دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 آذر 1403 - 16:43
در جلسه عصر امروز مشخص شد؛

مجوز پرداخت تنخواه به سازمان هدفمندی و حذف یارانه پردرآمدها/ سازوکار پرداخت هزینه خرید تضمینی گندم به کشاورزان مشخص شد

مجوز پرداخت تنخواه به سازمان هدفمندی و حذف یارانه پردرآمدها  سازوکار پرداخت هزینه خرید تضمینی گندم به کشاورزان مشخص شد
نمایندگان مجلس در جریان بررسی لایحه بودجه ساز وکار پرداخت هزینه خرید تضمینی گندم و پرداخت به موقع مطالبات گندمکاران را تعیین کردند.
کد خبر : 945549

به گزارش خبرگزاری آنا، نمایندگان در نشست علنی نوبت دوم امروز (دو‌شنبه، ۱۹ آذرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش هزینه‌ای لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور با بند (الف) تبصره (۱۳) ماده واحده این لایحه موافقت کردند.

در بخش هزینه‌ای بند (الف) تبصره (۱۳) ماده واحده این لایحه آمده است: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است برای پرداخت به موقع مصارف هدفمندی و بر اساس درخواست سازمان برنامه و بودجه کشور معادل سه درصد (۳%) جمع مصارف را به صورت تنخواه در اختیار سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها قرار دهد. تنخواه مذکور باید حداکثر تا سه ماه پس از دریافت از محل منابع مذکور تسویه گردد. شرط استفاده مجدد از این تنخواه، تسویه تنخواه قبلی است. این حکم مشمول تنخواه خزانه‌داری کل کشور نمی‌شود.

ساز و کار پرداخت هزینه خرید تضمینی گندم به کشاورزان مشخص شد

نمایندگان همچنین در جریان بررسی بخش هزینه‌ای لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، با بند (ب) تبصره ۱۳ ماده واحده این لایحه موافقت کردند.

در بند (ب) تبصره ۱۳ ماده واحده این لایحه آمده است: پرداخت وجوه ناشی از خرید تضمینی تمامی گندم تولیدی داخل کشور به ذی‌نفع نهایی بر اساس شماره ملی و موقعیت مکانی (واحد قطعات اراضی کشاورزی به‌صورت نقشه) انجام می‌گردد.  فروش گندم یارانه‌ای صرفاً برای مصارف خبازی مجاز است و برای سایر مصارف فروش گندم و آرد به قیمت تمام‌شده به علاوه سود متعارف صورت می‌گیرد. دستگاه مباشر موظف است تمام وجوه حاصل از فروش گندم و آرد یارانه‌ای و غیریارانه‌ای را  پس از کسر هزینه مندرج در بودجه مصوب شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران به ردیف درآمدی شماره ... واریز نموده تا برای مصرف در یارانه گندم، آرد و نان توسط سازمان تخصیص یابد. بمنظور پرداخت به موقع بهای خرید گندم از تولیدکنندگان داخلی، به سازمان برنامه و بودجه کشور اجازه داده می‌شود به ازای قرارداد تأمین مالی با بانک‌ها از طریق خزانه داری، اوراق خزانه اسلامی درون سالی منتشر نماید.

آیین‌نامه اجرائی این بند با پیشنهاد مشترک سازمان برنامه و بودجه کشور با همکاری وزارت جهادکشاورزی حداکثر تا پایان فروردین‌ماه تهیه و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.

گفتنی است بند (پ) ماده واحده لایحه مذکور در گزارش کمیسیون تلفیق لایحه بودجه حذف شده است.

دولت مکلف به حذف یارانه نقدی پردرآمدها شد

در جریان بررسی بخش هزینه‌ای لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور با الحاق عبارتی به بند (ت) تبصره (۱۳) ماده واحده این لایحه موافقت کردند.

بر اساس این عبارت الحاقی به بند مذکور، دولت مکلف است در سال ۱۴۰۴ یارانه نقدی خانوار‌های پردرآمد را حذف نماید.

حمید رسایی در پیشنهادی در رابطه با حذف یارانه خانواده‌های پردرآمد گفت: چند روز گذشته وزیر اقتصاد صحبت از نبود اعتبار جهت پرداخت یارانه‌ها بود، پس چرا در احکام بودجه صحبتی از حذف خانواده‌های پردرآمد نشده است. این موضوع در قانون بودجه ۱۴۰۳ آمده بود که چند هفته گذشته دولت آیین‌نامه آن را داده است.

این نماینده مجلس در دوره دوازدهم ادامه داد: قرار بود در سال جدید حذف یارانه خانواده‌های پردرآمد از ابتدای سال صورت بگیرد، اما با توجه به اینکه آیین‌نامه آن به تازگی آمده است قرار است در سه ماه آینده حذف یارانه خانواده‌های پردرآمد حذف شود، اگر این موضوع در احکام بودجه سال آینده نباشد این اتفاق برای سال آینده صورت نمی‌گیرد.

وی افزود: با توجه به اینکه آیین‌نامه آن را دولت داده است اگر موضوع حذف یارانه خانواده‌های پردرآمد در بودجه سال ۱۴۰۴ بیاید دولت مکلف می‌شود که یارانه پردرآمد‌ها را حذف کند.

علی خضریان نیز درخصوص این موضوع گفت: سامانه دوام محلی بود که باید ارتباط سامانه‌ها را برقرار می‌کردند و یارانه پردرآمد‌ها را حذف می‌کردند.

این نماینده مجلس در دوره دوزادهم افزود: این سامانه‌ای است که دولت باید تشکیل می‌داد که متاسفانه تشکیل نداده است، دولت می‌گوید که شما دست دولت را در این خصوص می‌بندید و اطلاعات دقیقی در رابطه با شناسایی خانواده‌های پردرآمد ندارد که براساس ماده ۴۵ باید این اقدامات را انجام می‌دادند.

 

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب