مدیرانی که شوراباور نیستند از مسئولیت خود کنار بروند
به گزارش خبرگزاری آنا، نشست هماندیشی نقش بانوان در مدیریت شهری با حضور موسیالرضا حاجیبگلو رئیس شورای عالی استانها، زهرا سادات مشیر عضو ستاد ملی جمعیت و خانواده، نرگس معدنیپور رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، فاطمه سلیمی عضو شورای اسلامی شهر مشهد مقدس و جمعی از بانوان جامعه شورایی و مدیریت شهری کشور برگزار شد.
رئیس شورای عالی استانها در این جلسه سخنان خود را با خیر مقدم به مادر شهید خانم چگینی از اعضای شورای اسلامی استان لرستان آغاز کرد و ایشان را افتخار جامعه شورایی دانستند و سپس از تلاشهای خانم مشیر و خانم معدنیپور در برگزاری این نشست تقدیر به عمل آورد.
وی، اظهار داشت: ابتدا بنا داشتیم از تمام بانوان فعال در جامعه شورایی و شهرداریها و دهیاریها دعوت کنیم که نزدیک ۶ هزار نفر بودند که باعث افتخار ماست و به همین دلیل این جلسه همفکری را برگزار کردیم تا بتوانیم اولین همایش سراسری بانوان شورایی در کشور را در آینده نزدیک برگزار کنیم.
حاجیبگلو افزود: خانواده و بانوان اصل هستند و نقش آنها کلیدی است. در دوره ششم شوراها، بانوان ما، کارهای بزرگی انجام دادند که اگر نبودند این اتفاقات مبارک به ویژه در حوزه اجتماعی شکل نمیگرفت و امیدوارم روزی برسد که از بانوان در کلانشهرها، شهردار داشته باشیم.
رئیس شورای عالی استانها خاطرنشان کرد: در چند دهه گذشته شاهد ایفای نقش اثرگذار بانوان در سطوح بالای مدیریتی بودهایم و مردم هم به این قشر مهم اعتماد دارند و باید از این جامعه تأثیرگذار در مدیریتهای مختلف استفاده کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، شوراها را نگین شهر و روستا دانست و گفت: بعضی مدیران که شوراباور نیستند باید شوراباور بشوند و اگر نمیتوانند از مسئولیت خود، کنار بروند.
رئیس شورای عالی استانها ادامه داد: خدا را شاکریم که رئیسجمهور و رئیس مجلس، شوراباور هستند و در امورات شورایی اگر خواستهای باشد با سرعت دستور را صادر میکنند اما در بدنه مدیریتی کشور برخی شوراباور نیستند که این نگاه باید تغییر کند.
حاجیبگلو تصریح کرد: ما حرفی بیشتر از قانون اساسی نمیزنیم؛ همه باید به اصول قانون اساسی احترام بگذاریم، نمیشود اصول مربوط به شوراها را در قانون اساسی نادیده گرفت.
رئیس شورای عالی استانها با بیان اینکه با قدرت برای ایفای نقش شوراها که در قانون اساسی آمده، گام برمیدارم، اضافه کرد: وقتی اصل ۶ و فصل ۷ قانون اساسی را میخوانیم، مشاهده میکنیم که نقش حاکمیتی به شوراها داده شده و نقش شوراها به درستی در حیطه حاکمیتی تبیین شده است.
وی بیان کرد: هر کسی نمیتواند نقش شوراها را قبول کند، قبول مسئولیت نکند چرا که بر اساس قانون اساسی، شورای عالی استانها و شوراها فقط وظیفه نظارت بر شهرداریها و دهیاریها را ندارند بلکه نظارت بر تمامی دستگاهها و وزارتخانهها و هر جایی که مربوط به امورات مردم باشد و هر جا که تبعیضی باشد، بر عهده شوراها هستند.
حاجیبگلو ادامه داد: برخی شوراهای شهر و روستای ما به ویژه در مناطق محروم، حقالجلسه هم نمی گیرند و جهادی کار میکنند اما متأسفانه گاهی بیاحترامی میبینند و این درست نیست.
رئیس شورای عالی استانها در مورد طرح تمدید شوراها نیز،گفت: روزی که این طرح را مطرح کردیم، نگاه ما این نبود دوره خودمان را افزایش دهیم. هنگامی که مجلس یازدهم در روز آخر شوراهای اسلامی دوره هفتم را سه ساله کردند، گفتیم در این صورت پس تکلیف، هیئت نظارت چه میشود چرا که مجلس بعدی، در آغاز کار است و مجلس دوازدهم نیز به پایان دوره رسیده است.
