بیماران برای درمان به کشورهای دیگر نیاز ندارند/هوش مصنوعی در طب اورژانس
به گزارش خبرنگار آنا؛ جعفر میعادفر، رئیس سازمان اورژانس کشور در مراسم افتتاحیه هفدمین کنگره سالیانه طب اورژانس گفت: در عرصه اورژانس پیشبیمارستانی هرچقدر تلاش بیشتری انجام شود از بار بیماری مردم کاسته میشود.
وی با بیان اینکه در تمام کشور تمام فرآیند های خدمتی اورژانس بدون کاغذ انجام میشود، افزود: سیستم اورژانس کشور هوشمند سازی شده و با ارائه شرایط بیمار به سیستمها میتوان از آن برای تشخیص شرایط و بیماری فرد استفاده کرد.
میعادفر گفت: تمام آمبولانس های اورژانس در تمامی لحظات رصد میشود و میتوان از محل توقف آن اطلاع پیدا کردغ همچنین سعی داریم اپراتورهای اورژانس را حذف کنیم و با استفاده از هوش مصنوعی ارتباط بین بیماران و تکنسینهای اورژانس را قویتر و بهتر کنیم.
کمبود متخصص طب اورژانس در کشور
محمد رئیسزاده، رئیس سازمان نظام پزشکی کشور نیز با اشاره به اهمیت برگزاری کنگرههای آموزشی در حوزه سلامت، گفت: برگزاری کنگرههای آموزشی مثل کنگره طب اورژانس از بروز حوادث و سهلانگاریها جلوگیری میکند.
وی با بیان اینکه در رشته طب اورژانس با کمبود متخصص مواجه هستیم، افزود: با توجه آمار قابل توجه حوادث ترافیکی در کشور، متخصصین طب اورژانس میتوانند به کاهش این تلفات کمک کنند.
وجود زیرساخت در هوش مصنوعی مهم است
نادر توکلی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران و رئیس کنگره طب اورژانس با بیان اینکه انجمن طب اورژانس رسالت مهمی در حوزه دانش و مهارت برای همه متخصصین این حوزه دارد، گفت: از ویژگیهای این کنگره حضور همه دانشگاههای علوم پزشکی کشور در این رویداد است.
وی همچنین به نقش هوش مصنوعی در طب اورژانس اشاره و تاکید کرد: داشتن زیرساختها در کشور موجب پیشرفت در هوش مصنوعی و موارد استفاده از آن خواهد شد.
نقش آفرینی هلالاحمر با طب اورژانس
پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلالاحمر کشور نیز گفت: آگاهی گسترده پزشکی، ارتباط موثر با بیماران، سایر پزشکان و سایر دستگاههای اجرایی، انعطاف پذیری در شرایط محدود و حساس، مدیریت بحران و مواجه با حوادث بزرگ از مهمترین ویژگیهای طب اورژانس است.
وی افزود: جمعیت هلال نقش آفرینی مشترکی با متخصصین طب اورژانس دارد. این دو واحد خدمتی در ایجاد امنیت و سلامت، تبدیل درد و رنج به امید و اتحاد و همدلی برای عبور از بحرانها با هم هدفهای یکسانی دارند.
کولیوند گفت: جمعیت هلال احمر آمادگی دارد که امکانات و توانایی های خود در اختیار متخصصان طب اورژانس قرار دهد.
بیماران برای درمان به کشورهای دیگر نیاز ندارند
سید سجاد رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه در تبیین وضعیت کشور و مقایسه با کشورهای دیگر کم کاری صورت گرفته است، افزود: بیان نکات منفی کشور در حوزه های مختلف به یک امر طبیعی تبدیل شده و نکات مثبت کمتر دیده میشود.
وی یادآور شد: خدمتی در کشور نداریم که بیمار نیاز داشته باشد برای درمان به کشورهای دیگر مراجعه کند. البته در زمینه عدالت در سلامت ضعف داریم و خدمات سلامتی که در مناطق محروم ارائه میشود با خدمات شهرهای بزرگ خصوصا تهران بسیار متفاوت است.
وی گفت: در گذشته طب اورژانس وجود نداشت و مریضها با عدم روند درست درمانی مواجه بودند اما اکنون درمان بیماران به درستی و با توان بالا درحال انجام است.
رضوی ادامه داد: دیدگاه ما در حوزه سلامت و درمان بیمار محور است و سلامت محور نیست یعنی اینگونه نیست که اگر بیمارستانی مریض نداشته باشد ورشکسته میشود.
وی در پایان گفت: در ایران هزینههای سلامت بسیار کمتر از کشورهایی همچون آمریکا، کانادا و اروپا است. در حال حاضر این تفاوتها از توان و جیب متخصصین و پرستاران کم میشود.
انتهای پیام/