تولید جلبک خوراکی اسپیرولینا؛ دستاوردی علمی در حوزه مواد غذایی و دارویی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، گروه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا به سرپرستی مهدی میرزایی چگنی، سجاد اشتیاقی و فاطمه حسینی با همکاری محمد ابراهیم زاده موفق به تولید موفقیتآمیز جلبک اسپیرولینا در مقیاس آزمایشگاهی شدند.
این دستاورد علمی و کاربردی نویدبخش آیندهای روشن در حوزه تولید مواد غذایی و دارویی با استفاده از منابع طبیعی است.
مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک در اینباره به خبرنگار آنا گفت: باکتری اسپیرولینا، یک جلبک میکروسکوپی با ارزش غذایی بسیار بالا و خواص دارویی متعدد است. این باکتری غنی از پروتئین، ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها بوده و در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی کاربردهای فراوانی دارد.
لیلا قلیجایی افزود: تیم تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا با انجام مطالعات گسترده و به کارگیری فناوریهای نوین، موفق به بهینهسازی شرایط کشت و تولید این باکتری ارزشمند شدهاند. این دستاورد میتواند در آینده منجر به تولید صنعتی اسپیرولینا و تأمین نیازهای داخلی و حتی صادرات آن شود.
مدیر مرکز رشد واحد ورامین درباره اهمیت و چشم انداز این دستاورد خاطرنشان کرد: تولید داخلی اسپیرولینا میتواند کشور را در زمینه تأمین این ماده ارزشمند خودکفا کند و در زمینه ایجاد اشتغال نیز موجب توسعه صنایع مرتبط با تولید و فرآوری اسپیرولینا و ایجاد فرصتهای شغلی بسیاری خواهد شد.
قلیجایی در بخش توسعه صادرات این محصول بیان کرد: با توجه به تقاضای جهانی برای اسپیرولینا، صادرات این محصول میتواند ارزآوری قابل توجهی برای کشور به همراه داشته باشد ضمن اینکه در موضوع بهبود سلامت جامعه نیز مصرف محصولات حاوی اسپیرولینا میتواند به بهبود سلامت عمومی جامعه کمک کند.
وی ادامه داد: تیم تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا در نظر دارد با حمایت مسئولان و سرمایهگذاران، این دستاورد را به مرحله تجاریسازی برساند و با احداث واحدهای تولیدی بزرگ، به تولید انبوه اسپیرولینا بپردازد.
به گزارش آنا، غنیسازی این نوع جلبکها با ویتامینها و اسیدهای آمینه، محصولی را تولید کرده که نیازهای مکملی دامهای سنگین را برآورده میسازد.
دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک مرکز علمی پیشرو، همواره در تلاش است تا با انجام تحقیقات کاربردی به حل مشکلات جامعه و توسعه کشور کمک کرده و دستاورد علمی واحد ورامین نشاندهنده توانمندی قابل توجه محققان ایرانی در حوزه زیستفناوری است.
انتهای پیام/