طعم تلخ سوختن و تخریب برای سلبریتیهای هالیوود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، اولین هفته از سال نوی میلادی برای ساکنان مناطق مختلف ایالت کالیفرنیای آمریکا با کابوسی بزرگ آغاز شد. کابوسی ویرانگر، سوزنده و عافلگیرکننده از جنس آتشسوزی که بخشهای زیادی از پوشش جنگلی و طبیعی و اماکن مسکونی در شهرهای بزرگ این ایالت همچون «لسآنجلس»، «پالیسید»، «سانتامونیکا»، «ایتون کنیون»، «ریور ساید»، «ونتورا» و سایر مناطق را درگیر کرده است.
این آتشسوزیهای گسترده که از روز سه شنبه در منطقه «پاسیفیک پالیسیدز» آغاز شده بود بیش از ۱۵ هزار هکتار از زمینهای این منطقه را که در بین شهرهای ساحلی «سانتامونیکا» و «مالیبو» قرار دارد سوزانده است. در شامگاه چهارشنبه آتشسوزیهای جنگلی دیگری در مناطق همجوار از جمله آتشسوزی ۱۰ هزار هکتاری در نزدیکی شهر «پاسادنا» و آتشسوزی جدید در تپههای هالیوود، رخ داد که تخلیه این مناطق را به همراه داشت.
شعله تا سرگرم کار خویش شد...
خشکسالیهای طولانی مدت، افزایش دما و خشک بودن پوشش گیاهی منطقه در کنار باد شدید که گاه سرعت آن به ۱۰۰ مایل در ساعت میرسد نیز بر شدت این آتشسوزی افزوده است. هر چند در ابتدا با ضعیف شدن بادها، آتشنشانها تا اندازهای در اطفای حریق پیشرفت کردند، اما در ادامه و با افزایش تندبادها در سراسر منطقه، سرعت گسترش آتش نیز افزایش یافت. آنگونه که «رویترز» گزارش داده، کمبود آب در ایستگاههای آتش نشانی کالیفرنیا مهار آتشسوزی در پرجمعیتترین ایالت آمریکا را سخت کرده است.
شهر «پاسادنا» در شمالشرق لسآنجلس نیز از ساعات پایانی روز سهشنبه شاهد آتشسوزی انفجاری و پیاپی بوده به گونهای که تا صبح چهارشنبه بیش از چهار هزار هکتار از اراضی این منطقه در آتش سوخت.
همچنین آتشسوزی در محله «سیلمار» واقع در شمال غربی لسآنجلس هم تا بیش از ۲۰۰ هکتار گسترش یافته است.
برآوردها حاکی ازآن است که خسارت ناشی از آتش سوزیهای جنگلی لس آنجلس به بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار برسد. علاوه بر نابودی پوشش گیاهی و مرگ جانواران و پرندگان در مناطق جنگلی، حدود ۱۸۰ هزار نفر از ساکنان لسآنجلس خانههای خود را تخلیه کردهاند. تا شامگاه پنجشنبه ۱۰ مورد مرگ ناشی از آتشسوزی تأیید شده است. طبق گفته مدیران آتشنشانی، حداقل پنج مورد از مرگ و میرها ناشی از آتش سوزی در شهر «ایتون» بوده و دو مورد از مرگها نیز در آتش سوزی «پالیسید» رقم خورده است. ساکنان نیز با هوای آلوده، بیماریهای تنفسی، خطر غارت منازل توسط آشوبگران و سارقان و مواجهند. تا روز پنجشنبه هم حدود ۵۰۰ هزارنفر در سراسر کالیفرنیا به خاطر تخریب تأسیسات برق با قطعی گسترده درگیر شدند.
در روز پنجشنبه بیستم دی ماه ۱۴۰۳ (۹ ژانویه ۲۰۲۵) «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا که آخرین روزهای حضور در کاخ سفید را تجربه میکند از این حادثه به عنوان بدترین آتشسوزیهایی که تا به حال لسآنجلس به خود دیده است یاد کرد. بایدن همچنین اعلام کرد که علاوه بر اختصاص بودجه اضافی، منابع فدرال را در دسترس مدیران محلی و امدادگران قرار میدهد.
زخمها و کمبودهایی که با آتش عیان شد
عصر همان روز نیز «کریستین کراولی»، رئیس آتشنشانی لسآنجلس» در یک نشست خبری گفت که بیش از ۵ هزار و سیصد سازه در آتشسوزی موسوم به «پالیسادس» آسیب دیده یا تخریب شدهاند.
