دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 بهمن 1403 - 14:09

چگونگی برگزاری مراسم اختتامیه جشنواره شعر بوی سیب

چگونگی برگزاری مراسم اختتامیه جشنواره شعر بوی سیب
نشست هماهنگی نهایی به‌منظور هرچه بهتر برگزاری مراسم اختتامیه جشنواره شعر بوی سیب در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد برگزار شد.
کد خبر : 954248

به گزارش خبرنگار آنا، نشست هماهنگی نهایی به‌منظور هرچه بهتر برگزاری مراسم اختتامیه جشنواره شعر بوی سیب در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد برگزار و با  مرور برنامه‌های درنظر گرفته شده و اتخاذ تمهیدات لازم برای برگزاری مطلوب مراسم اختتامیه، گزارشی توسط امیرحسین همتی دبیر تخصصی این جشنواره از تعداد شرکت‌کنندگان و آثار ارسالی ارائه شد.

امیرحسین همتی دبیر تخصصی جشنواره شعر بوی سیب در این نشست اظهار کرد: آمار شرکت‌کنندگان در این جشنواره (پس از حذف نام‌های تکراری) تعداد ۱۱۰ نفر بوده و از این تعداد، ۴۲ نفر خانم و ۶۸ نفر آقایان هستند. تعداد آثار ارسالی (پس از حذف آثار تکراری) ۲۳۷ فقره در سه نوع ادبی، شامل شعر، دلنوشته و داستان کوتاه است.

وی افزود: برای این جشنواره که روز ۱۵ بهمن ماه سال جاری و به مناسبت میلاد با سعادت حضرت امام حسین علیه السلام برگزار خواهد شد، علاوه بر موضوعات مرتبط با زندگی آن حضرت، هفت محور و موضوع تعیین شده بود. محور‌های این جشنواره، شامل شهادت، احیای دین، امر به معروف و نهی از منکر، شجاعت، اطاعت از ولی امر، ایثار و جانفشانی و مفاهیم بلند زیارت جامعه کبیره بودند.

به گفته دبیر تخصصی جشنواره، بیشترین آثار ارسالی به ترتیب مربوط به محور شهادت، سپس شجاعت، آنگاه امر به معروف و ایثار هستند و دیگر محور‌های جشنواره در مراتب بعدی جای دارند.

همتی بیان کرد: برای داوری دقیق و عادلانه آثار، پنج شاخص ارزیابی با امتیاز حداکثری ۲۰ برای هر شاخص، تعیین شده بود که شامل  استفاده از زبان سلیس، رعایت معیار‌های فصاحت و بلاغت، تصویر سازی‌های ادبی، استفاده مناسب از آرایه‌های ادبی و ارائه مضامین نو می‌شود.

وی گفت:  باتوجه به اهمیت و حساسیت فرایند داوری آثار، به‌منظور افزایش دقت در این زمینه و همچنین سهولت در امر داوری، چهار سطح کیفی، برای آثار ارسالی درنظر گرفته شد. این سطوح شامل: عالی، خوب، متوسط و ضعیف هستند.

دبیر تخصصی جشنواره شعر بوی سیب اضافه کرد: برای هر کدام از این چهار سطح، امتیاز‌هایی تعیین شد به این صورت آثاری که از هر چهار شاخص ارزیابی می‌توانستند امتیاز کامل و در مجموع ۱۰۰ امتیاز کسب کنند در گروه عالی جای می‌گیرند.

همتی عنوان کرد: آثاری که از شاخص‌های ارزیابی در مجموع بتوانند ۷۵ امتیاز کسب کنند، در گروه خوب قرار می‌گیرند. آثاری که از شاخص‌های ارزیابی در مجموع صاحب ۵۰ امتیاز شوند، جزء آثار متوسط هستند و آثاری هم که از شاخص‌های ارزیابی فقط ۲۵ امتیاز بگیرند در زمره آثار ضعیف محسوب می‌شوند.

به گفته دبیر تخصصی جشنواره، نتایج نهایی داوری و ارزیابی آثار نشان دهنده آن است که در زمینه شعر، از هفت اثر عالی، ۱۴ اثر خوب و ۲۲ اثر متوسط می‌توان یاد کرد. در زمینه دلنوشته، دو اثر خوب و سه اثر متوسط قابل ذکر بود و در زمینه داستان کوتاه نیز از یک اثر خوب و سه اثر متوسط می‌توان نام برد.

همتی توضیح داد: برای مراسم اختتامیه، بروشور‌هایی تنظیم شده که حاوی یکی از اشعار عالی ارسالی است. این بروشور‌ها در روز برگزاری اختتامیه در اختیار شرکت‌کنندگان قرار خواهد گرفت تا حضار با نمونه اشعار عالی ارسالی به این جشنواره آشنا شوند. همچنین مقرر شده صاحبان آثار عالی، یکی دیگر از آثار ارسالی خود را در مراسم اختتامیه بصورت حضوری و در شکل خوانش شعر ارایه کنند.

وی ادامه داد: در اختتامیه این جشنواره از یکی از «پیرغلامان حسینی» که از جمله شاعران آیینی استان چهارمحال و بختیاری نیز بوده به پاس سال‌ها تلاش در این زمینه، قدردانی خواهد شد.

به گزارش آنا، در اختتامیه جشنواره شعر بوی سیب از صاحبان آثار عالی، با اهدای لوح سپاس و هدیه نقدی، قدردانی و به صاحبان آثار خوب و متوسط نیز لوح سپاس تقدیم خواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب