«ژوزف عون» رئیس جمهور لبنان شد +سوابق
به گزارش خبرگزاری آنا، نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان دقایقی پیش دستور توزیع برگههای رای بین نمایندگان برای انتخاب رئیسجمهور را صادر کرد.
که بر این اساس، ژوزف عون با رأی نمایندگان پارلمان لبنان به ریاست جمهوری این کشور انتخاب شد.
«نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان روز سهشنبه رسما خواستار برگزاری نشست پارلمان برای انتخاب رئیس جمهور این کشور شد.
خبرنگار شبکه اسکای نیوز عربی در این کشور گزارش داده بود: «ژوزف عون» فرمانده ارتش لبنان و «جهاد ازعور» وزیر دارایی سابق ۲ نامزدی هستند که از بیشترین شانس برای تصدی پست ریاست جمهوری لبنان برخوردار هستند.
نامزدهای ریاست جمهوری لبنان برای تصدی پست ریاست جمهوری باید رای مثبت دو سوم نمایندگان مجلس ۱۲۸ نفره را در دور اول رای گیری به دست آورند.
در خلال برگزاری جلسه پارلمان لبنان، برخی از نمایندگان در اعتراض به نام ژوزف عون به عنوان نامزد ریاست جمهوری با قانون اساسی این کشور مغایرت دارد.
در نهایت پارلمان لبنان عصر امروز پنجشنبه در پایان دومین دور رأیگیری برای انتخاب رئیسجمهور، ژنرال «ژوزف عون» فرمانده ارتش را به عنوان رئیس جمهور جدید کشور معرفی کرد.
ژوزف عون کیست؟
ژوزف عون متولد ۱۰ ژانویه سال ۱۹۶۴ در منطقه سن الفیل لبنان است که در سال ۱۹۸۳ بعد از گذراندن تحصیلات متوسطه خود وارد ارتش شد و به خاطر مهارتهایی که داشت خیلی زود توانست به پستهای مهم منصوب شود و فرماندهی یگانهای مختلف را بر عهده داشت.
ژوزف عون همچنین چند دوره آموزش نظامی در کشورهای خارجی از جمله آمریکا گذرانده است و در سال ۲۰۱۳ توانست درجه سرتیپی را بگیرد و ۴ سال بعد یعنی مارس ۲۰۱۷ رسماً فرمانده ارتش لبنان شد.
زمانی که ژوزف عون به این منصب رسید، لبنان با چالش امنیتی تروریستهای تکفیری که از سوریه به سمت عراق پیشروی کرده و در تلاش برای ورود به لبنان بودند دست و پنجه نرم میکرد. مهمترین عملیاتی که ارتش لبنان در دوره فرماندهی ژوزف عون علیه تروریستها داشت، به عملیات «فجر الجرود» در آگوست ۲۰۱۷ مربوط میشود که طی آن ارتش لبنان در کنار نیروهای حزب الله توانستند تکفیریهای داعش را از مناطق مرزی لبنان با سوریه بیرون کنند.
مواضع عون مقابل مقاومت چگونه است؟
ژوزف عون در طول حضور خود در ارتش و سپس رسیدن به منصب فرماندهی آن، شخصیتی بیحاشیه داشته و عملکرد آن هم حرفهای و بیطرف بوده است و همین مسئله یکی از عواملی بود که طی همه این سالها موجب شد توطئه دشمنان برای تفرقه انداختن میان ارتش و مقاومت لبنان ناکام بماند.
حتی در مسئله آتش بس و بندی که مربوط به استقرار ارتش لبنان در جنوب این کشور بود، ژوزف عون تاکید کرد که این امر با هماهنگی حزب الله انجام میشود.
مقاومت لبنان هم همواره در همه موضعگیریهای خود احترام ویژهای برای ژوزف عون قائل بوده و حتی با وجود اینکه نامزد پیشنهادی حزب الله و جنبش امل برای ریاست جمهوری، سلیمان فرنجیه، رئیس جریان المرده بود، اما مقامات حزبالله تاکید کردند که مخالف ژوزف عون نیستند و وتویی بر او ندارند.
بر همین اساس، تحلیلگران معتقدند که احتمالاً ژوزف عون در دوره ریاست جمهوری هم به همین مواضع میانه خود در برخورد با همه طرفهای داخلی و بازیگران خارجی ادامه دهد. به ویژه اکنون بعد از چالشهای متعددی که لبنان طی دو سال گذشته داشت و در راس آن جنگ ویرانگر رژیم صهیونیستی علیه این کشور، مسئولیت بزرگی بر عهده ژوزف عون برای سامان دادن به اوضاع لبنان قرار دارد.
به گزارش آنا، «جوزف عون» فرمانده ارتش با کسب ۹۹ رأی رئیسجمهور لبنان شد.
انتهای پیام/