او در ادامه گفت: این آتشسوزی یکی از مخربترین بلایای طبیعی در تاریخ لسآنجلس است که گویا پایان آن نزدیک نیست. سرویس هواشناسی ملی میگوید بادهای شدید و هوای بحرانی آتشسوزی حداقل تا عصر جمعه ادامه خواهند داشت.
این در حالی است که مشاهدات ساکنان این مناطق آسیبدیده و آنچه در شبکههای جتماعی بازتاب یافته حاکی از این است که آتشنشانان در اغلب مناطق با کمبود منابع آب مواجه هستند. شیرهای آتش نشانی به دلیل فشار کم کارایی ندارند. هواپیماهای اطفای حریق نیز به اندازه کافی نیست و همه اینها توانایی کنترل آتشسوزیهای بزرگ را به شدت محدود کرده است.
«آنتونی مارون» مدیر آتشنشانی لسآنجلس، روز چهارشنبه گفته بود که تمام ۲۹ اداره آتش نشانی این شهر بدون تجهیزات آتش نشانی یا پرسنل اضافی در حال تعطیلی هستند. اداره هوانوردی فدرال هم اعلام کرد روز پنجشنبه یک هواپیمای آتشنشانی که بر فراز منطقه آتشسوزی «پالیسیدز» در لس آنجلس در حال پرواز بوده، با یک پهباد برخورد کرده است.
«گاوین نیوسام» فرماندار کالیفرنیا نسبت به غارتگران و کلاهبردارانی که قربانیان آسیبپذیر را هدف قرار میدهند هشدار داده و دستگیریهای گسترده در این زمینه را نیز تایید کرده است. طبق بیانیه دفتر فرماندار کالیفرنیا، صدها تن از اعضای گارد ملی این ایالت برای تقویت ظرفیت اجرای قانون محلی اعزام خواهندشد. در این بیانیه آمده است که این استقرار تعداد پرسنل از جمله آتش نشانان مساقر را به ۸ هزار نفر میرساند.
«ریسی پارک»، عضو شورای منطقه یازده لس آنجلس در گفتوگو با «سی ان ان» با تأکید بر این که آتشسوزیهای ادامهدار «هولناک، وحشتناک و آسیبزا» بودهاند گفت: مدیران این منطقه با آتشسوزیها غریبه نیستتند، اما مشکل اصلی، شیوه نامههای موردنیاز در شرایط اضطراری است که دارای ایرادات فراوانی هستند. موضوعی که نشان میدهد برای سالهای طولانی در زیرساختهای حیاتی و امنیت عمومی سرمایهگذاری نشده است؛ از جمله این که کلانشهری همچون لسآنجلس برای پاسخگویی به نیاز روزانه، حداقل به ۶۲ ایستگاه آتشنشانی جدید نیاز دارد، اما تعداد ایستگاههای آتش نشانی و آتش نشانان در این شهر برای ۵۰ سال ثابت باقی مانده است.
آتشی که به جان هالیوود و سلبریتیها افتاد
ایالت کالیفرنیا و شهر «لسآنجلس» در افکار عمومی و رسانههای جهان بیشتر به خاطر صنعت سرگرمی و مراکز هنری و فرهنگی شناخته میشود. مراکزی که نماد فرهنگی و سینمایی ایالات متحده آمریکا نیز به شمار میآیند. استودیوهای فیلمسازی هالیوود، «مرکز گتی»، «ارکستر فیلارمونیک لسآنجلس»، تپه مشهور هالیوود و البته محلات اعیانی و ساحلی که محل اقامت دائمی یا موقت ستارههای سینما، موسیقی و ورزش در یک قرن اخیر بودهاند از جمله این اماکن هستند.
روز پنجشنبه بود که رسانهها اطلاع دادند آتشسوزیها به تپههای هالیوود نیز سرایت کرده و باعث تخلیه این ناحیه مشهور شده است. علاوه بر این، در روزهای اخیر اخبار متعددی از تخریب و سوختن تعدادی از از این ویلاها و خانههای لوکس مشاهیر هنری منتشر شد.
آنگونه که رسانههای آمریکایی نوشتهاند بیش از هزار ساختمان از جمله عمارتهای مجلل متعلق به ستارههای سینمابه دلیل آتش سوزی ویران شدند.
