دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش آنا از یک هنجارشکنی هنری؛

کنسرت فرضی با چه مجوزی برگزار شد/خواب خرگوشی میراث فرهنگی در ابنیه تاریخی!

کنسرت فرضی با چه مجوزی برگزار شد خواب خرگوشی میراث فرهنگی در ابنیه تاریخی!
کنسرت فرضی پرستو احمدی و تعدادی از نوازندگان در کاروانسرای «دیر گچین» استان قم که به تازگی نیز مجوز ثبت جهانی دریافت کرده، این روز‌ها باز هم تصدی گری وزارت میراث فرهنگی در ابنیه تاریخی را زیرسوال برده است.
کد خبر : 946990

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، چندی پیش کنسرت فرضی فردی به نام «پرستو احمدی» و چند نوازنده در کاروانسرای «دیرگچین» استان قم یکی از بزرگترین کاروانسرا‌های میراث فرهنگی که تقریبا یک سال پیش ثبت جهانی شد، در فضای مجازی منتشر و پس از آن قوه قضائیه نیز دستور تشکیل پرونده داد.

اجرا کننده کنسرت پیش از این نیز پرونده قضایی داشته و در بازداشت به سر می برده، در ابنیه تاریخی صرف نظر از هنجارشکنی، قبح و عدم رعایت شرعیات، شنیدن صدای بانوی زن و تک خوانی، عدم رعایت حجاب در یک مکان عمومی با حضور مردان و اعمال مجرمانه، غنای موسیقی با پوشش اختیاری به دور از قانون و هنجار و شرع، مسئله مهمی، چون بی توجهی و بلاتکلیفی مجوز‌های قانونی در وزارت خانه های مختلف از جمله وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را نشان می‌دهد.

وزارت میراث فرهنگی و گردشگری برای انجام هر گونه تجمع یا برنامه فرهنگی و هنری می‌بایست برای ابنیه تاریخی مجوز صادر کند و هیچ مکانی نمی‌تواند بدون مجوز در اختیار هنرمندان یا هر صنف دیگری قرار بگیرد، ضمن اینکه «دیرگچین» از جمله کاروانسرا‌هایی است که کاملا مورد توجه و نظارت قرار داشته و برای تماشای آن نیز از مردم بلیت دریافت می‌شده است.حال چطور می توانیم شاهد اجرای یک هنجارشکنی ساختارمند در داخل یکی از این بناهای تاریخی ثبت شده و مجوزدار باشیم.

حال که مشاهده می‌شود بدون رعایت قوانین، ماده و تبصره‌های اخلاق عمومی و عفت چنین برنامه‌هایی در ابنیه تاریخی برگزار می‌شود، تصدی گری وزارت میراث فرهنگی زیرسوال می رود، ضمن اینکه هیچ واکنشی نیز از سوی وزارت میراث و حتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز دراین زمینه دیده نمی‌شود!

حضور کارمندان صدا و سیما!

علاوه بر اینها مباحث دیگری از جمله اینکه شنیده شده «احسان بیرقدار» نوازنده کنسرت فرضی نیز از کارمندان مرکز صدا و سیما و عضو کانون آهنگسازان خانه سینما است و چطور افرادی با چنین سمت‌هایی می‌توانند دست به چنین ساختار و عرف شکنی در جامعه بزنند.

با توجه به نظرات کارشناسانه اجرای چنین کنسرتی حتی اگر هیچ مخاطبی هم به طور عموم نداشته باشد، برپایی اش در این سطح نیاز به تیم‌های قوی نورپردازی، آماده سازی صحنه، گریم، فیلمبرداری و تدوین، نوازندگی و ... دارد که بدون حمایت و اسپانسر شدنی نیست بنابراین مالک فرش(ع) سرمایه گذار و حامی مالی این کنسرت می شود.

نکته دیگر بی توجهی و عدم رعایت موازین از سوی مسئولان جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است زمانی که دیده می‌شود نادره رضایی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله لایک کنندگان پست‌های پرستو احمدی در فضای اینستاگرام است هرچند که چنین چیزی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تکذیب شده است، اما بهرحال جزو دنبال کنندگان این خانم محسوب می‌شود و پس از واکنشها لایک خود را حذف می کند، پس از آن هم هیچ واکنش خاصی از سوی این وزارتخانه درباره کنسرت فرضی دیده و شنیده نشده است و تنها با تاکید بر لایک نکردن معاون طی یک توضیح مطلبی منتشر کرد و بس.

انتظار می‌رود چنین ابهاماتی هم از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و هم از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره عدم نظارت و کنترل و توجه به اتفاقات روی داده در عرصه موسیقی پاسخ درست داده شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب