دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 بهمن 1403 - 18:02

آزمون فرهنگی سوریه در پیچ تند تاریخ

آزمون فرهنگی سوریه در پیچ تند تاریخ
دقت در  بحران‌های فرهنگی ایجاد شده در جامعه سوریه به عنوان یکی از عوامل سقوط حاکمیت دمشق بسیار مهم است حال آنکه این بحران فرهنگی می‌تواند در دوران پسااسد، سرزمین سوریه را آبستن تنش‌های فراوان کند.
کد خبر : 953931

خبرگزاری آنا- عماد نجار؛ در بین اندیشمندان و جوامع، معمولا تاریخ و فرهنگ مردم بسیار ارزشمند و با اهمیت است زیرا زیرساخت اندیشه و تمدن جوامع را تشکیل می دهد. 

در همین راستا اگر کسی برای هویت تاریخی و فرهنگی کشورش اهمیت قائل باشد، همواره نگران بزنگاه‌ها و پیچ‌های تند تاریخی جامعه خود خواهد بود. 

از این منظر، دقت در  بحران‌های فرهنگی ایجاد شده در جامعه سوریه به عنوان یکی از عوامل سقوط حاکمیت دمشق بسیار مهم است حال آنکه این بحران فرهنگی می‌تواند در دوران پسااسد، سرزمین سوریه را آبستن تنش های فراوان کند.

باید پذیرفت که حاکمیت کاستی‌های فراوانی در حوزه‌های آموزشی، تربیتی، فرهنگی و رسانه‌ای داشت و این نقائص در کنار بحران‌های اقتصادی و سیاسی می‌تواند ضریبی چند برابر داشته باشد لاکن سیستم سوریه و جامعه نخبگانی باید درصدد ایجاد تغییرات و اصلاحات ریشه‌ای در شاخسار فرهنگی برمی آمد تا مانع از بروز چنین بحران بزرگ و خطرناکی شود.

با تشریح شرایط، رجوع به تاریخ کهن این کشور و حافظه تاریخی مردم سوریه امکان اتخاذ تصمیمی بهتر از سکوت و بی‌اعتنایی در برابر ورود نیروهای نظامی وابسته به جریان‌های خارجی فراهم می‌شد. شام سرزمینی با قدمت چند هزار ساله و فرهنگی غنی است حال آنکه رجوع به حافظه تاریخی کوتاه مدت نیز می توانست عاقبت مردم لیبی را به سوری‌ها گوشزد کند.

دکتر «محمد الحورانی» رئیس اتحادیه نویسندگان عرب در سوریه در مطلبی موضوعات فرهنگی و تاریخی در سوریه را مربوط به هیچ دولت یا رژیمی که روی کار خواهد آمد نمی‌داند و همه آحاد مردم را وارث این تمدن کهن تلقی می کند.

پس با رجوع به سوابق فرهنگی و رشد و تعالی این ثروت‌های معنوی می‌توان هویت یک جامعه را به سمتی سوق داد که علیرغم همه مشکلات موجود با تکیه بر داشته‌های فرهنگی و اغنای فکری آنان، صفوفی مستحکم برای مبارزه با اشغاگران ایجاد کرد.

در شرایطی که فعالان و نخبگان فرهنگی در عرصه‌های تحت اشراف خود فعال نباشند، جوامع توسط رسانه‌های بیگانه به سیاه چال‌هایی هدایت می‌شوند و نتیجه آن می‌شود که خروجی نگرش برخی از سوری‌های بازی خورده عرب به سمت تقدیر از تروریسم تکفیری الجولانی، دل بستن به کشورهای غربی و دوری جستن از ایران گرایش پیدا می‌کند. 

آری داشتن یک تمدن و فرهنگ غنی به تنهایی کافی نیست و همه شاخه‌های قدرت در یک نظام باید هماهنگ با هم رشد کنند تا وحدت در جامعه حفظ شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب