دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 آذر 1403 - 16:36
در دیدار با رئیس کمیسیون اروپا؛

اردوغان خواستار کمک نهادهای بین‌المللی به شورشیان سوری شد

اردوغان خواستار کمک نهادهای بین‌المللی به شورشیان سوری شد
رئیس‌جمهور ترکیه که در یک بازه زمانی ۱۳ ساله، با تسلیح تروریست‌ها به جنگ داخلی سوریه دامن زد، اکنون که طرفدارانش کنترل دمشق را به دست گرفته‌اند، خواهان تعامل جامعه جهانی با آنها است.
کد خبر : 947090

به گزارش خبرگزاری آنا، «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «اورزولا فون درلاین»رئیس کمیسیون اروپا گفت: درباره موضوع سوریه و اهمیت ایجاد ثبات در سوریه و دستیابی به حاکمیت و تمامیت ارضی آن و درباره بی‌عدالتی اسرائیل در غزه و ضرورت پایان دادن به آن صحبت کردیم، به ویژه که با فرا رسیدن فصل زمستان وضعیت انسانی در آنجا بدتر شده است.

وی گفت: سوریه به حمایت سازمان ملل و نهاد‌های بین‌المللی نیاز دارد تا بتواند در مرحله بعدی پیشروی کند. جهان از مردم سوریه در زمانی که رژیم بعث تحت ظلم و ستم بودند حمایت نکرد و اکنون می‌تواند کمک کند. 

اردوغان تاکید کرد: باید با سازمان‌های تروریستی در سوریه بجنگیم، آنکارا اجازه حضور داعش یا پ ک ک را در این کشور نمی‌دهد.

او مدعی شد که ترکیه تنها کشور و تنها متحد ناتو است که هر دو سازمان تروریستی را در میدان شکست داد.

رئیس‌جمهور ترکیه تصریح کرد: من با فون درلاین در مورد تحولات سوریه گفت‌وگو کردم و بر اهمیت داشتن سیستمی که همه طرف‌ها در سوریه را شامل شود تاکید کردیم. با رئیس کمیسیون اروپا بر سر ایجاد یک دولت مشارکتی به ویژه در مورد حفظ تمامیت ارضی سوریه به توافق رسیدیم.

وی همچنین خواستار برقراری فوری آتش‌بس در غزه و اعمال فشار بر اسرائیل برای دستیابی به صلح شد.

فون درلاین نیز گفت: سقوط رژیم اسد، علیرغم خطرات و نوسانات اوضاع میدانی سوریه، امید تازه‌ای به مردم سوریه می‌دهد. وحدت ملی در سوریه باید محترم شمرده شود و از اقلیت‌ها محافظت شود، ما سهم خود را برای حمایت از سوریه در این مقطع حساس انجام خواهیم داد. دیپلمات‌های ما به دمشق بازخواهند گشت و ما در سوریه نمایندگی بشردوستانه داریم. ما یک پل هوایی به سمت سوریه راه‌اندازی کردیم و گفتگو برای کاهش تحریم‌ها علیه سوریه را آغاز خواهیم کرد و این مشروط به انتقال صلح آمیز قدرت است.

وی تاکید کرد: بازگشت آوارگان به سوریه باید داوطلبانه باشد و به انسانیت آنها احترام گذاشته شود. ما گسترش عناصر داعش در شرق سوریه را زیر نظر داریم و اجازه خیزش تروریسم در سوریه را نخواهیم داد.

اردوغان در باره روابط کشورش با اتحادیه اروپا نیز گفت: نباید منافع مشترک ما گروگان برنامه‌های باطل برخی از اعضا باشد. نیاز به یک رابطه قوی‌تر و نهادینه‌تر از گذشته بین ترکیه و اتحادیه اروپا وجود دارد و ما به عنوان یک کشور نامزد (عضویت در اتحادیه اروپا) این اراده را داریم.

رئیس جمهور ترکیه گفت که عضویت در اتحادیه اروپا همچنان یک هدف استراتژیک برای ترکیه است. وی تصریح کرد: ما سالی را پشت سر می‌گذاریم که در آن تماس‌ها با اتحادیه اروپا و کشور‌های عضو آن افزایش یافته است. ابتدا وزیر امور خارجه من [هاکان فیدان]پس از وقفه‌ای پنج ساله در نشست غیررسمی وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا شرکت کرد، سپس من در اجلاس جامعه سیاسی اروپا که در بوداپست برگزار شد، با خانم فون در لاین دیدار کردم.

 ترکیه در سال ۱۹۶۳ موافقتنامه آنکارا یا موافقتنامه ایجاد ارتباط بین جمهوری ترکیه و جامعه اقتصادی اروپا (EEC، سلف اتحادیه اروپا) را امضا کرد و در سال ۱۹۸۷ درخواست عضویت کامل کرد. مذاکرات در مورد الحاق ترکیه به اتحادیه اروپا آغاز شده در سال ۲۰۰۵ به طور مکرر به دلیل اختلاف نظر به حالت تعلیق درآمده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب