دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 دی 1403 - 09:12

ایجاد «دبیرخانه آسیب‌های اجتماعی» در دانشگاه آزاد سقز

ایجاد «دبیرخانه آسیب‌های اجتماعی» در دانشگاه آزاد سقز
رئیس دانشگاه آزاد سقز گفت: یکی از رسالت‌هایی که در واحد سقز به عهده داریم بررسی مشکلات جامعه و کمک به حل این مشکلات بوده در همین راستا دبیرخانه‌ای با عنوان «آسیب‌های اجتماعی» در این واحد دانشگاهی ایجاد شده است.
کد خبر : 947757

به گزارش خبرنگار آنا، محمد وارعی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز در نشست‌ بررسی آسیب‌های اجتماعی (اعتیاد به مواد مخدر) شناخت، علل و پیشگیری که در این واحد دانشگاهی برگزار شد، اظهار کرد: یکی از رسالت‌هایی که در واحد سقز، علاوه بر آموزش، پژوهش و فناوری به عهده داریم، بررسی و واکاوی مشکلات جامعه و کمک به حل این مشکلات است در همین راستا دبیرخانه‌ایی با عنوان «دبیرخانه آسیب‌های اجتماعی» در این واحد دانشگاهی ایجاد شده و روی آسیب‌های اجتماعی شهرستان به‌صورت مستمر فعالیت دارد.

وی افزود: در این سمینار پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر در حوزه‌های شناخت انواع مواد مخدر، پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر از منظر روانشناسی و پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر از منظر روان‌پزشکی، مورد بررسی قرار می‌گیرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز بیان کرد: وابستگی به مواد مخدر یکی از مهم‌ترین آسیب‌های اجتماعی است که منجر به بروز بسیاری از آسیب‌های اجتماعی دیگر می‌شود هدف از برگزاری این سمینار آگاهی بخشیدن به جامعه هدف برای پیشگیری از این آسیب‌های اجتماعی است.

لزوم شناخت آسیب‌ها و عواقب بدفرجام مواد مخدر

شهرام محمودی رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر شهرستان سقز نیز با تأکید بر اینکه شناخت آسیب‌های مواد و عواقب بدفرجام آن می‌تواند بنیاد خانواده‌ها را نابود کند، گفت: امروزه قبح مواد بین خانواده به اندازه سابق نیست و این امر گرایش استفاده افراد به مواد را افزایش داده و این روند شاید از مراکز آموزشی باید اصلاح شده و به خانواده‌ها و جامعه القا شود.

متخصص روان‌پزشکی و اعصاب روان هم عنوان کرد: افراد در زمان آلوده شدن به مواد و مصرف آن با حضور در مراکز درمانی نیاز به دارو‌های خاصی دارند که در ابتدای امر وسوسه بازگشت به این مواد را در آنان به حداقل برساند.

محمد کاکایی تأکید کرد: بسیاری از افراد دچار مصرف مواد مخدر با کمک افراد ذی‌صلاح و مراکز ترک توانسته‌اند به آغوش خانواده و جامعه برگردند؛ اما باید تا زمان زیادی از دارو‌های ویژه برای رهایی از این بیماری خانمان‌سوز استفاده کنند.

ارگان‌ها و افراد جامعه با همدلی دوره درمان معتادان را تسریع بخشند

رضا آهنی کارشناس در حوزه روان‌شناسی بالینی نیز به آسیب‌شناسی اعتیاد و مصرف مواد پرداخته و تصریح کرد: امروزه دیگر نباید به کسانی که اعتیاد دارند به چشم مجرم نگاه کرد؛ بلکه زمینه فکری اجتماع به‌سوی مسیری در حرکت است که این افراد از بیماری خاصی رنج می‌برند و درمان این بیماری (اعتیاد) شاید کمی سخت باشد؛ اما محال نیست؛ بنابراین همه ارگان‌ها و افراد جامعه می‌توانند با همدلی دوره درمان آنان تسریع بخشند.

به گزارش آنا، در حاشیه این سمینار نمایشگاه عکس با موضوع اعتیاد و شناخت آسیب‌های آن برگزار و مورد توجه شرکت‌کنندگان قرار گرفت.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب