم بهمنماه صادر شد در ۱۰ بند، ادعاهایی بیاساس درباره وضعیت حقوق بشر در ایران مطرح کرده است.
ایران مداخله خارجی در روندهای قضائی را برنمیتابد
افخم ضمن محکوم کردن این قطعنامه غیرمسئولانه پارلمان اروپا تصریح کرد: دستگاه قضائی جمهوری اسلامی ایران قوهای حرفهای و مستقل است و روندهای قضائی در ایران همواره مبتنی بر قانون و طی فرآیند دادرسی عادلانه است.
وی همچنین گفت که جمهوری اسلامی ایران هرگونه مداخله خارجی با هدف دخالت در روندها و کارکردهای قضائی را مغایر با اصول و قواعد حقوق بینالملل دانسته و آن را مردود میداند.
مدیرکل حقوق بشر وزارت امور خارجه مواضع ناشایست بانیان و حامیان این قطعنامه پارلمان اروپا در قبال بخشی از نیروی نظامی رسمی جمهوری اسلامی ایران کاملا ناموجه و محکوم خواند.
وی تصریح کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بهعنوان نهادی قانونی و مردمی، نقش اساسی در حراست از امنیت ملی ایران، دفاع از کیان ایران در برابر تجاوز رژیم صدام و دیگر نیروهای متجاوز و نیز مبارزه با تروریسم در منطقه ایفا کرده و هرگونه جسارت علیه این نهاد مدافع میهن با واکنش قاطع جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد.
این نهاد اروپایی در این قطعنامه از شورای اروپا خواسته تا سپاه پاسداران را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهد.
از اقدامات نسنجیده گذشته درس بگیرید
افخم همچنین با انتقاد از مواضع مداخلهجویانه برخی نمایندگان پارلمان اروپا، تصریح کرد: پارلمان اروپا باید از اقدامات نسنجیده گذشته درس بگیرد و به جای حمایت آشکار از گروهها و عناصر تروریستی که به مثابه تأیید و ترغیب خشونت و نقض حقوق بنیادین بشری است، در مسیر احترام به تکالیف حقوقی بینالمللی خود و ایفای نقش سازنده برای ارتقای صلح و ثبات و حقوق بشر گام بردارد.
این اقدامات مداخله جویانه اتحادیه اروپا مسبوق به سابقه است. پارلمان اروپا همچنین هشتم آذرماه سالجاری قطعنامهای درباره وضعیت حقوق بشر و زنان در ایران تصویب کرد. در آن قطعنامه باز هم درخواست قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی مطرح شده بود.
در همان زمان نیز مرضیه افخم به این قطعنامه واکنش نشان داد و مفاد آن را برآمده از رویکرد مداخله جویانه و کاملا سیاسی این نهاد اروپایی توصیف کرد و گفت: تلاش عامدانه پارلمان اروپا برای سیاه نمایی تحولات اجتماعی ایران مسیری اشتباه و تکراری است و این نهاد اروپایی برای حفظ اعتبار و احترام به مردم خود میتواند بازتاب صدا و مطالبات درست افکار عمومی جوامع اروپایی برای محکومیت و اعتراض به کشتار سازمان یافته زنان و کودکان بیگناه فلسطینی باشد و توقف جنایات و مجازات سران رژیم صهیونیستی را دنبال کند.
انتهای پیام/