وی در پایان، تصریح کرد: طرح تمدید شوراها به لحاظ قانونی و شرعی اشکال ندارد. در دوره سوم شوراها هم این اتفاق افتاده است و مجلس و شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام هم با آن موافق بودهاند و اکنون نیز به لحاظ حاکم شدن اصل ۱۳۱ قانون اساسی، این اقدام، قانونی و شرعی است.
رویکرد خانواده محوری باید در حوزه مدیریت شهری حاکم باشد
نرگس معدنیپور، دبیر نشست هماندیشی نقش بانوان در مدیریت شهری در این نشست با بیان اینکه تشکیل شوراهای اسلامی شهر و روستا یکی از نقاط عطف تاریخ سیاسی ایران است که نشان از ظرفیت سیاسی جمهوری اسلامیست، اظهار کرد: یکی از اهداف اصلی تشکیل شوراها شرکت دادن مردم در اداره شهر و روستای خودشان است. از این طریق ظرفیت گفتوگو در سطح ملی و مجلی برای همه فراهم و روابط سالم و مردمی جایگزین روابط شخصی شده است. شهرها باید محیط سالمی برای نسلهای آینده باشند و موفقیت در این امر به برابری زنان و مردان بستگی دارد.
وی ادامه داد: چالش جهانی اطمینان از محیط امن در اقتصاد، تولید و زندگی است. از دهه 1970 توجه به مسائل شهری، رویکردهای جنسیتی و عدالت آغاز شد و در این رویکرد بر ساختن شهرهای قابل پذیرش برای زنان از طریق مشارکت آنها در ساز و کارهای تصمیمی گیری محلی و همچنین بهرهمندی از خدمات محلی تاکید شد. نگاهی به نتایج و پژوهشهای صورت گرفته در برخی از کشور نشان میدهد پروژههای کاملی برای شهر حامی زنان صورت نگرفته است. زنان به طور کامل در فرآیند کامل در برنامهریزی شهر حضور ندارند، به طور سنتی برنامهریزی شهری از سوی مردان انجام شده و نیاز زنان مورد توجه قرار نمیگیرد.
عضو شورای شهر تهران گفت: از طرفی تصمیماتی که در حوزه حمل و نقل، امنیت، مسکن و مسائل بهداشتی گرفته میشود بر زنان تاثیر مستقیم میگذارد. اولین قدم برای ایجاد شهری مناسب برای زنان این است که با زنان و دختران آشنا شد و نیازهای آنان را تحلیل کرد و در این راستا برنامه ریزی و بودجه ریزی را انجام داد و فرهنگ سازی صورت بگیرد. ایجاد شهر مناسب برای زنان، موجب تاثیر مثبت در کودکان و فرزندان و خانواده میشود. نیمی از ظرفیتهای جمعیتی، اجتماعی و اقتصادی کشور در قالب زنان یافت میشود.
وی با بیان اینکه در دهههای گذشته بیشترین دغدغه کارشناسان و پژوهشگران توجه به زنان در مقاطع مختلف است، گفت: اکنون دیگر زنان تنها موضوع برنامه ریزیها نیستند بلکه خود در مصدر سیاستگذاریهای کلان قرار گرفته اند. زنان سیاستگذار و برنامه ریزی در حوزه زنان و سایرحوزهها هستند و شاهد تلاش در راستای بهبود در حوزه زنان هستیم. تبادل نظر با زنان موجب رشد مدیریت شهری خواهد شد.
معدنی پور همچنین اضافه کرد: رویکرد خانواده محوری باید در حوزه مدیریت شهری حاکم باشد و این نیاز جامعه ماست. قرار بر این است که این نشستها با یک برنامه منسجم ادامه پیدا کند و به چالشهای زنان توجه بیشتر شود و در حوزه مدیریت شهری برنامه ریزی و اقدام شود. در شهرهایی که قابلیت اجرا داشته باشند هم این برنامهریزی انجام خواهد شد. این نشستها قرار است که ادامه پیدا کند و ارائه برنامه و چالشها برای برون رفت از مشکلات را خواهیم داشت.
انتهای پیام/