تمهیدات جشنواره فیلم فجر برای نمایش آثار مستند
مدیربخش فیلم مستند و فیلم کوتاه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری آنا با تأکید بر این که سینمای مستند باید جایگاه واقعی خود را بین مخاطبان پیدا کند افزود: برای تحقق این موضوع، شایسته است مدیران سینمایی، صنوف سینمایی، خانه سینما و همه مراکز مرتبط، مجموعهای از برنامهها و ایدههای قابل اجرا داشته باشند. قطعا حضور سینمای مستند در جشنوارهای ملی و پرمخاطب فیلم فجر یک فرصت است.
علیرضا حسینی افزود: تعداد قابل توجهی از فیلمسازان دوست دارند در این رویداد سینمایی شرکت داشته باشد و برای سینمای مستند این فرصت مغتنم است. همه آثار در جشنواره فیلم فجر در منظر مخاطبان، منتقدان و تماشاگران سینما است و این تفاوت اصلی این جشنواره با سایر جشنوارههای تخصصی مانند جشنواره «سینماحقیقت» است. در این جشنوارهها مخاطبان اغلب اهالی سینمای مستند و یا بخش کمی از مخاطبان عمومی هستند، اما در جشنواره فیلم فجربا طیف گسترهتری از مخاطبان روبهرو هستیم و همه فیلمها این شانس را دارند که که از همه سلایق و طیفها جذب مخاطب داشته باشند.
تمهیدات جشنواره فیلم فجر برای آثار مستند
کارگردان مستند «فرزند ایران» با اشاره به اینکه تبلیغاتی که برای آثار سینمایی انجام میشود برای آثار مستند نیز انجام خواهد شد، گفت: نشریه روزانه روابط عمومی جشنواره اخبار فیلمها و آثار مستند را در دسترس علاقمندان خواهند گذاشت و تیزرهای این فیلمها در شبکههای اجتماعی و سایتهای هنری و شبکهها و برنامههای تلویزیونی پخش خواهد شد. همچنین در اخباری که هر شب برنامههای هنری در زمان برگزاری جشنواره خواهند داشت بخشی مرتبط با آثار مستند و کوتاه خواهد بود. آثار مستند نیز نشستهای تخصصی خواهند داشت. مدیر روابط عمومی و رسانه جشنواره و همکارانشان همکاری خوبی با بخش فیلمهای مستند و فیلم کوتاه دارند.
این کارگردان و تهیهکننده گفت: برخی از دوستان معتقدند که فیلمهای مستند و کوتاه جشنوارههای تخصصی خود را دارند و حضورشان در جشنواره فیلم فجرلزومی ندارد. این نظر تا حدی درست است، اما باید توجه داشت که هیچ جشنوارهای در کشور به اندازه جشنواره فیلم فجر مستقیما با مخاطبان واقعی سینما در ارتباط نیست و سینمای مستند و کوتاه نیز بخش بسیار مهمی از سینمای ایران هستند و سینمای ایران را نمیتوان بدون توجه و حضور سینمای مستند و فیلم کوتاه تصور کرد.
هر روز جشنواره با تماشای یک مستند
حسینی در بخش دیگری از سخنانش گفت: هر جشنواره دارای راهبردها و سیاستهای خاص خود است و معمولادو جشنواره در دنیا شبیه به هم نیستند. سیاست کلی جشنواره فیلم فجر نیز برقراری ارتباط با مخاطبان عمومی سینما است و تلاش شده است در این مسیر موفق باشد، بنابراین آثاری که به سلیقه عموم مخاطبان این جشنواره نزدیکتر باشند امکان موفقیت و تبلیغات بیشتری نیز خواهند داشت. بنظرم این تفاوت اصلی جشنواره فیلم فجر با جشنوارهای تخصصی مانند سینما حقیقت است.
وی ادامه داد: همچنین تنوع آثار در بخش مستند جشنواره فیلم فجر مورد توجه قرار میگیرد. در این بخش آثار مستند ورزشی، اجتماعی، پرتره مشاهیر معاصر، مستند تاریخی، محیط زیست وحیات وحش و ... نمایش خواهند داشت.
حسینی درباره چهل و سومین جشنواره فیلم فجر گفت: امسال میتواستیم در بخش آثار مستند جشنواره فیلم فجر تعداد کمتری فیلم داشته باشیم، اما ایده بنده این بود که تعداد این آثار بیشتر باشد تا تعداد فیلمسازان بیشتری این امکان را داشته باشند که در این جشن ملی شرکت کنند و با طیف گستردتری ازمخاطبان در جشنواره ارتباط داشته باشند. خوشبختانه آقای منوچهر شاهسواری دبیر جشنواره از این موضوع حمایت کرد و به ۱۱ اثر یعنی هر روز یک فیلم مستند رسیدیم.
انتهای پیام/