استفاده از ظرفیتهای دانشگاه آزاد در بخش معدن
به گزارش خبرنگار آنا، علیرضا عزیزی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی خراسان جنوبی در دیدار اعضای هیئت مدیره شرکت زغالسنگ پروده طبس با تأکید بر تحصیل دانشجویان با رویکرد مهارتی اظهار کرد: اگر فضا و امکانی در اختیار این معدن باشد، میبتوان عرصه مهارتی را برای فعالیت دانشجویان معدن ایجاد و همچنین به علاقه و جذب اینگونه دانشجویان کمک کرد تا علاوه بر فراگیری دروس تئوری با کمک این شرکت زمینه عملی کار معدن را یاد بگیرند و با شرط اشتغال جذب شوند این امر مستلزم همکاری شرکت است.
وی با بیان اینکه در صنعت نیروهای خبره و ماهر وجود دارد، عنوان کرد: برای اینکه صنعتگران، بازدهی بالاتری داشته باشند نیاز است که دانش علمی آنها نیز افزایش پیدا کند و این جز با همکاری صنعت با دانشگاه میسر نمیشود.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی خراسان جنوبی بیان کرد: استفاده از ظرفیتهای دانشگاه در راستای کمک به معدن مانند ظرفیت اعضای هیئت علمی، فعالیت آزمایشگاهها، بازدید اعضای شرکت از تواناییهای دانشگاه و شناسایی زمینههای همکاری مرتبط میتواند به این همکاری دوجانبه کمک کند. دانشگاه میتواند با برگزاری دورههای کوتاهمدت دانشپذیری در رشتههای مختلف با شرکت همکاری خوبی داشته باشد و هر دو نهاد میتوانند بهصورت متقابل نیروهای متخصص علمی و مهارتی را به کار بگیرند.
عزیزی با اشاره به رویداد صدرا و تأکید ویژه دکتر طهرانچی توضیح داد: این رویداد زمینهساز اشتغال دانشجویان بوده که بر اساس آن دانشجویان بنا به رشته مهارتی با ارائه رزومه به دانشگاه میتوانند زمینه اشتغال را به دست بیاورند که دانشگاه بهعنوان نهاد کاریابی وارد عمل شود و با همکاری این شرکت این امر تسهیل شود در این راستا نخستین گام انجام طرحهای پژوهشی و پایاننامههای مرتبط در حوزه صنعت بهخصوص معدن است.
استفاده از ظرفیت دانشگاه آزاد خراسانجنوبی برای حل مشکلات معدن
سرپرست شرکت زغالسنگ نیز با ابراز امیدواری در این راستا که با توجه به ظرفیتهای موجود باب همکاری دانشگاه و این شرکت فراهم شود با بیان برخی مشکلات موجود در این کارخانه خواهان ارتباط بیشتر و عمیقتر با ااستادان دانشگاه شد.
اسماعیل زمانی امکانات آزمایشگاهی و عمرانی موجود در دانشگاه آزاد اسلامی را زمینه همکاری معدن و دانشگاه برشمرد و گفت: با توجه به ظرفیتهای موجود دانشگاه میتوان همکاری با معدن تداوم پیدا کند، بتوان از تجربیات نیروهای شرکت در حوزه برق، مکانیک، معدن مکانیزه، ایمنی در معادن و ... بهره ببریم و نیروهای شرکت را برای فراگیری دورههای آموزشی به دانشگاه آزاد اسلامی اعزام کنیم.
وی با اشاره به موضوعات مختلفی که در حیطه اکتشاف معدن وجود دارد و در نهایت منجر به تهیه نقشه هیسپو پلان میشود، اضافه کرد: این نقشه اساس و پایه طراحی را تشکیل میدهد و علم زمینشناسی باید بهصورت کاربردی و عملی ارائه شود که معدن این ظرفیت کاربردی و مفید و مؤثر را دارد.
سرپرست شرکت زغالسنگ بر اتحاد بین صنعت و معدن تأکید کرد و توضیح داد: دانشجویان و فراگیران با این روش یک گام فراتر از درسی که فرامیگیرند بهسوی عملیاتی و کاربردی پیش میروند؛ بنابراین درصدد هستیم که پژوهشکده زغالسنگ با هدف جلوگیری از خام فروشی و رفتن به سمت فرآوری احیا و این جز با اتحاد دانشگاه و صنعت معدن میسور نیست.
زمانی تأکید کرد: باید دانست که هر آنچه از نفت خام فرآوری میشود از زغالسنگ نیز استحصال میشود؛ چراکه هر دو ترکیب آلی هستند و مواد به ظاهر باطله و دورریختنی زغالسنگ نیز دارای عناصر نادری مانند ترکیبات سیلیکاتها و ... بوده که فقط دو کشور چین و امریکا دارای این فناوری هستند؛ بنابراین با کار علمی و پژوهشی گسترده میتوان عناصر مهمی را از این مواد استحصال و پژوهشکده این امکان را فراهم میآورد. فناوریهایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند مشکلات شرکت زغالسنگ طبس در قسمت معادن و حفر تونلها را رفع میکند.
لزوم ارتباط تنگاتنگ دانشگاه و صنعت
علیرضا کرمانی، مسئول امور آزمایشگاههای دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان جنوبی هم با تأکید بر ضرورت ارتباط تنگاتنگ دانشگاه و صنعت بیان کرد: با این دید و نگاه بسیاری پروژههای تحقیقاتی تعریف و عملیاتی شده، بسیاری از مشکلات رفع میشود؛ بنابراین در کشور باید این نوع دیدگاه قالب شود و از حالت تئوری محض و صرف خارج، دیگر اینکه زمینه اشتغال برای دانشجو فراهم و دانشجو به امید یافتن کار راهی صنعت شود.
دانشگاه نیازهای صنعت معدن را پاسخگو باشد
رئیس مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی خراسان جنوبی هم این همکاری بین دانشگاه و صنعت را دارای اهمیت ویژه دانست و عنوان کرد: این کار مشروط به این است که دانشگاه بتواند نیازهای صنعت معدن را پاسخگو باشد.
حسین بهشتینژاد با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی از حیث امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی و عمرانی و ساخت بتن از بینظیرترین مجموعه در سطح کشور است، مطرح کرد: صرف داشتن امکانات آزمایشگاهی کافی نیست؛ بلکه باید امکان بهکارگیری این تجهیزات فراهم آید تا بتوان از آن حداکثر بهرهوری را داشت.
وی از انجام طرح پژوهشی در طبس در حوزه صنعت برق خبر داد و گفت: با توجه به نوع خاص خاک طبس که باعث خردگی پایهها میشود یک قطعه پیشساخته بتنی برای پایهها طراحی شد که در بحث مقاومتی و وزن و دوام پایه دارای اهمیت ویژه بود و پیامد آن، دستورالعمل سازمان توانیر در کل کشور تغییر پیدا کرد.
رئیس مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی خراسان جنوبی با تشریح دستاوردهای مرکز تحقیقات فناوریهای بتن این واحد دانشگاهی به زمینههای همکاریهای مشترک بین دانشگاه و شرکت زغالسنگ اشاره کرد.
انتهای پیام/