برگزاری اجلاس بینالمللی مدیران مراکز پژوهشی مطالعات اسلامی در قم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، نشست خبری «اجلاس بین المللی مدیران مراکز آموزشی پژوهشی حوزه علوم و مطالعات اسلامی» پیش از ظهر امروز در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این نشست، حجتالاسلام احمد حسین شریفی رئیس دانشگاه قم عنوانکرد:اجلاس بین المللی مدیران مراکز آموزشی پژوهشی حوزه علوم و مطالعات اسلامی در روزهای ششم و هفتم بهمن ماه در دانشگاه قم برگزار خواهد شد. جا دارد که از دوستان عزیزمان در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی که چندین ماه است تلاش میکنند تا این اجلاس به بهترین شکل برگزار شود سپاسگزاری ویژهای داشته باشم. همچنین از همکاران خوبم در معاونتهای مختلف دانشگاه قم نیز تشکر میکنم.
وی اظهار کرد: این اجلاس با تمرکز بر دانشگاههای جهان اسلام که مراکز مطالعات اسلامی و الهیات دارند برگزار میشود. این مراکز در یک فرایند تخصصی شناسایی و دعوت شدهاند. ه ف اصلی این اجلاس، طبق شعاری که طراحی شده، «آموزش اسلامی تمدن ساز؛ فرصتها و ظرفیتهای علمی و فرهنگی» است. خیلی از این مراکز هنوز با هم ارتباط شبکهای و سازمانی ندارند و اغلب همدیگر را نمیشناسند؛ جزایر پراکندهای هستند که برای خودشان پژوهشها و فعالیتهای علمی دارند که گاهی این پژوهشها با هم همپوشانی دارند. این فرصت خوبی است که این هم افزایی و پرهیز از موازی کاری رقم بخورد.
شریفی گفت: تاکنون بیش از ۵۰۰ نشریه علمی و پژوهشی در حوزه مطالعات اسلامی را شناسایی کردهایم. اگر این نشریات با هم مرتبط شوند، شبکه عظیمی از متخصصان مطالعات اسلامی را شکل میدهند. ما هزاران دانشمند اسلام شناس در نقاط مختلف دنیا داریم. این رویداد نخستین گام برای ایجاد یک شبکه از این پژوهشگران و مدیران پژوهشی است.
رئیس دانشگاه قم افزود: هدف دومما، مشخص شدن هدفها، کمبودها و نیازها است. وقتی ۴۰ مدیر از مراکز پژوهشی و نشریات علمی از ۱۷کشور با مدیران و اندیشمندان ایرانی گفتوگو میکنند خلأهای مطالعاتی مشخص خواهد شد.
شریفی عنوانکرد: هدف سوم این اجلاس، تبیین دستاوردهای مراکز علمی ایران در حوزه مطالعات اسلامی است. برای نمونه، پس از انقلاب اسلامی، یکنهضت دایره المعارف نویسی ایجاد شد و در این چهار دهه شاهد هستیم که دانشنامههایی همچون دایره المعارف تشیع، دایره المعارف بزرگ اسلامی، علوم عقلی و فلسفی، عرفان، منطق، کلام، فلسفه، معرفت شناسی اسلامی و ... تدوین شده است. به هر حال، دایره المعارف نویسی یک رشته تخصصی و بسیار پیچیده و زمانی است. همه این آثار علمی از برکات انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی است. اقداماتی که برای احیای «تراث اسلامی» صورت گرفت هم در این زمینه قابل بیان است. گسترش مطالعات کاربردی و امتدادبخش از بنیانهای تفکر اسلامی، از برکات انقلاب اسلامی محسوب میشود.
وی گفت: اگر اینها به درستی معرفی شود، هدف چهارم هم محقق میشود که همانا کسب مرجعیت علمی در جهان اسلام است که مطالبه همیشگی مقام معظم رهبری از مراکز علمی، دانشگاهی و پژوهشی بوده است. در کنار این اهداف، ترویج و تقویت زبان فارسی هم از اهداف گفتوگوهای این اجلاس مدیریتی است.
شریفی افزود: اجلاس مدیران مراکز آموزشی، یک همایش علمی یا محلی برای بحثهای انتزاعی و نظری نیست بلکه محور بحث، مدیران و سیاستگذاران این مراکز است.
مدیرکل همکاریهای علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز گفت: این اجلاس در رشتههای تخصصی مثل حدیث، الهیات، فلسفه، حکمت، اقتصاد، فقه، حدیث و قرآن بحث و گفتوگو میکنند تا فرصت همکاریهای مستمر را فراهم کنند.
محمدعلی ربانی افزود: بنا هست که در این اجلاس برای شکل گیری ساختارهای دائمی مثل دبیرخانه توافقاتی صورت بگیرد تا در سالهای آینده این ظرفیتها به صورت مستمر و در قالب حقوقی ادامه پیدا کند. همکاریها در حوزه پژوهشی، آموزشی، انتشار آثار و تبادل دانشجو صورت بگیرد و امیدواریم این اجلاس آغازی برای همکاری مستمر علمی بین این مراکز باشد.
وی گفت: علاوه بر دانشگاهها و مراکز داخلی، مدیرانی از کشورهای اندونزی، مالزی، تایلند، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، هند، پاکستان، بنگلادش، افغانستان، تونس، سنگال، تانزانیا، عراق، لبنان و ترکیه در این اجلاس حاضر خواهند بود.
این خبر در حال تکمیل است...
انتهای پیام/