زیارت جامعه کبیره؛ نگریستن به ائمه از دریچههای مختلف
به گزارش خبرگزاری آنا، حجت الاسلام منصور امامی مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی با اشاره به آیه شریفه «لَقَد کانَ لَکُم فی رَسولِ اللَّهِ أُسوَةٌ حَسَنَةٌ» اظهار کرد: نگرش همه علمای اسلام اعم از شیعه و سنی این است که پیامبر گرامی اسلام(ص) اسوه و الگو است.
وی ادامه داد: به همین دلیل است که در عرفان میبینیم پیامبر گرامی اسلام(ص) به عنوان یک انسان کامل که مجرای فیض الهی بوده مطرح میشود و در فلسفه بهعنوان عقل کل نگریسته میشود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی با بیان اینکه پیامبر گرامی اسلام(ص) شارع است، عنوان کرد: در فقه، شریعت توسط پیامبر جاری میشود و حتی این اذن و اجازه را از جانب خداوند دارد که در بعضی شریعت ورود پیدا کند؛ بنابراین به همین دلیل بوده که در دیدگاه، حرف، حرکت و حتی سکوت پیامبر گرامی اسلام(ص) حجت است.
امامی با بیان اینکه زیارت جامعه کبیره از مشهورترین و پرارزشترین زیارتنامههای امامان(ع) که از امام هادی (ع) به یادگار مانده افزود: با توجه به آیه لا نفرق بین أحد من رسله، هیچ گونه تفاوتی بین پیامبران نمیبینیم و این شأنیت برای امامان نیز وجود دارد.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره بینالمللی شعر وحدت توسط دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان غربی بیان کرد: برگزاری این جشنواره از منظر هنر به دلیل آنکه هنر رابط بین معقول و محسوس است، اثرگذاری بالایی دارد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی بیان کرد: توجه به ساحت مقدس پیامبر گرامی اسلام(ص) و موضوع وحدت از بُعد هنر و در قالب شعر توسط این دانشگاه در برگزاری جشنواره بینالمللی شعر وحدت آن هم برای سه قشر دانشجو، دانش آموز و عموم مردم، اثرگذاری بالایی در تبیین اهمیت وحدت در جامعه و بهویژه آذربایجان غربی به عنوان رنگین کمان ادیان و مذاهب خواهد داشت.
امامی مطرح کرد: اگر مضامین و مفاهیم بی نظیر زیارت جامعه کبیره به درستی تبیین شود در حقیقت شئون پیامبر گرامی اسلام (ص) نیز تبیین میشود به همین دلیل برگزاری برنامههای جشنواره امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی و بهویژه جشنواره بینالمللی شعر وحدت حول محور زیارت جامعه کبیره از جایگاه ویژهای برخوردار بوده و سبب آشنایی عموم شرکت کنندگان با آن میشود.
وی بیان کرد: همانگونه که در دعای جوشن کبیر، اسما و صفات فراوانی از خداوند ذکر شده تا معرفت خواننده به او بیشتر شود و خود را بدان صفات متّصف گرداند؛ امام هادی (علیهالسلام) نیز در این زیارت، ائمه اطهار (علیهمالسلام) را با جلوههای گوناگون معرفی کرده تا زائر، ائمّه را از دریچههای مختلف تماشا کند و سپس آنان را الگو و اسوه خویش قرار دهد و با تأسی به آنها بر تعالی و تکامل بیفزاید.
به گزارش آنا، چهارمین جشنواره علمی، فرهنگی وهنری امامت و مهدویت به میزبانی ۶۲ واحد استانی دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور، از ۱۳ رجب تا نیمه شعبان برگزار میشود علاقهمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت جشنواره به نشانی emamat.iau.ir/fa مراجعه کنند.
انتهای پیام/