طباطبایی: وصول اثر از ۴۳ کشور در عرصه کارتون و گرافیک/ نجابتی:شبکه طراحان بینالمللی تشکیل میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، نشست خبری رویداد بین المللی ترور آنلاین، با حضور مسعود شجاعی طباطبایی دبیر رویداد و مسعود نجابتی داور رویداد صبح امروز چهارم دی ماه به همت مکتب حاج قاسم برگزار شد.
محمدرضا باقری مجری کارشناس برنامه عنوان کرد: امروزه با گسترش فضای مجازی، ابر جنایتکاران نمونههای جدیدی از ترور معرفی کردند و ترور سایبری شکل جدید جنایت است که حذف نام و تصاویر حاج قاسم، شهید هنیه و سیدحسن نصرالله و خود کلمه شهید نمونه این امر است. این رویداد بستری را میخواهد فراهم کند که این اقدام نظام سلطه را بازگویی کند.
در ادامه شجاعی طباطبایی عنوان کرد: این رویداد در دو حوزه کارتون و گرافیک و پوستر اتفاق میافتد. با توجه به اتفاقات تلخی که شاهدش هستیم تصمیم گرفتیم در عرصه هنر مقابله مناسبی داشته باشیم. کارتون، گرافیک و پوستر زبان بین المللی محسوب میشوند و پیام رسانی بالایی دارند.
وی در ادامه افزود: بحث ترور قهرمانان مقاومت در فضای مجازی به عنوان سرفصل در این مسابقه در نظر گرفته شد.
مسعود شجاعی طباطبایی با اشاره به مصطلح بودن سایبر تروریسم در فضای مجازی اظهار داشت: دوگانگی رفتار نظام سلطه و نظام غرب در ارتباط آزادی بیان اینجا نمود پیدا میکند، اینها در برابر کوچکترین اتفاقات در عرصه مجازی دچار هراس می شوند، چون میدانند جنبش عرصه مقاومت بسیار تاثیر گذار است، خصوصا در عرصههایی که بین المللی تلقی میشود.
وی با بیان اینکه از دو ماه قبل کار را شروع کردیم، گفت: تلاش داریم سایت را به زبانهای عربی و انگلیسی هم فعال کنیم ما از همه توان خود بهره گرفتیم. تا به حال از ۴۳ کشور دنیا در دو حوزه کارتون و گرافیک اثر رسیده است.
شجاعی طباطبایی یادآور شد: ما از توان داوران بینالمللی هم بهره خواهیم گرفت و واقعا ما در این عرصه نیاز به کار بیشتر داشتیم. از سه سال پیش هم از توان استاد نجابتی بهره گرفتیم و چند مسابقه دیگر هم طراحی کردیم تا از توان هنرمندان مقاومت بهره بگیریم.
در ادامه مسعود نجابتی در صحبتهایی گفت: تلاش مسعود نجابتی برای ارتباط با هنرمندان جوان ملموس است، هنرمندانی همراه شدند که واقعا آزاده هستند و نسبت به این موضوع حساسیت دارند یا لااقل گارد ندارند.
وی در ادامه افزود: هدف ما غیر از بسترهای شهری، شناسایی و رصد طراحان گرافیک دنیا است تا بتوانیم به یک شبکه بین المللی برسیم و یک شبکه طراحان گرافیک در دنیا داشته باشیم.
وی در ادامه افزود: حتی میخواهیم افرادی را شناسایی کنیم که در ایران بتوانند به برپایی کارگاهها کمک کنند.
طباطبایی در بخش پرسش و پاسخ گفت: بین رویداد هولوساید و ترور آنلاین تفاوت زیاد وجود دارد. موضوعات فرق دارند اما شباهتهایی چون به چالش کشیدن آزادی بیان نیز در هر دو مطرح است.
نجابتی که طراح و برنامه ریز این رویداد هم هست، در ادامه افزود: ما به قدر وسع خود کوشش میکنیم و ادعا نداریم که خیلی هم در دنیا اثر داشته باشد، اما رسانهای شدن کارهای کوچک، اثرگذار است.
شجاعی طباطبایی درباره تعداد آثار در پاسخ به خبرنگار آنا گفت: عموما تعداد آثار در دو هفته اخر نهایی میشود، بیشترین تعداد هشتاد نفر از ایران و سپس از اندونزی هم ۲۳ نفر و در مرتبه های دیگر ترکیه و بعد چین قرار دارند؛ در امریکای لاتین کشورهای بزریل و کوبا خود را ثابت کردند، حتی در هولوکاست اول حضورشان پر تعداد بود.
نجابتی در پاسخ به آنا توضیح داد: برای خروجی آثار هنوز تصمیم قطعی نگرفتیم، اما همه آثار قابلیت تبدیل هم دارند، مثلا به موشن تبدیل شوند، منتها اینها بستگی به تعداد آثار دارد، حتی تلاش داریم کارتون کاریکاتور را تبدیل به پوستر کنیم و در این رابطه محدودیتی نداریم، اگر پیشنهادی هم باشد میپذیریم.
شجاعی درباره جوایز گفت: نفر اول دو هزار یورو، نفر دوم هزار و پانصد یورو و نفر سوم هزار یورو جایزه دریافت خواهد کرد؛ جوابز نسبت به دنیا محدود است اما با استاندارهای بین المللی متفاوت نیستند. علاوه بر این شش، جایزه پانصد یورویی در بخش پوستر و چهار جایزه ویژه در بخش کارتون نیز ارائه خواهد شد.
انتهای پیام/