«جیمز وودز» یکی از همین بازیگران آمریکایی است. او که سال گذشته از حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم بیگناه غزه حمایت کرده بود، در مصاحبه با «سیانان» در حالی که به خاطر از دست دادن خانه خود گریه میکرد گفت: «یک روز در استخر شنا میکنید و روز بعد همه چیز از بین میرود». «بیلی کریستال» دیگر بازیگر هالیوود بود که از آتشسوزی و ویرانی خانهاش در لس آنجلس خبر داد.
فرار سوپراستارها از مهلکه آتش و دود و تخریب!
طبق اعلام منابع رسانهای، افراد مشهورزیادی از جمله «جنیفر آنیستون»، «بردلی کوپر»، «تام هنکس»، «ریسویترسپون»، «آدام سندلر»، «مایکل کیتون»، «جیمی لی کرتیس»، «مندی مور» و «ماریا شرایور» در منطقه «پاسیفیک پالیسیدز» زندگی میکنند. ستارههای دیگری از جمله «مارک همیل» بازیگر «جنگ ستارگان» و «یوجین لوی» نیز خانههای خود را ترک کردهاند. همیل در پستی در اینستاگرام این آتش سوزی را وحشتناکترین آتشسوزی از سال ۱۹۹۳ توصیف کرد و گفت که خانه اش در «مالیبو» را تخلیه کرده است.
در گزارش دیگری نیز آمده که «بن افلک» اوایل روز چهارشنبه پس از تخلیه خانهاش، به منزل «جنیفر گارنر» رفته و به دو فرزند مشترکشان پیوسته است. یکی از خانههای «لئوناردو دیکاپریو» نیز طعمه شعلههای حریق شد. این ملک در بلوار ساحلی مالیبو قرار داشت و در سال ۲۰۲۱ پس از دو دهه به قیمت ۱۰ میلیون دلار فروخته شد. «آدام برودی» و «لیتون میستر» سلبریتیهای دیگریاند که خانه مشترک آنها در لسآنجلس در شعلههای آتش سوخته است.
علاوه بر اینها، بسیاری از رویدادها از جمله مراسم معرفی نامزدهای اتحادیه بازیگران، مراسم اهدای جوایز «انتخاب منتقدین» (Critics Choice) و افتتاحیه چند فیلم از جمله «مرد گرگنما» (Wolf Man) لغو شده و خانههای چند میلیون دلاری طعمه شعلههای آتش شدهاند.
چندین نمایش هنری برای چهارشنبه شب لغو شده و تولیدبرنامههای تلویزیونی فعلاً متوقف شده است. مارتین شورت و استیو مارتین، بازیگران فیلم «فقط قاتلهای داخل ساختمان»، نیز تور کمیک خود به فلوریدا را به دلیلویرانیهای حاصل از آتش سوزی لغو کردهاند
بر اساس گزارش «هالیوود ریپورتر»، بیش از دوازده برنامه تلویزیونی فیلمبرداری را متوقف کردهاند و مجوز برخی از مکانها برای فیلمبرداری و تولید لغو شده است. بسیاری از رویدادهای سینمایی و صنعتی شهر متوقف شده است. همچنین جوایز انتخاب منتقدان ۲۰۲۵ که برای یکشنبه ۱۲ ژانویه تعیین شده بود، به تعویق افتاده است. دفتر فیلمسازی لسآنجلس نیز اطلاعیهای صادر کرده است مبنی بر اینکه تمام مجوزهای فیلمبرداری در مناطق نزدیک و مجاور محل آتشسوزی فعلاً لغو شده است.
حال باید منتظر ماند و دید که سلبریتیهای نامدار ساکن این مناطق بحرانزده در مواجهه با این حادثه وحشتناک و البته بیتدبیریهای رقمخورده چه مواضعی را در پیش خواهند گرفت. این آتشسوزی گسترده آن هم در مناطقس که در فرهنگ آمریکایی به عنوان مکانهایی آرامشبخش، سرگرم کننده، پر زرق و برق و البته پر جاذبه برای افکار عمومی شناخته میشود نگاه بسیاری از مخاطبان و کاربران فضای مجازی را به خود جلب کرده است. موضوعی که میتواند چالشی گسترده و جدید برای دولتمردان آمریکایی محسوب شود.
انتهای پیام/