خنثیسازی فتنهها با محکمسازی اعتقادات نسل جوان
به گزارش خبرنگار آنا، حجتالاسلام علی ضیایی مدیرکل ارتباطات حوزههای علمیه در جلسه عقد تفاهمنامه دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان با حوزه علمیه این استان با اشاره به الزامات راهبردی رهبری در دانشگاه اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب در دیدار با استادان، نخبگان و هیئتهای علمی دانشگاه را مرکزی برای تربیت قوه عاقله کشور دانست و سه الزام «درگیر شدن دانشگاه با مسائل کشور، تربیت معنوی و اخلاقی اولی بر تربیت است. تربیت و بار آوردن جوان با هویت است و صیرورت، تحول و پویایی دائمی دانشگاهها» برای تحقق این هدف مهم برشمردند.
وی خنثیسازی توطئهها و فتنهها را در محکم سازی اعتقادات نسل جوان دانست و عنوان کرد: با وجود همه فعالیتها و مجاهدتهای همه بزرگواران در حوزه و دانشگاه و بهویژه فعالیت دو مجموعه در حوزه مهدویت، و مبشراتی که رسیده، چند سؤال مطرح میشود نخست اینکه در زمان ظهور حضرت، آیا افراد شاخص تراز جامعه و مدیران برای حکومت حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف آماده کردهایم؟ اگر هدف و رویکرد به این سمت برود حتماً در تربیت نسل جوان موفقتر خواهیم بود. وقتی جوان با زیباییهای مذهب بیشتر آشنا شود و تبیین مناسبی صورت پذیرد نسبت به اعتقادات خود محکمتر خواهد بود و توطئهها و فتنهها اثر نخواهد داشت.
مدیرکل ارتباطات حوزههای علمیه اضافه کرد: سوال دیگر این است که آیا در انجام رسالت احصاء، ارتقاء و بومیسازی علوم انسانی اسلامی موفق بودهایم؟ با توجه به فعالیتهای صورت گرفته، برخی فعالیتها هم بهصورت جزیرهای انجام شده و یا در حال انجام است و از همدیگر بی اطلاعیم که نیاز به مشارکت و همافزایی بیشتر در این حوزه داریم. ظرفیتها و توانمندی مناسبی در دو نهاد حوزه و دانشگاه وجود دارد؛ اما در ایجاد سیستم شبکهای و تشکیلاتی کار کردن ضعف داریم که نیاز به برگزاری جلسات و حلقات علمی بوده تا به ارتقا در این حوزه برسیم.
ضیایی اضافه کرد: با همه تلاشهای صورت گرفته آیا وحدت حوزه و دانشگاه به نحو مطلوب ایجاد شده یا در حد شعار و دیدار سالانه مانده است؟ باید به چه راهی میرفتیم که نرفتهایم. حوزه به نهاد، یا نهاد به حوزه در این راستا کمک کردهاند؟ دانشجویان، استادان، کارکنان، مدیران دینمدارتر شدهاند؟ تعامل مستمر این دو نهاد وجود دارد؟ با نگاه تمدنی حضرت آقا چقدر فاصله داریم؟
با چالشها و هجمههای مختلف دشمنان مواجه هستیم این مطالبی به سامان نمیرسد مگر با مجاهدتها و تلاشهای شبانهروزی مسئولان.
وی اجرا سازی تفاهمنامه با دانشگاه استان گلستان را محور برنامههای حوزه علمیه دانست و مطرح کرد: با برگزاری حلقهها و مباحث علمی و فرهنگی، نشستهای ترویجی و تبیینی، ایجاد افق زیباتر برای رسیدن به قله و حکومت حضرت مهدی (عج)، قهرمانپروری علمی و فرهنگی، گعدهها، سفرها، اردوها، توجه به ظرفیتهای تمدنی اربعین در طول سال و همچنین توجه به محور مقاومت و تبیین فعالیتها و مجاهدتها، تغییر نگرشها و تفکرها با توجه فرصتها، ظرفیتها و توانمندیها سه نهاد (حوزه، نهاد، دانشگاه) و همچنین حوزه استان در بحث اجرا سازی تفاهمنامه با دانشگاه استان از طرف مرکز مدیریت حوزههای علمیه، محور بوده و بهعنوان عقبه و پشتیبان حوزوی و با توجه به ظرفیتهای ایجاد شده میتوانیم همکاری نزدیکتری داشته باشیم.
مدیرکل ارتباطات حوزههای علمیه گفت: رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان از فضلای حوزوی بوده، میتواند در همافزایی و اجرا سازی مؤثر باشد، جلسات مستمر همافزایی میتواند در به سامان رسیدن مشکلات، دغدغهها و حل مسائل نظام کمک کند.
ضیایی با تشریح ظرفیتهای موجود در حوزه و دانشگاه در حل مسائل نظام تبیین کرد: مجموعههایی در حوزه ایجاد شده که ناظر به حل مسائل نظام هستند و میتوانند در این حوزه با کمک نهاد و دانشگاه به همدیگر کمک کنند.
وی تشریح کرد: با ظرفیتهای انجمنهای علمی، دبیرخانه حمایت از طرحهای پژوهشی، ظرفیت مبلغان و تشکلها و گروههای تبلیغی داخلی و بینالمللی، پاسخگویی به سؤالات و شبهات و مراکز مشاوره، مؤسسات و مراکز حوزوی، ستادهای همکاری حوزه با مجموعههای مختلف نظام، ستادهای راهبری، مجلات حوزوی، ظرفیت تفاهمنامهها و توافقنامههای منعقده، پایاننامهها، کتب و مقالات، جشنوارههای علامه حلی و کتاب سال حوزه و انتخاب برترین کتابها بهعنوان گفتمان انقلاب اسلامی با بهرهگیری از نویسندگان آثار برتر، ظرفیت دانشجویان خارجی بهعنوان سفیران انقلاب اسلامی و همه و همه با بسیج ظرفیتها، امکانات، تواناییها میتوانیم در اجرا سازی تفاهمنامه منعقده با یکدیگر همکاری و همافزایی داشته باشیم.
انتهای پیام/