همتی: هدف گذاری دی۸ رسیدن به حجم تجاری ۵۰۰ میلیارد دلار تا پایان ۲۰۳۰ است +فیلم
به گزارش خبرگزاری آنا، عبدالناصر همتی امروز پنجشنبه با انتشار ویدئویی در هواپیمای حامل وی و رئیس جمهور در سفر به قاهره اظهار داشت: نزدیک به ۳۰ سال است از تاسیس دی۸ میگذرد، اما آنچنان که باید از این فرصت استفاده نشده است که دلایل مختلفی دارد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی همراه با رئیسجمهور به منظور شرکت در یازدهمین اجلاس گروه «دی ۸» راهی قاهره شده است و «مسعود پزشکیان» قرار است در این اجلاس سخنرانی کند.
وی گفت: هدف سازمان همکاریهای اقتصادی کشورهای درحال توسعه، توسعه پایدار اقتصادی و اجتماعی اعضا است و با وجود افت و خیزها، حجم تجارت بین کشورها اگر چه به نقطه مطلوب نرسیده، اما خوب است چرا که هفت تا هشت درصد تجارت بین این کشورها اکنون با ارزهای ملی صورت میگیرد و پیش بینی میشود این رقم در آینده به ۱۰ درصد افزایش یابد ضمن اینکه بنا است تا پایان دهه فعلی (۲۰۳۰ میلادی) حجم تجارت بین اعضا به ۵۰۰ میلیارد دلار برسد.
همتی با بیان اینکه حجم تجارت بین اعضای این سازمان اکنون ۱۲۵ میلیارد دلار است، گفت: علاوه بر کشورهای اسلامی همچون ما، مصر و نیجریه کشورهایی از شرق دور نیز در این سازمان عضو هستند و امکان کار زیادی بین اعضا وجود دارد و سیاست دولت چهاردهم هم همکاری بیشتر با کشورهای منطقه است و از این فرصت بیشتر استفاده خواهد کرد.
به گفته وزیر امور اقتصادی و دارایی، در دی۸ همه نوع فعالیت از جمله گردشگری، دانشگاهی، فناوری، گمرکی، حمل و نقل، انرژی و تجارتهای مختلف پیش بینی شده است.گروه هشت کشور اسلامی در حال توسعه با نام اختصاری گروه دی۸ (D ۸)، گروهی اقتصادی متشکل از هشت کشور در حال توسعه اسلامی شامل ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه است.مجموع جمعیت این هشت کشور حدود ۱٫۲ میلیارد یا ۶۰ درصد کل جمعیت مسلمانان و همچنین نزدیک به ۱۳ درصد کل جمعیت جهان است علاوه بر اینکه این هشت کشور مساحتی به وسعت ۷٫۶ میلیون کیلومتر مربع یا پنج درصد از کل مساحت جهان را شامل میشوند.
همتی در بخش دیگری گفت: ما باید در اجلاس و حواشی آن فعالیت داشته باشیم و از فرصت گفتگو دوجانبه با دیگر کشورهای حاضر در این اجلاس استفاده و به نزدیک شدن کشورها کمک کنیم.
وزیر اقتصاد گفت: بخشهای مهمی از همکاریهای اقتصادی ایران از جمله در حوزههای سازمان سرمایه گذاری و گمرک زیر نظر وزارت اقتصادی است و در واقع این وزارتخانه راهبر پیگیریهای خاص بین دولی - اقتصادی کشور است.
همتی خاطرنشان کرد: سایر بخشها از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت کشاورزی و سایر وزارتخانهها هم نقش زیادی در گسترش روابط دارند و باید با بکارگیری همه اینها تراز تجاری خود را با کشورهای عضو افزایش دهیم.
وی گفت: نکته مهم ترویج تجارت تهاتری است که از جمله ایدههای دی ۸ خواهد بود، براساس این ایده، تجارت تهاتری بین کشورها گسترش مییابد و «نیاز تبدیل پول» حذف میشود که برای ما ایدهآل است و کمک میکند با وجود تحریمهای ظالمانه آمریکا بتوانیم با سایر کشورها تجارت تهاتری داشته باشیم و در تلاشیم تا روابط با این کشورها را به جایی برسانیم.
همتی در بخش دیگری از سخنان خود به رابطه دیرینه ایران و مصر اشاره کرد و گفت: ما میتوانیم فعالیتهای اقتصادی خوبی با مصر داشته باشیم ضمن اینکه حتما در این سفر هم صحبتهایی در این باره خواهیم کرد تا بتوانیم گسترش روابط را شروع کنیم.
وی گفت: ایران سرمایه گذاریهای خوبی در مصر کرده است و بانک توسعه ایران و مصر اکنون یکی از بانکهای بزرگ مصر است که ۴۰ درصد سهم آن برای شرکت سرمایه گذاری وزارت اقتصاد است و حدود ۴۰ درصد از سهام شرکت میراتکس که در حوزه نساجی در مصر فعال است به ایران اختصاص دارد که نشان میدهد سابقه تجاری با مصر داریم و در حد ۲ میلیارد دلار با هم مبادله تجاری داشته ایم.
همتی با بیان اینکه که امروز مراودات تجاری دو کشور خیلی کم شده است، گفت: میتوان آن را احیاء کرد چرا که امکان صادرات به مصر زیاد است و میتوانیم خشکبار، فرش دست بافت و صنایع دستی به این کشور صادر کنیم از طرفی روند گسترش روابط دو کشور مثبت است.
انتهای پیام/