دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 دی 1403 - 13:23

پیوند صنعت و دانشگاه؛ کلید رشد و پیشرفت نساجی یزد

پیوند صنعت و دانشگاه؛ کلید رشد و پیشرفت نساجی یزد
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد با تأکید بر اهمیت تعامل بین دانشگاه و صنعت، گفت: همکاری‌های مؤثر در زمینه آموزش و نوآوری می‌تواند به حل چالش‌های صنعت نساجی و افزایش کیفیت محصولات این حوزه کمک کند.
کد خبر : 950940

به گزارش خبرنگارخبرگزاری آنا، محمدرضا دهقانی‌اشکذری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد در حاشیه بازدید از یک کارخانه نساجی در یزد در گفت‌وگو با خبرنگار آنا هدف از این بازدید را آشنایی دانشگاه با سطح کارکرد و عملکرد صنعت نساجی در یزد و کیفیت تنوع محصولاتی که در این صنعت تولید می‌شود، برشمرد و اظهار کرد: آشنایی صنعت با دانشگاه و معرفی ظرفیت‌هایی که در دانشگاه وجود دارد از اهداف مهم این بازدید بود. دانشگاه می‌تواند در حوزه آموزش‌های تخصصی و تحلیل وضعیت، زیاندهی، نوآوری و خلاقیت در بازاریابی و فروش کمک‌کار صنعت باشد.

وی افزود: بسترسازی پیوند بین دانشگاه و صنعت به‌منظور حل مسائل دانشگاه و صنعت بوده و اگر دانشگاه به سمت صنعت حرکت نکند، دانشگاه کارآمد نیست و طبیعتاً صنعت هم در مسیر رشد خود نیازمند دانش و فناوری دانشگاه است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد با اشاره به تکریم کارآفرینان برای رشد و پیشرفت جامعه گفت: وقتی در مجموعه‌ای از صنعت و بازار حاضر می‌شویم از نزدیک با دستاورد‌های صنعت آشنا می‌شویم و راه‌حل‌ها در میدان به آنان داده می‌شود، زمینه تعامل را ایجاد کرده‌ایم این باعث دلگرمی و خوشحالی کارآفرینان است که این شعف و شور را در کارکنان شیوا نساج مشاهده کردیم.

دهقانی‌اشکذری با اشاره به پیشنهاد تألیف کتاب و مستندسازی از کارخانه به دانشگاه بیان کرد: برای نزدیکی دانشگاه و صنعت هر دو باید کار را به پیش برند، دانشگاه باید با مراجعه به صنعت و بازدید از آن، راه گشا برای مراجعه دانشجویان به صنعت باشد. صنعت نباید خود را بی‌نیاز از دانشگاه تلقی کند، هرگاه صنعت علم نوین و تغییرات جدید را نشناسد و از اندیشمندان و پژوهشگران کمک نگیرد، قطعاً آن صنعت هم نمی‌تواند رشد یابد. تعامل دوطرفه است که اسباب رشد و پیشرفت را فراهم می‌کند.

وی چالش صنعت نساجی را فناوری برشمرد و عنوان کرد: یکی از دلایلی که یزد با قدمت دیرینه خود در نساجی از دنیا عقب افتاد، عدم درک به‌موقع تغییرات فناوری و به تبع آن عدم انتقال تکنولوژی بود که بعضاً اسباب عقب‌افتادگی این صنعت کلیدی و بنیادی را رقم زد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد نیروی انسان را مهم‌ترین فاکتور در پیشرفت صنایع برشمرد و مطرح کرد: اگر نتوانیم دانش فنی رشته‌ها را به نسل‌های بعدی منتقل کنیم، محکوم به شکست هستیم؛ زیرا انسان‌ها هستند که صنایع را مدیریت می‌کنند و اگر نتوانند دانش، مهارت، تجربه‌های فنی و میدانی را به نسل‌های بعدی منتقل کنند این آسیب باعث شکست خواهد شد. صنعت نساجی یزد، همچنان زنده و پاینده است، صنعت پویایی و بومی استان که اشتغال جوانان را فراهم کرده است. بسیاری محصولات باکیفیت و طرح‌های زیبا با خلاقیت‌های نوین در این صنعت تولید می‌شود.

دهقانی‌اشکذری با اشاره به تدوین برنامه‌ها در این بازدید توضیح داد: مقرر شد، صنعت شیوا نساج با بازدید از کارگاه‌های دانشگاه، مشارکت جدی در به‌روزآوری و تجهیز آنان داشته باشد و بخشی از خط تولید خود را به محیط دانشگاه منتقل کند که یک عرصه واقعی در دانشگاه ایجاد شده و دانشجو از نزدیک و به‌صورت واقعی در جریان مسائل کار قرار می‌گیرد.

وی اضافه کرد: مقرر شد از طرف دانشگاه کارگاه آموزشی برای طراحی و هوشمندسازی کارکنان صنعت داشته باشیم و متقابلاً از طرف صنعت هم برای دانشجویان و دانش آموزان کارگاه آموزشی برگزار شود که این در روز‌های آینده و ماه‌های آینده به مرحله اجرا خواهد رسید. یکی از راه‌های آشنایی دانشجویان، بازدید از صنعت بوده با توجه به اینکه همه کارکنان بخش طراحی از دانش‌آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد هستند و عمدتاً از طریق بازدیدی که از طرف دانشگاه در گذشته انجام شده با کارفرما آشنا و مشغول به کار شده‌اند در دستور کار قرار گرفت.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد این مدل جذب نیرو را قابل تعمیم به مراحل تولید، تکمیل و بافت دانست و بیان کرد: بهترین راه پیوند دانشگاه و صنعت حضور دانشجویان در عرصه واقعی صنعت است که در این بازدید تفاهم‌های اولیه منعقد شد.

دهقانی‌اشکذری معرفی دستاورد‌ها در رسانه ملی و فضای مجازی را یکی دیگر از کارکرد‌های دانشگاه برای صنعت برشمرد و ادامه داد: دانشگاه با تهیه و انتشار کلیپ از صنایع، مقدمات آشنایی دانشجویان و علاقه‌مندان به تولید را فراهم خواهد کرد.

وی با ابراز امیدواری از پیوند مبارک صنعت و دانشگاه عنوان کرد: امیدواریم این پیوند باعث جذب بهتر دانشجویان شده و مشکل کمبود نیروی صنایع را برطرف و پرورش‌دهنده جوانان بالنده باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب