از ارائه ایدههای سبز در ناترازی انرژی تا بازیافت پسماندهای بیارزش دفنی
خبرگزاری آنا؛ روزهای جمعه هر هفته نگاهی به رویدادها، موفقیتها، برنامهها و دستاوردهای علمی دانشگاهیان، پژوهشگران، فناوران، محققان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی همراه با بازنشر گفتوگوهای طول هفته با عنوان «نگاه هفته» داریم که در این گزارش میخوانید. (گزارش کامل هر رویداد، گفتوگو، خبر و ... در لینک مربوط (هایپرلینک) قابل مشاهده و مطالعه است)
یک دانشجوی ایده پرداز با ارائه پلتفرم تبادل پسماند عنوان کرد که این سکو، رویکردی نوآورانه برای مدیریت پایدار پسماند است که نه تنها به کاهش آلودگی محیط زیست کمک میکند؛ بلکه بهینهسازی مصرف انرژی را نیز ممکن میسازد.
فاطمه رفیعی دانشجوی مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد در گفتوگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: ایدهای که با آن در نخستین دوره مسابقات ملی دانشجویی ایدهآرای «انرژی در ساختمان و محیط زیست» شرکت کردم، «پلتفرم تبادل پسماند» بود و هدف اصلی آن ایجاد بستری برای مدیریت بهتر پسماندهاست که به محیط زیست کمک کرده و برای افراد و شرکتها نیز ارزش اقتصادی ایجاد میکند.(مشروح گفتوگو)
پیام نجفی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان گفت: در صورت پشتیبانی و حمایت دولت، مجموعه دانشگاه آزاد میتواند تولید انرژی مورد نیاز خود و حتی پشتیبانی از شبکه برق کشور را نیز عهدهدار شود.
کیوان کاکابرایی استادتمام دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: سالهای اخیر با علم به مشکلات روانی و اجتماعی جامعه، فعالیت علمیام کوشش بیشتر بر پژوهشهای حل مسئله خانواده و مدرسهمحور بوده و در این راستا تلاشهای علمی فراوانی برای حل مسائل «خانواده و مدرسه» از طریق اجرای پژوهشهای علمی ارائه شد که نتایج این پژوهشها در مجلههای معتبر علمی داخلی و خارجی انتشار یافته است.(مشروح گفتوگو)
یک شرکت دانشبنیان مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین با هدف دستیابی به تکنولوژیهای نوین، دانش فنی متخصصیان خود را در این راستا بهکار گرفته و در این مسیر به تولید نانوذرات فلزی و نانواکسیدهای فلزی، نانو سیالها، نانوکاتالیستها، سایر افزودنیهای نانو و انواع نانو کامپوزیتها میپردازد.
این شرکت دانشبنیان تاکنون موفق به تولید بیش از ۵۰ محصول در حوزه نانومواد شده که محصول دانشبنیان آن نانوپودر اکسید گاما آلومیناست.(مشروح گفتوگو)
علیرضا معتمدنیا عضوهیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آذرشهر با کسب بیشترین آرا با اختلاف نسبت به رقبای خود نفر نخست انتخابات دهمین دوره نظاممهندسی استان آذربایجان شرقی شد.
اسمعیل فلاح رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل از قبولی ۹۶ درصدی دانشجویان این دانشگاه در امتحانات علوم پایه پزشکی خبر داد.
عبدالرحیم پذیرا معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد بوشهر عنوان کرد: موفق به تولید محصولات دانشبنیان از قبیل تغذیه بارهای دیسی در هواپیما و دستگاه رهگیری شناورها شدهایم و ۱۳ طرح بروندانشگاهی هم اجرا شده است.(مشروح گفتوگو)
دومین رویداد صدرا دانشگاه آزاد اسلامی واحد علیآباد کتول با حضور ۴۰ شرکت تولیدی و خدماتی در این واحد دانشگاهی گشایش یافت.
فرشید خیری معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد در گفتوگو با خبرنگار آنا اعلام کرد که نصیر لندی دانشآموخته پسادکتری و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد بهعنوان داور برجسته مجله «تغذیه حیوان» انتخاب شد.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان درصدد برگزاری همایش ملی کاربرد هوش مصنوعی در عصر نوین است و با فراخوان ارسال مقاله از همه پژوهشگران درخواست کرده است مقالات خود را در یکی از محورهای اعلام شده به این رویداد و به آدرس سایت همایش https://www.confsirjanazad.ir ارسال کنند.
یک دانشجوی مهندسی مکانیک گفت: تولید آبشیرینکن خورشیدی کمک بسیار بزرگی به حل ناترازیهای کشور در انرژی میکند و مشکل کمآبی استانهای کمآب هم حل میشود.
محمد مرادی دانشجوی مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد درباره ایده آبشیرینکن خورشیدی در گفتوگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: آبشیرینکن اُسمُز معکوس یا همان سیستم RO آبشیرینکنی مستقل از شبکه برق است و برق خود را از خورشید تأمین میکند و مانند آبشیرینکنهای قدیمی نیست؛ چراکه آبشیرینکنهای قدیمی ذخیره انرژی نداشته و فقط روزهای آفتابی به ما آب شیرین میدهند؛ اما این آبشیرینکن حتی در روزهای ابری و روزهای که با تابش کم نور خورشید مواجه هست، آب را شیرین میکند؛ زیرا سیستم ذخیره انرژی دارد.(مشروح گفتوگو)
فرانک موسوی پژوهشگر برتر بر برگزاری دورههای پیشرفته کاربرد هوش مصنوعی در پژوهش در دانشگاهها تأکید کرد و گفت: توسعه همکاریهای بینرشتهای اصل و اساس نیاز امروز یک پژوهشگر است.
