دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حجت‌الاسلام سعیدیان:

باید به شبهات جوانان در ایام اعتکاف پاسخ داد/ فرصتی برای بازگشت به تنظیمات کارخانه!

باید به شبهات جوانان در ایام اعتکاف پاسخ داد  فرصتی برای بازگشت به تنظیمات کارخانه!
واعظ و سخنران شناخته شده کشورمان گفت: اینطور نیست که جوانان فکر کنند با رفتن به اعتکاف از علایق‌شان می‌زنند، ما در بقیه سال از خدا غافل هستیم و در این سه روز به قول امروزی‌ها به تنظیمات کارخانه برمی‌گردیم و می‌رسیم به او، چون اصل اینجاست.
کد خبر : 952457

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، ایام البیض (سیزدهم تا پانزدهم هر ماه) در تقویم قمری روزهای مهمی هستند به طور خاص در ماه رجب که معروف است به ایام اعتکاف. روزها و شب های پرفضیلتی که مردان و زنان مسلمان با حضور در مساجد و گرفتن روزه و عبادت کردن گرامی می‌دارند. 

هرساله تعداد زیادی از جوانان در این رویداد مذهبی شرکت می‌کنند تا خلوتی با خود و خدایشان داشته باشند، با حجت‌الاسلام علی سعیدیان واعظ و سخنران کشورمان در رابطه با فضایل حضور در اعتکاف و بایدها و نبایدهای آن گفت‌وگو کردیم.

حجت‌الاسلام سعیدیان در رابطه با این سه روز توضیح داد: بحث مهمی که در اعتکاف از آن غفلت می‌شود، مسئله فکر و مباحث علمی است. ما عملاً چنین چیزی را نمی‌بینیم، بالاخص در زمانی که با هجوم شبهاتی که در حوزه دین روبرو هستیم. اعتکاف نباید فقط این باشد که فقط در بُعد عبادی اشک بریزیم و گریه کنیم و در بُعد اعتقادی هیچ آورده‌ای برا ما نداشته باشد.

وی در توصیه‌ای به معتکفین گفت: فرصت‌هایی که تا لحظه افطار مانده یا زمانی که معتکفین بیدار هستند، جلساتی بگذارند که در آن سوالات روز مطرح شود، پاسخ‌ها داده شود یا خودشان تحقیق کنند از طریق اینترنت و به جواب‌ها برسند. هرچیزی که از بُعد عقیدتی استحکام می‌آورد هم عبادت محسوب می‌شود هم زمینه ماندگاری و مانایی را در امر دین ایجاد می‌کند. 

این واعظ اضافه کرد: ما قرار است در این مراسم انس بگیریم و باید بیاموزیم که در این خلوتی که برای ما به دست آمده تعلقات را رها کنیم. قرار نیست شعار بدهیم، بالاخره انسان تعاقاتی دارد ولی علاقه حقیقی را باید با نسبت به خدا داشته باشیم چون در کل عالم از همه چیز موثرتر، خداست. باید با او ارتباط داشته باشیم برای اینکه به خدا اثبات کنیم در نهایت در کار و امر خودم او را از همه موثرتر می‌دانیم. باید به خدا نشان دهیم به خاطر اوست که از مردم فاصله گرفتیم و برای رسیدن به او وقت می‌گذاریم با وجود همه دل مشغولی‌هایی که داریم. ما بناست به خدا اثبات کنیم که دوستش داریم و قدرت او را ورای همه قدرت‌های عالم می‌دانیم.

حجت‌الاسلام سعیدیان در رابطه با ضرورت کنار گذاشتن علاقه‌مندی‌های دنیوی هم گفت: واقعیت امر این است که اگر بخواهیم با معادلات دنیا هم حساب کنیم، باید یک بخشی از ما به ابدیت و خدا بپردازد و وقتی در طول سال این فرصت را نداریم و وقت نمیگذاریم، در این سه روز که مقدمات همه چیز چیده شده است، این فرصت ایجاد شده و سه روز ما برای خودمان وقت می‌گذاریم. این سه روز باخت نیست، برد است. ما برای ابدیت و چیزی که مطلوب خودمان است سرمایه‌گذاری می‌کنیم.

وی اضافه کرد: این سه روز معنوی در دنیا برای ما اتفاق می‌افتد و به واسطه قربی که ایجاد می‌شود در آخرت زمینه آرامش من خواهد شد و باعث می‌شود نسبت به مرگ و آینده نگرانی نداشته باشم. در حقیقت یک سرمایه گذاری برای اطمینان از آینده دنیوی و اُخروی ماست. اینطور نیست که جوانان فکر کنند با رفتن به اعتکاف از چیزی می‌زنند، ما در مابقی سال از خدا غافل هستیم و در این سه روز به قول امروزی‌ها به تنظیمات کارخانه برمی‌گردیم و می‌رسیم به مسئله‌ای که نیاز ما بوده و فراموشش کردیم. اصل اینجاست و ما از این اصل غافل شدیم و اشتباهی فکر می‌کنیم اصل چیز دیگری است، در حالی که همه چیز خداست.

به شبهات جوانان پاسخ دهید

این سخنران مذهبی در توصیه‌ای به برگزارکنندگان این مراسم در سراسر کشور توصیه کرد: مسئولان باید یک سری کرسی آزاداندیشی در این مراسم بگذارند و به دعای صرف اکتفا نکنند. ما قرار نیست متکلم وحده باشیم و بنشینیم روی منبر و آن چیزی که از قبل آماده کردیم را به مردم بگوییم. مردم سوالاتی دارند که لاجرم ممکن است در فکر من و مربوط به آن چیزی که آماده کردم نباشد. جوانان امروز سوال دارند و باید فضایی ترتیب بدهیم که در سه روز اعتکاف به آن سوالات پاسخ داده شود. درست است کپسولی و کوتاه است اما باید ضروریات و شبهات برطرف شود. به نظرم می‌توان روزانه چند شبهه را مطرح کرد و با پرسشگری و فضای آزاد به آن‌ها پرداخت.

حجت‌الاسلام سعیدیان در پایان سخنانش گفت: متاسفانه ما خطوط قرمزی ترسیم کردیم و جوانان ما نمی‌توانند سوال کنند، چون فکر می‌کنند متهم می‌شوند و راست هم می‌گویند. ما باید به سمتی برویم که فضای باز ایجاد کنیم، سوال را بشنویم و جواب منطقی دهیم تا در این دوره پرشبهه‌ای که در آخرالزمان هستیم، جوان ما از دستمان نرود و خدایی نکرده به خدا و اهل بیت بدبین نشود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب