اختتامیه چهارمین جشنواره مولودیخوانی نبوی چگونه گذشت؟
به گزارش خبرنگار آنا، چهارمین جشنواره ملی مولودیخوانی نبوی دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان از سری برنامههای علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت با معرفی نفرات و گروههای برتر به کار خود پایان داد. با پایان کار این جشنواره گروه مولودی خوانی طرب از زنجان، گروه سماع سنندج و گروه نامی مریوان، برگزیدگان اول تا سوم چهارمین جشنواره ملی مولودی خوانی نبوی شناخته شدند.
مراسم اختتامیه این جشنواره با حضور مریم رضایی مدیرعامل مؤسسه فرهنگی زینبیه معصومه (س) دانشگاه آزاد اسلامی کشور، کیوان شافعی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان، تعدادی از مسئولان استانی، استادان، پیشکسوتان، مداحان، نفرات و گروههای مولودی خوان کشوری و استانی؛ در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج برگزار شد.
کیوان شافعی، سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره ملی مولودی خوانی نبوی دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان اظهار کرد: اقدامات فرهنگی فاخر، هدفمند و برنامه ریزی شده، در دستور کار دانشگاه آزاد اسلامی قرار دارد.
وی افزود: کردستان مهد مولودی خوانی پیامبر مهربانی بوده و مردم کردستان در طول سدهها به این ارادتمندی مشهور هستند. بیان فضائل پیامبر اکرم (ص) در قالب اشعاری به زبانهای کردی، عربی و فارسی در قالب ابیات زیبا و آهنگین در مناسبتهای مختلف به ویژه در ماه ربیعالاول در کردستان مرسوم است. مردم کردستان این مولودی خوانیها را مایه برکت و عاقیت به خیری برای زندگی خود میدانند.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان بیان کرد: اولین پیشرویداد و رونمایی از پوستر این جشنواره، مهرماه سال جاری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج برگزار شد و در مجموع در رشتههای دف نوازی و مدیحه سرایی گروهی، مولودنامه، معراج نامه، مقام خوانی و خانقاهی انفرادی در بخش مقالات علمی و پژوهشی ۱۰۱ اثر فاخر و ارزشمند به دبیرخانه جشنواره ارسال و در دو روز داوری و آثار برتر معرفی شدند.
نباید در ترویج نام و مفاهیم اسلام غفلت و کوتاهی کرد
مدیرعامل مؤسسه فرهنگی زینبیه معصومه (س) دانشگاه آزاد اسلامی کشور هم آثار ارائه شده در این جشنواره را بسیار با ارزش دانست و بر لزوم حمایت همه جانبه از همه کسانی که در راه اعتلای نام اسلام در عرصههای مختلف ازجمله موسیقی، مداحی، داستان نویسی، شعر، نقاشی و ... تلاش میکنند، تاکید کرد.
مریم رضایی اضافه کرد: امروزه در ترویج نام و مفاهیم اسلام نباید غفلت و کوتاهی کرد و باید از همه برنامههایی که به منظور اعتلای نام اسلام برگزار میشود، حمایت کنیم. همانگونه که دشمن از همه ابزارها بالاخص ابزارهای رسانهای برای ضربه به اسلام و مهدویت استفاده میکند ما نیز باید از همان ابزار برای اعتلای اسلام و ترویج فرهنگ مهدویت و ظهور منجی جهانی اهتمام ویژهای بهکار بریم.
سابقه مولودی خوانی در مدح پیامبر اکرم(ص) به دوران صدر اسلام بر میگردد
مسئوول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آزاد اسلامی کردستان هم عنوان کرد: برگزاری چنین برنامههایی که در دانشگاه آزاد اسلامی بهصورت سالیانه و مستمر برگزار میشود، قابل قدردانی است. سابقه مولودی خوانی در مدح پیامبر اکرم (ص)، به دوران صدر اسلام بر میگردد.
حجتالاسلام علی فرجالله با بیان اینکه نمیتوانیم ادعا کنیم محب پیامبر (ص) هستیم؛ اما نسبت به حوادث و شرایط جامعه بیتفاوت باشیم، مطرح کرد: مردم غزه با مردم کردستان رابطه عجیبی دارند و همین باعث میشود تا آنان را فراموش نکنیم؛ چرا که امام شافعی متولد غزه هستند. صهیونیستها نتوانستند مردم مسلمان غزه را از بین ببرند و شکست خوردند، شهیدان هنیه، سنوار و سید حسن نصرالله که جان خود را فدای غزه کردند در تاریخ مقاومت، جاودان ماندند.
وی بیان کرد: زنده بودن یک هنر این است که هرگز از جامعه دور نشود و با جامعه حرکت کند و موقعیت را بسنجد و با شرایط خاصی هنر خود را به مردم بشناسانند.
ماموستایان با ترویج فرهنگ طریقت جوانان را به سوی مداحی سوق دادند
نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری هم با اشاره به تاثیر خانقاه و مولودی خوانی توضیح داد: ماموستایان توانستند با ترویج فرهنگ طریقت، شور و شوق و هنر جوانان را به سوی مداحی و مولودی خوانی سوق دهند.
حاج ماموستا بهمنی افزود: خانقاه بهعنوان یکی از مراکز بزرگ فرهنگی، اقدامات مؤثر خود را در این باره انجام دهد. به برکت پیروزی نظام مقتدر جمهوری اسلامی ایران که بر اندیشه وحدانیت و ارزشهای اسلامی پایهریزی شده، شاهد ترویج فرهنگ عشق و محبت به پیامبر (ص) و اهل بیت عصمت و طهارت هستیم. اگر امروز نظام جمهوری اسلامی در دنیا مقتدرانه در مقابل قدرتهای نظامی و اقتصادی استوارانه ایستاده به برکت پشتیبانی از فرهنگ اسلام است.
به گزارش آنا، در پایان این مراسم از پیشکسوت مولودی خوان سنندج؛ حاج خلیفه ماشالله بختیاری قدردانی شد. معرفی نفرات و گروههای برتر و اهدای تندیس و هدایا پایان بخش چهارمین جشنواره ملی مولودی خوانی نبوی دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان از سری برنامههای علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت در سال 1403 بود.
انتهای پیام/