ارسال بیش از هزار اثر به پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم دینی اشراق
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، نشست خبری پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم دینی اشراق عصر امروز در دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این نشست مسعود معینی پور دبیر این رویداد هنری گفت:دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با ایفای نقش واسط فعال میان حوزههای علمیه نظام اسلامی و نیازهای جامعه به گسترش باور بینش و ارزشهای دینی و توسعه دانش و معرفت اسلامی از طریق ابزار کاربردی هنر پرداخته است. در همین راستا، معاونت فضای مجازی هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم نیز با نظر به سند چشمانداز و بیانیه این دفتر، برای نهادینه کردن روشهای تبلیغی ترویجی با بهرهگیری از قالبهای هنری و ورود به عرصههای جدید فرهنگی و تبلیغی نسبت به برگزاری جشنواره فیلم دینی اشراق اقدام نموده. فراخوان جشنواره در مردادماه سال جاری اعلام شد و در همان زمان در نشست خبری درباره چیستی و اهداف جشنواره صحبت کردیم.
آنچه بر جشنواره پنجم گذشت
وی اظهار کرد: هزار و ۱۰۸ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که شامل ۶۶۲ فیلم و ۴۴۶ اثر مکتوب میشد. جشنواره در دو بخش بخش رواق (ویژه طلبههای فیلمساز) و اشراق (تولیدکنندگان غیرطلبه) بر گزار می شود. یکی از مهمترین موارد در این دوره فعالیتهای، علمی درباره رویکرد، چیستی و چرایی سینمای دینی است. در همین ارتباط، دوازده نشست علمی پربار برگزار کردیم و امیدوارم تا روز پنجشنبه بیستم دی ماه (روز اختتامیه) کتاب مربوط به مباحث این نشستها منتشر شود. فکر میکنم این کتابها فضای گفتگویی خوبی را ایجاد کند.
معینیپور افزود: اختتامیه پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم دینی اشراق روز پنجشنبه بیستم دیماه از ساعت ۱۸ با حضور اساتید هنرمند، چهرههای شاخص رسانهای حوزه و برگزیدگان جشنواره در مرکز همایشهای بینالمللی غدیر شهر مقدس قم واقع در چهارراه شهدا ابتدای خیابان معلم برگزار می شود. در این رویداد، علاوه بر حجتالاسلام و المسلمین واعظی رئیس محترم دفتر تبلیغات اسلامی و حجتالاسلام والمسلمین محمد قمی رئیس محترم سازمان تبلیغات اسلامی آقایان رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی و شهاب اسفندیاری رئیس دانشکده صدا و سیما حضور خواهند داشت.
وی عنوان کرد: اکران عمومی فیلمهای جشنواره از روز شنبه پانزدهم دی ماه در سینما اشراق قم (واقع در خیابان شهدا نبش کوچه ۱۷) آغاز شد و تا چهارشنبه نوزدهم دی ماه ادامه خواهد داشت. جدول اکرانها و آثار راهیافته به بخش داوری نیز در سایت جشنواره به نشانی www.eshragh.ir/film در دسترس عموم علاقهمندان است
وی اظهار کرد: با دبیر محترم جشنواره فجر صحبت کردیم تا در دوره چهل وسوم شاخهای تحت عنوان سینمای دینی داشته باشیم و یا نشستهایی به منظور ارائه گزارش جشنواره اشراق برگزار کنیم. قرار است در روز اختتامیه هم صحبتهای تکمیلی را در این زمینه داشته باشیم. ارتباطات بین المللی خودمان را هم گسترش دادهایم. در ماههای منتهی به جشنواره با سینماگران ترکیه تعامل و مشارکتی خوبی داشتیم به ویژه با شبکه ۱۴ترکیه که مدیر آن مهمان ویژه ماست. همچنین یا جشنواره «منبر طلایی» کازان یا «تاتارکینو» ارتباطات خوبی شکل گرفته است و دبیر این جشنواره هم روز پنجشنبه مهمان آیین اختتامیه خواهد بود.در بخش بین الملل آثاری از کشورهای افغانستان، پاکستان و عراق در جشنواره حضور دارند.
