دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سرپرست مرکز تامین مالی معاونت علمی ریاست جمهوری در گفت‌وگو با آنا؛

کاهش ضعف آمار کشاورزی با استفاده از هوش مصنوعی/ ایجاد ستاد‌های شناسایی نیاز‌ بازار

کاهش ضعف آمار کشاورزی با استفاده از هوش مصنوعی  ایجاد ستاد‌های شناسایی نیاز‌ بازار
سرپرست مرکز تامین مالی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، گفت: ورود هوش مصنوعی به بخش کشاورزی این امکان را فراهم می‌کند تا بتوان به اطلاعات، آمار و ارقام مستند دسترسی پیدا کرد تا مبنای برنامه‌ریزی و اقدام‌های اساسی‌تر برای بهبود بخش‌ها و ایجاد زیرساخت‌های مناسب‌تر باشد.
کد خبر : 950053

حامد رفیعی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا اظهار کرد: باید به درستی برای شرکت‌های دانش‌بنیان امکانات قانونی و مالی که در جهت حمایت از آنها مصوب شده است را تشریح کرد و اخبار، محدود به معرفی چند شرکت که ایده‌ای را به ثمر رسانده‌اند نشود. پیش‌بینی مسیری درست برای حمایت‌ها می‌تواند به رشد و بهبود شرایط دانش‌بنیان‌ها در کشور منجر شود.

وجود ستاد‌های شناسایی نیاز‌های بازار در معاونت علمی و فناوری

سرپرست مرکز تامین مالی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، درباره ضرورت ارتباط لازم میان صاحبان ایده و شرکت‌های دانش‌بنیانی با بخش‌های مصرفی و متقاضی گفت: ستاد‌های مختلفی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری وجود دارند که کار و وظیفه اصلی آنها این است که نیاز‌های بخش بازار را شناسایی و ارتباط لازم را میان دانش‌بنیان‌ها و صنایع و بخش‌های اقتصادی مختلف ایجاد کنند.

رفیعی خاطرنشان کرد: برخی از این ستاد‌ها موفق شده‌اند تا ارتباط مناسبی میان بخش خصوصی و نهاد‌ها و دستگاه‌هایی که بودجه مناسب هم دارند برقرار کند.

توان شرکت‌های دانش‌بنیان باید توسعه پیدا کند

وی با تاکید براینکه توان شرکت‌های دانش‌بنیان باید توسعه پیدا کند، عنوان کرد: اکنون دانش‌بنیان‌ها در بخش کشاورزی شرکت‌های کوچکی هستند که توانایی پوشش‌دهی به کل بخش کشاورزی را ندارند؛ بنابراین باید با استفاده از صندوق‌های ویژه‌ای که به این منظور دیده شده است استفاده کرد و در جهت توانمندی دانش‌بنیان‌ها اقدام کرد.

سرپرست مرکز تامین مالی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، گفت:‌ مدل‌های مختلفی برای فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد. در برخی از این مدل‌ها می‌توان شرکت‌های دانش‌بنیان را کنار هم گردآوری کرد و اکوسیستمی برای آنها فراهم شود که امکان فعالیت آنها وجود داشته باشد. در این مسیر تنها معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری وظیفه ندارد و وزارتخانه‌های علوم، جهاد کشاورزی نیز پای کار بیایند و منابعی را نیز تخصیص دهند و الگویی را در این مسیر تعریف کنند.

ضعف اطلاعات و آمار در بخش کشاورزی و استفاده از هوش مصنوعی 

هوش مصنوعی

رفیعی با اشاره به ضعف اطلاعات و آمار در بخش کشاورزی و بسیاری از بخش‌های اقتصادی کشور؛ خاطرنشان کرد: ورود هوش مصنوعی این امکان را فراهم می‌کند تا بتوان به اطلاعات، آمار و ارقام مستند دسترسی پیدا کرد تا بتواند مبنای برنامه‌ریزی و اقدام‌های اساسی‌تر برای بهبود بخش‌ها و ایجاد زیرساخت‌های مناسب‌تر باشد.

راهی جز ورود هوش مصنوعی به اقتصاد کشور وجود ندارد

سرپرست مرکز تامین مالی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری عنوان کرد: راهی جز ورود هوش مصنوعی به اقتصاد کشور وجود ندارد؛ این مسیری است که دنیا نیز در حال تجربه آن است و آنقدر کار نکرده وجود دارد که همه باید پای کار بیایند و در این مسیر از ظرفیت بخش خصوصی و توان علمی و دانشی دانشگاه‌ها و مراکز علمی نیز استفاده شود.

رفیعی تاکید کرد: ورود هوش مصنوعی می‌تواند روند بسیاری از امور و ایجاد و بهبود زیرساخت‌ها را تسریع کند. در قانون ارتقای بخش کشاورزی نیز وزارت جهادکشاورزی مکلف به ایجاد بانک داده‌ها و آمار بخش کشاورزی شده است. اما با وجوداین الزام قانونی اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است. ورود هوش مصنوعی کمک مهمی به ایجاد بانک‌های اطلاعاتی در بخش‌های مختلف اقتصادی خواهد داشت.

وی گفت:‌ ورود هوش مصنوعی به اقتصاد نیاز به بودجه‌های مناسب دارد و شرکت‌ها باید کنار هم جمع شوند و توانمندی‌های خود را ارایه دهند و اقدامات اندکی که تاکنون توسط برخی شرکت‌ها در زمینه جمع‌آوری داده‌ها صورت گرفته گسترش یابد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب