شگردهای جدید مجرمین سایبری برای خالی کردن حساب مردم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، سردار داود معظمی گودرزی رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با اشاره به فراوانی پروندههای جرایم سایبری در یک روز گذشته به دو شگرد مجرمین این حوزه اشاره کرد و گفت: در ۲۴ ساعته گذشته بیش از ۴۰ فقره پرونده مختلف در حوزه جرایم سایبری به پلیس فتا واصل شده است که همکاران من آنها در اسرع وقت مورد پیگیری قرار دادند. در این میان دو شگرد بیشتر از جانب مجرمین مورد استفاده قرار گرفت، یکی بحث کلاهبرداریهای تلفنی با استفاده از کدهای ارسالی پیامکی است و دیگری درخواست پول با شماره تماس دوستان و اعضای خانواده.
وی افزود: مجرمین سایبری سعی میکنند با مهندسی اجتماعی اعتماد مردم را جلب کنند و به عنوان مثال با ارسال کدهای خاص، سعی میکنند مردم را فریب دهند و آن کدها را بگیرند و حسابهایشان را خالی کنند. در حالی که با رعایت یک سری مسائل جزئی میتوان در دام این افراد گرفتار نشد.
سردار معظمی با اعلام این مسئله که در حال حاضر اطلاعات زیادی از مردم در دست مجرمین است عنوان کرد: طی سنوات گذشته حملات سایبری و دسترسی غیرمجاز به دادههای موجود در استارتاپها و برخی بانکها داشتیم و این اطلاعات در اختیار مجرمین قرار گرفته است. خیلی از قربانیانی که به پلیس فتا مراجعه میکنند، با این پرسش مواجه میشوند که چرا به آن افراد اعتماد کردید؟ که همه در پاسخ میگویند فرد کلاهبردار همه اطلاعات آنها را میدانست، یعنی اسم و فامیل، کد ملی، شماره حساب و مالباخته تصور میکند کسی که به این اطلاعات دسترسی دارد قطعاً از یک نهاد حاکمیتی و رسمی است و به همین سادگی به آن فرد اعتماد میکند و کد ارسالی را در اختیار مجرمین قرار میدهد.
وی با تاکید بر این مسئله که به هیچ عنوان نباید کدهای ارسالی و اطلاعات درخواستی را تلفنی در اختیار افراد ناشناسی قرار داد اضافه کرد: داشتن اطلاعات از مردم به منزله این نیست که این اطلاعات از یک نهاد رسمی به دست آمده است. یکی از خطرناکترین راههای دسترسی به اطلاعات بانکی و شبکههای اجتماعی مردم کدهایی است که به صورت پیامکی برای آنها ارسال میشود و بعد در یک تماس تلفنی، از مردم میخواهند که آن کدها را اعلام کنند.
وی با اشاره به برخی پروندههای جرایم سایبری در این خصوص گفت: با برخی از افرادی که در بازار فعال هستند و دستگاههای کارتخوان دارند، تماس گرفتند و گفتند ما از پشتیبانی دستگاه کارتخوان شما هستیم و برای به روزرسانی سیستمها یک کد برای شما ارسال میشود و بعد درخواست کردند که آن کد را به صورت تلفنی دریافت کنند. وقتی کد در اختیار فرد کلاهبردار قرار میگیرد، با استفاده از اینترنتبانک، همه حساب فرد خالی میشود. این مسئله باید مد نظر ما باشد که این کدها کلید ورود به نرم افزارهای بانکی و یا بعضاً حسابهای کاربری در شبکههای اجتماعی ماست و نباید به هیچ عنوان این کدها را در اختیار دیگران قرار داد.
رئیس پلیس فتا پایتخت در پایان سخنانش گفت: مورد دیگر هک کردن شماره تلفن یا حسابهای کاربری دوستان، آشنایان و اعضای خانواده است. افراد سودجو با سواستفاده از اعتماد مردم، پس از در اختیار گرفتن حسابهای کاربری، از همه افراد حاضر در دفترچه تلفن مخاطبان، از آنها درخواست وجه میکنند. به همه مردم عزیز توصیه میکنیم اگر از دوستان و اعضای خانواده خود پیام درخواست وجه داشتید حتما با آنها تماس بگیرید.
انتهای پیام/