علی افروس رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن اعلام کرد که مقدمات ایجاد یک شرکت فناوری با ظرفیت اشتغالزایی سالانه برای یکهزار و ۲۰۰ دانشجو و دانشآموخته آغاز شده است.
محققان و پژوهشگران یک شرکت دانشبنیان برای نخستینبار در ایران و جهان موفق به تولید محصولی با نام «کوپیرولیز مالتی فانکشنال» شده که قادر به بازیافت پسماندهای بیارزش دفنی و مدل پیوسته غیرتفکیکی را دارد.(مشروح گفتوگو)
علیرضا صیداوی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی گیلان در گفتوگو با خبرنگار آنا از انعقاد تفاهمنامه این دانشگاه و بنیاد ملی علم ایران خبر داد و اظهار کرد: این تفاهمنامه موجبات بهرهمندی بیشتر جامعه از توانمندیهای نیروهای متخصص و استفاده از ظرفیتهای پژوهشی موجود در دانشگاه را فراهم کرد.
دانشآموزان مدارس سمای آباده با سه سرود ویژه در افتتاحیه و اختتامیه چهارمین جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت طنین امامت و مهدویت سر میدهند.
علی فهیمینژاد سرپرست دانشکده جامعه و رسانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود گفت: با ایجاد دانشکده موضوعمحور و پرورش دانشجویان ماهر میتوان قدرت تحلیل مطالب منتشر شده در انواع شبکههای رسانهای را بالا برد و به عبارتی سواد رسانهای کارکنان و دانشجویان را ارتقا داد و سپس با اقدامات مختلفی این دانش را به جامعه تزریق کرد که ازجمله این اقدامات برگزاری دورههای توانمندسازی در حوزههای مختلف فرهنگی، پژوهشی و آموزشی، برگزاری نشستهای هماندیشی، برگزاری دورههای آشنایی با هوش مصنوعی و کاربرد آن در رشتههای دانشکده جامعه و رسانه، برگزاری دورههای کوتاهمدت تخصصی ویژه دانشجویان و ... است.(مشروح گفتوگو)
ویدا سادات انوشه دانشجوی دکتری ارگونومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز موفق به ارائه طرح لباس شنا دولایه نانو ضد آب، باکتری و قارچ شده است که افراد بهویژه بانوان میتوانند با خیالی راحت به استخر بروند و از آن استفاده کنند.(مشروح گفتوگو)
به گزارش خبرنگار آنا، براساس ارزیابیهای صورت گرفته از سوی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی در رتبهبندی سالانه، مرکز تحقیقات نفت و انرژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه از سطح ۳ به سطح ۲ مراکز تحقیقاتی ارتقا یافت.
رسول برادران حسنزاده دانشیار و عضو هیئت علمی گروه حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز بهعنوان پژوهشگر پراستناد علوم انسانی سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۲ و یوسف بادآور نهندی عضو هیئت علمی گروه مدیریت مالی بهعنوان پژوهشگر پراستناد علوم انسانی سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۲ و ۱۴۰۱ معرفی شدند.
دانشجوی مهندسی عمران درباره طرح «بازیافت نخالههای ساختمانی با محور مواد ساختوساز پایدار» گفت: اگر از این روش در ساخت و ساز استفاده کنیم، نخاله در سطح کلانشهرها و شهرهای کوچک به نزدیک صفر میرسد.
محمد امیدی دانشجوی عمران دانشگاه آزاد شهرکرد درباره کارایی و کارکردهای ایده بازیافت نخالههای ساختمانی با محور مواد ساختوساز پایدار به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: سرانه تولید نخاله ساختمانی در کشورهای اروپایی برای هر نفر ۳۰۰ گرم؛ اما در ایران حدود ۷۰۰ گرم، یعنی چیزی حدود دو برابر است.
یک شرکت دانشبنیان موفق به شبیهسازی ساختار فیبری پوست طبیعی بدن شده است به این ترتیب که پانسمانهای هوشمند سرعت درمان را افزایش میدهند و بدون برجای گذاشتن اثر زخم یک ترمیم مناسب را ایجاد میکنند.
عادله قلیپور عضو هیئت علمی ذلتشکاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران و مؤسس و مدیرعامل شرکت دانشبنیان در گفتوگو با خبرنگار آنا درباره فعالیتهای این شرکت در استان تهران، محصولات تولیدشده و اینکه زمینه کاری شرکت چیست؟ اظهار کرد: این شرکت نخستین تولیدکننده پانسمانهای هوشمند نانوفیبری در خاورمیانه است و محصولات KNS، پانسمانهای پیشرفته هوشمند است که بر پایه مواد اولیه زیست سازگار و طبیعی بوده و با استفاده از جدیدترین تکنولوژی روز دنیا با ساختار ویژه نانوفیبری تولید میشود.(مشروح گفتوگو)
انتهای پیام/