دبیر پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم دینی اشراق گفت: ما در حوزه «پژوهش پیش از فیلمنامه» در گونههای مختلف سینمایی و تلویزیونی وضعیت مطلوبی نداریم. در جشنواره اشراق ما به این بخش توجه ویژهای داشته ابشیم و علاوهبر این پژوهش هاف به مقالات سینمایی منتخب از منظر معارف دینی و نقدهای سینمایی هم جایزه می دهیم. این موضوع دستاورد خوبی برای این دوره از جشنواره است.
تنوع و گستره محتوایی و جغرافیایی آثار
دبیر جشنواره در پاسخ به خبرنگار آنا درباره حضور آثار از فیلمسازان اهل سنت یا ادیان دیگر و یا آثار مرتبط با این ادیان در جشنواره گفت: ما هنگام ثبتنام از فیلمساز درباره مذهبش نپرسیدیم و چنین معیاری نداشتیم. از مناطق اهل سنت هم آثاری داشتیم که تعدادی از آنها به مرحله نهایی و اکران هم رسیدهاند. حتی از ادیان دیگر هم آثاری بودند که داوری شدند. حالا شاید به اقتضای تخصصی بودن جشنواره فیلمها به اکران عمومی نرسد، اما حتماً در فرایند داوری قرار میگرفتند. اکران حضور نداشتند، اما داوری میشدند.
وی افزود: جشنواره دینی اشراق پس از مدتی که تعطیل بود احیا شد. از زمانی هم که بنده مدیریت آن را به عهده گرفتم اصرار داشتم که به صورت دوسالانه برگزار شود چرا که معتقد بودم یک جشنواره تخصصی باید دوسالانه باشد تا آثاری که در آن به نمایش در می آیند حرفی برای گفتن داشته باشند.
حمایت از آثار منتخب دوره گذشته
معینیپور در خصوص سازوکارهای حمایتی از منتخبان ادوار قبل و رهانشدن آثار و خالقان آنها پس از اتمام جشنواره نیز گفت: دو سال پیش و در زمان اختتامیه جشنواره چهارم این موضوع را مطرح کردم که در دوره بعد بعد آثاری را که خودمان ساختهایم، به نمایش بگذاریم. امسال تعدادی از آثاری که به مرحله داوری رسیدند از فیلمهایی بود که با حمایت «باشگاه فیلم اشراق» ساخته شدنه بودند. حتی یکی از این فیلمها برنده جایزه ویژه هیئت داوران شده است.
دبیر پنجمین جشنواره فیلم دینی اشراق عنوان کرد: نقد ما به سینمای دینی امروز این است که به مناسک دینی و مناسکسازی محدود شدهایم. البته قطعا به مناسک نیاز داریم و باید مناسک هم باشد، اما مناسکسازی هم حدی دارد. اگر دین را به مناسک تقلیل بدهیم و این را به نماد دینداری تقلیل بدهیم اشتباه است. توسعه و تکرار مناسک، الزاماً به معنای افزایش دینداری نیست؛ گاهی این مناسک به آداب و رسوم و عادتواره تبدیل میشد.
وی افزود: ما در جشنواره فیلم دینی باید از مناسک فرآوری داشته باشیم و به سمت تفکر برویم. ما مناسک را توسعه میدهیم اما رفتار دینی تغییر پیدا نمیکند. ما باید دنبال تقویت تفکر دینی باشیم. پس از آن به دنبال تولید مباحث اخلاقی و بعد تأثیرگذاری بر رفتار اجتماعی؛ حالا هر جایی که مناسک کمک کرد سراغش برویم. آثار معدودی بوده که مناسکزده نیست البته نمیتوانم از این آثار هم چشم بپوشیم. مناسک مهم است، اما کفایت نمیکند.
انتهای پیام/