دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 دی 1403 - 13:03

وعده صادق ۲ و نگرانی ناتو از ضعف پدافند هوایی انگلیس

وعده صادق ۲ و نگرانی ناتو از ضعف پدافند هوایی انگلیس
آنگونه که از گزارش یک رسانه انگلیسی برمی‌آید، شکاف‌های پدافند موشکی انگلیس که گوشه‌ای از آن در جریان عملیات وعده صادق ۲ علنی شد، به قدری عمیق است که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی را درباره توان لندن به دفاع از امنیت جمعی ناتو مردد کرده است.
کد خبر : 950746

به گزارش خبرگزاری آنا، «ساندی تایمز» با اشاره به تحولات جاری در غرب آسیا که در پی تجاوزات رژیم صهیونیستی به غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شده و همچنین با اشاره به عملیات ایران علیه رژیم اشغالگر در ماه اکتبر سالی که گذشت، می‌نویسد: «اگرچه در عملیات نخست ایران علیه اسرائیل، بریتانیا توانست تعدادی از حملات موشکی را از آکراتاری، پایگاه نظامی این کشور در قبرس رهگیری کند، اما در عملیات دوم ایران (وعده صادق ۲) علیه اسرائیل، نقش نیروی هوایی بریتانیا در تجسس و رهگیری محدود بود، زیرا جت‌های جنگنده آن فاقد سیستم‌های موشکی است که بتواند موشک‌های بالستیک را رهگیری کند؛ موشک‌هایی که به دلیل سرعت و مسیرشان سخت‌ترین نوع موشک در سرنگونی محسوب می‌شوند.»

آنگونه که از روایت این روزنامه بریتانایی برمی‌آید، هیئت مستقلی که «بازنگری استراتژیک دفاعی» را رهبری می‌کند و به سفارش دولت لندن برای ارزیابی سلامت و جهت‌گیری آینده نیرو‌های مسلح این کشور انجام شده، عمیقا نگران «شکاف‌های دفاع موشکی بریتانیا» است.

در همین حال، ساندی تایمز می‌نویسد: «تعدادی از کشور‌های عضو ناتو اخیرا نگرانی و ناامیدی خود را درباره این موضوع که بریتانیا در راستای محافظت از اروپا در برابر حملات موشکی دوربرد به اندازه کافی کمک نمی‌کند، ابراز کرده‌اند.»

به همین دلیل، انتظار می‌رود که ناتو از «کر استارمر» نخست‌وزیر انگلیس بخواهد تا برای تقویت دفاع جمعی، مخارج نظامی این کشور را در حوزه هوا و دفاع موشکی افزایش دهد.

پیش‌نویس طرح ناتو تحت عنوان «هدف توانمندی ۲۰۲۵» نیاز به سرمایه‌گذاری انگلیس در سیستم‌های دفاع هوایی جهت دفاع از زیرساخت‌های مهم این کشور مانند انرژی هسته‌ای، ایستگاه‌ها یا پایگاه‌های نظامی را افزایش می‌دهد.

ساندی تایمز در ادامه با اشاره به توانمندی دفاع برخی کشور‌ها نظیر ایران، روسیه و یمن و همچنین ضعفی که انگلیس با آن مواجه است، می‌نویسد: «کشتی‌های جنگی نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا در خطر حمله موشک‌های بالستیک پیشرفته‌تر هستند؛ موشک‌هایی که گروه‌هایی مانند حوثی‌ها (انصارالله یمن) دارند. همچنین، پایگاه‌های نظامی خارج از کشور و تاسیسات جاسوسی بریتانیا از جمله در قبرس، در معرض خطر فزاینده‌ای از سوی بازیگران غیردولتی و تروریست‌ها قرار دارند.»

به گفته منابع آگاه، انگلیس هم‌اکنون در خطر است و طی ۱۵ سال آینده، موشک‌های بالستیک قادر خواهند بود از هر جایی در جهان به بریتانیا برسند. 

به نوشته ساندی تایمز، «ایران در حال حاضر دارای زرادخانه‌ای از حدود ۳۰۰۰ موشک بالستیک است که از جمله آنها عماد و قدر هستند که می‌توانند با سرعت ۴۶۰۰ مایل در ساعت حرکت کنند. روسیه نیز صد‌ها موشک بالستیک قاره پیما (ICBM) در اختیار دارد. این کشور اخیرا موشک اورشنیک را در اوکراین امتحان کرده و می‌تواند ۱۰ برابر سرعت صوت به اهدافی در فاصله ۳۴۱۰ مایل برسد و این میزان برد برای رسیدن به کشور‌های اروپایی به اندازه کافی طولانی است. علاوه بر این، چین و ایالات متحده نیز در یک رقابت تسلیحاتی قرار دارند تا موشک‌های هایپرسونیک خود را ارتقاء دهند؛ موشک‌هایی که در هوا مانور می‌دهند و انهدام آنها سخت‌تر است.»

یک منبع نظامی ارشد به ساندی تایمز گفته است: «دلیلی که بریتانیا از چنین قدرتی برخوردار نیست، این بوده که به مدت ۳۰ سال هیچ‌کس فکر نکرده که آیا ما به چنین سیستم‌هایی نیاز داریم؟ شاید مردم فکر نکنند که بریتانیا در خطر است، اما حقیقت ماجرا این است که در حال حاضر بریتانیا واقعا در خطر قرار دارد.»

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب