دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تشدید بیماری های ویروسی تنفسی با مصرف آنتی بیوتیک

تشدید بیماری های ویروسی تنفسی با مصرف آنتی بیوتیک
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از افزایش بیماران سرپایی تنفسی در دو ماه گذشته خبر داد و گفت: تجویز آنتی بیوتیک برای بیماری های ویروسی به خصوص در قدم های نخستین باعث وخامت حال بیماران می شود.
کد خبر : 953956

به گزارش خبرگزاری آنا؛ رزیتا خدا شاهی با اشاره  به اینکه در سالهای گذشته کووید ویروس اصلی بوده است، خاطر نشان کرد: ویروس متاپنوموویروس انسانی  از سال ٢۰۰١ در کشور چین وجود داشته اما به دلیل موارد محدود مبتلایان به این ویروس، به صورت مستمر سنجیده نمی شود، بلکه فقط در صورتی مورد ارزیابی قرار می گیرد که فرد مبتلا به بیماریهای حوزه نقص سیستم ایمنی باشد.

وی با بیان اینکه بیماران پیوندی، شیمی درمانی، داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی و بیماریهای خود ایمنی مثل بیماریهای روماتولوژی در معرض ویروس‌های مختلف هستند بنابراین این افراد باید مراقبت های بیشتری داشته باشند، گفت: بیماران مزمن کلیوی، ریوی، کبدی و قلبی اگر دچار ویروس شوند بیشتر در معرض بیماریهایی از نوع شدید و درگیری ریوی قرار می گیرند زیرا اگر سیستم ایمنی نتواند مقابله کند ممکن است درگیری ریوی ایجاد کند.

خداشاهی با اشاره به اینکه مبتلایان به  ویروس متاپنوموویرس در کشورهای مثل انگلیس، امریکا و چین  مواردی گزارش شده است، گفت: در آمریکا از هر ١۰نفر بستری ٨ نفر به  متاپنوموویروس انسانی مبتلا شده اند. 

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه این ویروس می تواند موجب افزایش بیماران سرپایی شود اما درصد کمی از بیماران در شرایط وخیم قرار می گیرند، عنوان کرد: اگر به موقع اقدامات حمایتی اعم از داروهای ضد ویروس و تغذیه مناسب برای مبتلایان اعمال شود، احتمال ضعیفی وجود دارد که حال این بیماران رو به وخامت برود. 

خداشاهی با اشاره به اینکه در صورتی که بیماران با کاهش سطح اکسیژن خون و یا درگیری ریوی روبرو شوند باید درمان های بیشتری را در بیمارستانها دریافت کنند، گفت: در کشور ما همچنان آنفلوانزا و کووید و سرماخوردگی بیشترین علل بیماریهای تنفسی است و از ویروس متاپنوموویروس گزارش زیادی وجود ندارد. 

وی با بیان اینکه تشخیص متاپنوموویروس  نیازمند کیت های مخصوص است، گفت: این ویروس جدیدی نیست و شناخت کافی از آن وجود دارد اما برای تشخیص دقیق کیت های گران قیمتی در اختیار مراکز درمانی قرار می گیرد تا راهکارهای درمانی مورد نیاز برای بیمار براساس پاسخ آزمایشگاهی در نظر گرفته شود. 

خداشاهی با اشاره به اینکه در خصوص واکسن آنفلوانزا نیز توصیه اصلی برای همه افراد به خصوص بیماران دارای نقص سیستم ایمنی دریافت آن تا اواخر شهریورماه بود، اظهار کرد: با دریافت واکسن آنفلوانزا  ریسک عفونت های باکتریال و سایر ویروس ها کاهش می یابد.

وی با بیان اینکه هر فردی که تاکنون واکسن آنفلوانزا  دریافت کرده است باید قبل از دریافت با پزشک معالج مشورت کند، عنوان کرد: پزشک پس از بررسی شرح حال و عدم تداخل دارویی با واکسن آنفلوانزا  در صورت لزوم توصیه به دریافت واکسن آنفلوانزا  می کند.  

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه عدم دریافت واکسن آنفلوانزا  بخصوص در بیماران پیوندی، کنسرهای خونی، مصرف کننده داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی ، بیماریهای خود ایمنی، ام اس، مادران باردار، کودکان بالای ۶ ماه ، افراد بالای ۶۰ سال، بیماران کبدی، کلیوی، قلبی، ریوی می تواند زمینه مبتلا شدن به نوع شدید بیماری را فراهم آورد، گفت: ویروس هاس تنفسی از طریق عطسه، سرفه، دست دادن، تماس نزدیک در برخی محیط ها مثل هواپیما و مترو با افراد مختلف منتقل می شود زیرا برخی از افراد ممکن است در دوره کمون بیماری باشند بنابراین استفاده از ماسک بخصوص برای بیماران در محیط های پر ازدحام ضرورت دارد. 

وی با اشاره به اینکه آلودگی هوا در افراد دارای  بیماری زمینه ای می تواند باعث تشدید علائم ناراحتی های تنفسی شود، ابراز کرد: در حال حاضر شرایط ابتلا به آنفلوانزا  در حدی نیست که اعلام پاندمی و تعطیلی مدارس داشته باشیم اما باید مراقب بود.

خداشاهی تأکید کرد: تمام مبتلایان  به نوع شدید بیماری حداقل یک دوره پنی سیلین دریافت کرده اند بنابراین باید توجه داشت در خصوص بیماری های ویروسی بخصوص در قدم های نخستین دریافت آنتی بیوتیک باعث وخامت حال بیماران می شود اما اگر بیماری ویروسی به دلیل ضعف سیستم ایمنی تبدیل به عفونت باکتریال شود که در چنین شرایطی احتمالا فرد نیاز به بستری پیدا می کند و داروهای آنتی بیوتیک برای فرد در نظر گرفته می شود. 

وی اظهار کرد: ویروس های فعلی درگیری ریوی نمی دهند بنابراین درخواست سی تی اسکن ریه به خصوص در فاز اولیه بیماری که ٣ تا ۵ روز اول است اصلا توصیه نمی شود ولی اگر فرد با درد قفسه سینه، کمبود اکسیژن و تنگی نفس مراجعه کرد حتما برای بررسی بیشتر توصیه به انجام سی تی اسکن ریوی است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب