روایت «واشنگتن پست» از نگرانیهای ایجاد شده به دنبال عفو عاملین شورش در کنگره آمریکا
به گزارش خبرگزاری آنا، از واشنگتن پست، دونالد ترامپ از تصمیم خود برای آزادی یک هزار و ۶۰۰ شورشی که در اعتراض به پیروزی «جو بایدن»، رئیس جمهوری پیشین آمریکا در تاریخ ۶ ژانویه ۲۰۲۱ (۱۶ دی ۱۳۹۹) به کنگره این کشور حمله کردند، خبر داد.
ترامپ با اشاره به اینکه احکام صادر شده برای این افراد «مضحک و بیش از حد» است، گفت که فرمان عفو آنها را صادر کرده است.
کارشناسان مبارزه با تروریسم معتقدند که عفو این افراد، از یک سو میتواند گروههای حاشیهای را جسورتر کند و از سوی دیگر نیز مانع مبارزه سیستم قضایی با خشونت سیاسی خواهد شد.
واشنگتن پست در همین ارتباط افزود که رهبران این شورشیان افراطی که حکمهای بلند مدتی (نزدیک به ۲۰ سال حبس) داشتند، پس از صدور فرمان ترامپ آزاد شدهاند.
این افراد به اتهام ترغیب ترامپ به استفاده از گروههای شبهنظامی برای حفظ کاخ سفید و استفاده از نیروهای مسلح برای ایجاد یک «جنگ داخلی» در واشنگتن مجرم شناخته شده بودند.
پیامی که آزادی این افراد به گروههای شبه نظامی مسلح یا سایر گروهها با دیدگاههای خشونت آمیز ضد دولتی ارسال میکند، باعث ایجاد نگرانی در میان پژوهشگران افراط گرایی شده است.
این تصمیم ترامپ، مبارزه با تروریسم را نه تنها در چهار سال آینده بلکه حتی پس از آن نیز بسیار دشوارتر میکند، زیرا گروههای شورشی احساس میکنند که در کاخ سفید، متحد دارند.
«جیکوب ور»، پژوهشگر شورای روابط خارجی، این عفو را تصمیمی بسیار «فاجعه بار» برای مبارزه تروریسم داخلی خواند.
بر اساس نظرسنجی که دانشگاه «واشنگتن پست مریلند» در اوایل ماه دسامبر انجام داد، مشخص شد که دو سوم آمریکاییها با عفو افرادی که به جرم جنایت در شورش محکوم شدند، مخالف بودند.
به گزارش آنا، ترامپ در اولین روز حضور در کاخ سفید، فرمان عفو ۱۶۰۰ نفر از طرفدارانش را که در سال ۲۰۲۱ به کنگره حمله کرده بودند، صادر کرد.
انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری آمریکا که به باخت رئیس جمهوری مستقر این کشور یعنی دونالد ترامپ منجر شد، از دور مقدماتی تا زمان تایید پیروزی جو بایدن، با یک التهاب ناشی از رفتار ترامپ و طرفداران تندروی او همراه بود.
این مسئله در ششم ژانویه ۲۰۲۱ (۱۶ دی ماه ۱۳۹۹) پس از فراخوان ترامپ برای اجتماع در مقابل کاخ سفید در زمانی که کنگره قصد داشت آرای الکترال ایالتها را بررسی و تایید کند، به اوج خود رسید و با یورش به کنگره آمریکا که به کشته شدن چند نفر و زخمی شدن صدها تن منجر شد، پایان یافت.
انتهای پیام/