دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

آیا ایده کارشناس ایرانی می‌تواند سناریوی تکراری آلودگی هوا را پایان بخشد/مسئولان ذیربط کجای این داستان قرار دارند!

آیا ایده کارشناس ایرانی می‌تواند سناریوی تکراری آلودگی هوا را پایان بخشد مسئولان ذیربط کجای این داستان قرار دارند!
آلودگی هوای کلانشهر‌ها سالیانه خسارات مالی، جانی و حتی فرهنگی بیشماری را برای کشور بدنبال دارد و این روند بگونه‌ای است که سال به سال شاهد خطرناک‌تر شدن شاخص‌های کیفیت هوا هستیم، اما آیا می‌توان این معضل را آنگونه که یک کارشناس ایرانی می‌گوید حل کرد.
کد خبر : 949921

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، حمید رضا احمدپور که در خصوص مهندسی معکوس بسیاری تجهیزات فنی صاحب نظر است و توانایی های بالقوه ای برای ساخت تجهیزات دارد، درباره اینکه راهکار کاهش آلودگی هوا در ایران چیست و چه پیشنهادی دارد در گفت و گوی مشروح با خبرنگار خبرگزاری آنا می گوید: معضل آلودگی هوا دلایل مختلفی اعم از سبک زندگی شهرنشینی، افزایش خودروها، عدم استاندارد معماری ساختمان ها، پدیده ناخواسته وارونگی دما در فصول سرد سال، سوخت مصرفی کارخانجات و .... دارد اما کشورهای مختلف دنیا برای این منظور راهکارهای متنوعی به جای تعطیلی مستمر کشور دارند و در مقابل این معضلات چاره اندیشی کرده اند.

تعطیلات مستمر، برای کشور هزینه زا خواهد بود و هیچ جای دنیا این رویکرد را دنبال نمی کنند بلکه بر روی بهبود وضعیت برنامه ریزی می کنند.

وی خاطرنشان کرد: تعطیلی صنایع، مدارس، ادارات و بخش های مختلف نه تنها چاره کار کاهش آلودگی هوا نیست بلکه یک مُسَکن پر از عوارض برای فروکش کردن مقطعی آلاینده هاست و هیچ ثمراتی را برای مردم در پی ندارد. تعطیلات مستمر، برای کشور هزینه زا خواهد بود و هیچ جای دنیا این رویکرد را دنبال نمی کنند بلکه بر روی بهبود وضعیت برنامه ریزی می کنند.

این کارشناس با اشاره به خسارات بیشمار تعطیلی ها برای مردم و اقتصاد کشور گفت: مسئولان ذیربط اگر راهکاری به غیر از تعطیلی ندارند لااقل شرایط دیگر کشورها را مطالعه و مشاهده کنند یا اینکه از توان نخبگان داخلی در این زمینه بهره مند شوند؛ می توانیم فعل خواستن را صرف کنیم و برای همیشه به این معضل بسیار عظیم پایان دهیم.

وی درباره این پرسش که آیا بهبود کیفیت خودروها، افزایش کیفیت سوخت، معماری بهینه شهری، کاهش آلایندگی کارخانه ها و ....تا چه حد در معضل آلودگی هوا اثرگذار است، گفت: قطعا این رویکردهای بهینه می تواند روند زندگی را در کلانشهرها مطلوب کند و به کیفیت هوا نمره قبولی دهد اما این مهم مستلزم زمان طولانی و هزینه های بسیار بالا است و به سادگی شدنی نیست بنابراین باید برای سلامت مردم شهرهای بزرگ راهکارهایی را مورد توجه قرار داد.

در عرصه مهندسی معکوس، بسیاری کشورهای جهان در کنار اصلاح سبک زندگی شهری از دستگاههای کاهنده آلاینده ها(فیلتراسیون) استفاده کرده اند که تا حد زیادی کمک کننده بوده است.

به گفته وی، در عرصه مهندسی معکوس، بسیاری کشورهای جهان در کنار اصلاح سبک زندگی شهری از دستگاههای کاهنده آلاینده ها(فیلتراسیون) استفاده کرده اند که تا حد زیادی کمک کننده بوده است.

وی درباره این پرسش که کدام کشورها و با چه هزینه هایی از این دستگاهها در کلانشهرها استفاده کرده اند گفت : در سالیان گذشته کشورهایی همانند هند، چین ، مکزیک و .... از این دستگاهها فیلتراسیون بهره برداری کرده اند که تا حدود نیمی از آلاینده ها را در روزهای آلوده کاسته است.

وی با بیان اینکه می توان علم و تکنولوژی را به نفع کشور بومی سازی کرد، گفت: با یک کار پژوهشی چند ماهه و سپس وارد فاز ساخت تجهیزات در داخل کشور ، می توان نمونه ایرانی دستگاههای فیلتراسیون را با کیفیتی بسیار مطلوب و با هزینه ای پایین تر تهیه نمود و از آن در کلانشهرها استفاده کرد.

احمد پور تاکید کرد: مطمئن هستم که با حمایت مسئولان ذیربط بدور از خیالبافی و دروغ پردازی می توانیم دستگاههای فیلتراسیون  کاهنده آلاینده ها را بسازیم و با قراردادن آن در نقاط آلوده کلانشهرها، کیفیت هوا را بهبود ببخشیم.

با حمایت مسئولان و بدور از هرگونه شعارزدگی می توانیم این دستگاهها را تا قبل از پاییز سال آینده رونمایی کنیم و به امید خدا در پاییز و زمستان سال 1404 شاهد آلودگی شدید هوا در کلانشهرها نخواهیم بود و تاحدودی از غلظت آلاینده ها در روزهایی که با پدیده اینورژن روبرو هستیم کاسته خواهد شد.

وی افزود: هزینه ساخت این دستگاهها به مراتب از خسارت تعطیلی در ماههای سرد سال و آسیب های اقتصادی و مشکلات ایجاد شده برای سلامتی ، کمتر خواهد بود.

به گفته وی، با حمایت مسئولان و بدور از هرگونه شعارزدگی می توانیم این دستگاهها را تا قبل از پاییز سال آینده رونمایی کنیم و به امید خدا در پاییز و زمستان سال 1404 شاهد آلودگی شدید هوا در کلانشهرها نخواهیم بود و تاحدودی از غلظت آلاینده ها در روزهایی که با پدیده اینورژن روبرو هستیم کاسته خواهد شد.

وی تاکید کرد: امیدواریم بتوانیم با دانش و بهره مندی از علم و تکنولوژی بر این معضل نفس گیر آلودگی هوا تا حدودی غلبه کنیم ؛ البته که باید راهکارهای دائمی را در این حوزه مدنظر قرار داد.

گفتنی است پدیده وارونگی دما که در ماه‌های پاییز و زمستان. در کلان شهرهای کشور ایجاد می‌شود خسارات بیشماری را بر سلامت و روان مردم می گذارد و هنوز مسئولان در دوره های مختلف چاره ای برای آن نیاندیشیده اند و این موضوع در سالهای آتی نیز موجی از مشکلات در حوزه سلامت و روان را بدنبال دارد .

الودگی هوا موضوعی است که دیگر از فصل پاییز و زمستان هم فراتر می رود و در بهار و تابستان هم برخی ساعات شاهد معضل بزرگ آلودگی هوا هستیم .

می توان با اقدامات سازنده و تجربه دیگر کشورها و با بومی سازی دستکاهها توسط متخصصان داخلی ، تا حدودی بر این معضل بزرگ چیره شد که این م

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب