دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ایران الگویی برای کشورهای علاقه‌مند به توسعه پزشکی مبتنی بر شواهد

ایران الگویی برای کشورهای علاقه‌مند به توسعه پزشکی مبتنی بر شواهد
مشاور بین‌ الملل دفتر طب ایرانی و مکمل گفت: موفقیت‌های کشور در زمینه ثبت کارآزمایی‌های بالینی حوزه طب سنتی و مکمل در جهان می‌تواند به عنوان الگویی برای سایر کشورهای علاقه‌مند به توسعه پزشکی مبتنی بر شواهد در این حوزه مطرح شود.
کد خبر : 952992

به گزارش خبرگزاری آنا، آرمان زرگران، مشاور بین‌ الملل دفتر طب ایرانی و مکمل، با اشاره به جایگاه ایران در ثبت کارآزمایی‌های بالینی طب سنتی، اظهار کرد: ایران در حال حاضر یکی از 3 کشور برتر جهان در زمینه ثبت کارآزمایی‌های بالینی حوزه طب سنتی و مکمل در جهان است. این دستاورد حاصل تلاش و همت پژوهشگران ایرانی است که با وجود محدودیت‌ها، گام‌های بلندی در راستای تولید شواهد علمی معتبر برداشته‌اند.

وی افزود: سهم کارآزمایی‌های بالینی حوزه طب سنتی و مکمل در ایران حدود ۳ درصد از کل کارآزمایی‌های بالینی ثبت‌شده در کشور را تشکیل می‌دهد. این در حالی است که تنها ۰.۳ درصد از اعضای هیات علمی وزارت بهداشت، متخصصین طب ایرانی، مکمل و داروسازی سنتی هستند. این آمار نشان‌دهنده ظرفیت بالای پژوهشگران ایرانی در حرکت به سمت پزشکی مبتنی بر شواهد است.

مشاور بین الملل دفتر طب ایرانی و مکمل همچنین تأکید کرد: این موفقیت‌ها نه تنها جایگاه ایران را در عرصه جهانی تحقیقات طب سنتی تقویت می‌کند، بلکه می‌تواند به عنوان الگویی برای سایر کشورهای علاقه‌مند به توسعه پزشکی مبتنی بر شواهد در این حوزه مطرح شود. با این حال، برای تداوم این روند، نیازمند حمایت‌های بیشتر از سوی نهادهای علمی و تحقیقاتی هستیم تا بتوانیم از ظرفیت‌های بالقوه این حوزه به بهترین شکل استفاده کنیم.

وی در پایان گفت: این دستاوردها نشان می‌دهد که ایران در مسیر تبدیل شدن به یکی از پیشگامان جهانی در زمینه تحقیقات طب سنتی و مکمل گام است و این روند می‌تواند نقش مهمی در ارتقای سلامت جامعه و توسعه پزشکی مبتنی بر شواهد ایفا کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب