شیوع آنفلوآنزا؛ طغیان بیماری در دو استان
به گزارش آنا، یاسر مختاری؛ روزها و شبها که سرد میشوند، بیماریهای تنفسی هم راه میرسند. سرماخوردگیهای ساده، انواع آنفلوآنزا، برونشیت همه در کمین به سر میبرند تا بدن افراد نشسته و چند روزی آنان را بیمار کنند. در سالهای اخیر کرونا و سوشهایش نیز به این ویروسها اضافه شدهاند.
در روزهای گذشته هشدارهایی از سوی برخی از پزشکان و متخصصان و همچنین مقامات وزارت بهداشت با استناد به نتایج رصدهای آزمایشگاهی نسبت به شیوع بالای آنفلوآنزای H۱N۱ هشدار دادند.
آنفلوانزا بیماری تنفسی است که شیوع آن میتواند مرگبار باشد، چنانکه شیوع آنفلوآنزای اسپانیایی در سالهای ۱۹۱۸ و ۱۹۱۹ موجب مرگ دهها میلیون نفر شد. اگرچه از آن زمان تا امروز هیچگونه آنفلوآنزا به این اندازه کشته نداده است با این حال در سال ۲۰۰۹ گونهای آنفلوآنزا که در ابتدا به آن آنفلوآنزای خوکی گفته میشد و سپس آنفلوآنزای H۱N۱ نام گرفت، در همان سال پاندمی شد و جان ۱۰۰ها هزار نفر را گرفت. از سوی دیگر برآورد برخی نهادهای ملی و بینالمللی مانند سازمان جهانی بهداشت یا مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا نشان میدهد، انواع آنفلوآنزا سالیانه بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار نفر را میگیرد.
آنفلوآنزای H۱N۱ به دلیل اینکه در چرخه فصلی باقی مانده است همچنان مردم را بیمار میکند و در مواردی نیز ممکن است عفونتهای ناشی از آن مرگ و میر را به دنبال داشته باشد. از سوی دیگر همچنان کرونا و سویههای آن نیز وجود دارد و هر از گاهی موجب طغیان در برخی نقاط جهان میشود با توجه به اتفاقاتی که در سالهای گذشته کرونا برای مردم رقم زد، هنوز هم امکان ابتلا به آن لرزه بر تن افراد میاندازد.
همانگونه که گفته شد در روزهای اخیر برخی از افراد از شیوع برخی از ویروسهای تنفسی در خبر دادند و در پی آن شاهد هشدار وزارت بهداشت نیز بودیم و همزمان نیز اخباری در رابطه با گردش ویروس کرونا در برخی از کشورها نیز منتشر شد. بر همین اساس نگرانی برای شیوع همزمان هر دو ویروس وجود داد.
حمید سوری استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتوگو با آنا با بیان اینکه به نظر میرسد عمده ویروسهای در گردش سویههای آنفلوآنزا هستند، اظهار کرد: علی رغم این موضوع متاسفانه ما در کشور خود نظام مراقبت ژنومی نداریم، لذ نمیتوانیم قضاوت علمی دقیق در باره وضعیت اپیدمیولوژیک واریانتهای این ویروس داشته باشیم. از سوی دیگر کشورهای هممرز ما هم چنین کمبودی دارند و لذا نمیتوان بر اساس الگوی همسایگی بیماریها نظر قطعی داد.
واریانت جدید آنفلوآنزا
وی افزود: در مورد آنفولانزا یک واریانت جدید از آنفلوآنزای H۱N۱ در ویتنام موجب طغیان شده و احتمال انتشار آن به سایر کشورها هم وجود دارد. در ایران هم به جز دو استان این واریانت گزارش نشده است.
سوری ادامه داد: اخیرا مواردی از خیزش بیماری در کرمانشاه و همدان دیده شده است که امید میرود با درایت و اقدام سریع و موثر مسئولان استانی از انتشار آن به سایر نقاط کشور جلوگیری شود. در تهران هم گزارشهایی وجود دارد، اما از سوی مقامات رسمی تأیید نشده است.
این اپیدمیولوژیست یادآور شد: توصیه میشود، از گروههای پرخطر مانند سالمندان، زنان بادار، کودکان و افراد دارای بیماریهای زمینهای یا دارای نقص ایمنی، مراقبت شده و خانوادهها ضمن جداسازی مبتلایان، موازین بهداشت فردی را رعایت کنند.
گونههای جدید کرونا
سوری همچنین در رابطه با آخرین وضعیت کرونا نیز گفت: گزارشهای اخیر بین المللی به صورت مرتب از شکلگیری واریانتهای جدید کووید گزارش میدهند، اما خوشبختانه هیچکدام منجر به طغیانهای بیماری نشدهاند و نگرانی جدی در این رابطه دیده نمیشود. برخی واریانتها توسط بعضی کشورها از جمله اعضای اتحادیه اروپا، به لحاظ اهمیت، تحت پایش مستمر هستند. چند واریانت جدید امیکرون در حال حاضر مطرح هستند که عبارتند از KP.۲, KP.۲.۳, KP.۳, and KP.۳.۱.۱, as well as LB.۱. که عمده این واریانتها همچنان تنفسی هستند.
انتهای پیام/