دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

دبیر کل سازمان اکو: با تحریم‌های یکجانبه مقابله می‌کنیم

دبیر کل سازمان اکو: با تحریم‌های یکجانبه مقابله می‌کنیم
دبیر کل سازمان همکاری اقتصادی گفت: این سازمان  تحریم‌های یکجانبه علیه کشور‌های عضو اکو را غیر قانونی شناخته و آن را با جدیت نفی می‌کنند.
کد خبر : 945444

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا،اسد مجید خان دبیر کل سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در نشست خبری امروزدوشنبه (۱۹ آذر) اظهار کرد: آژانس از پیشنهاد آذربایجان برای برگزاری دوره بعدی استقبال می‌کند. نیاز است که اصلاحاتی در اکو صورت گیرد که اثر بخشی این سازمان در راستای تغییرات جهانی افزایش یابد و مردم منطقه سود بیشتری از خدمات این سازمان ببرند. 

دبیر کل سازمان همکاری اقتصادی (اکو) ادامه داد: سند چشم انداز اکو در سال ۲۰۱۶ در اسلام آباد تصویب شد و مهلت ان تا سال ۲۰۲۵ است به همین جهت بایستی تا سال آینده با نظرات کارشناسان این اصلاحات انجام و برای ۵ تا ۱۰ سال آینده اهدافی واقعی و قابل دستیابی برای آژانس اکو طراحی شود. به همین جهت جلسع‌ای با شیوه طوفان فکری برای ترسیم نقشه راه اکو در سال‌های آینده تشکیل خواهد شد.

مجید خان تصریح کرد: یکی از تحولات بسیار مهم سال ۲۰۲۴ در سازمان اکو، برگزاری جلسه‌ای برای امضا و ایراد اصلاحات در توافق نامه تجارات بود که امیدواریم موجب اصلاح تعرفه‌های تجارتی بین کشور‌های عضو شود. یکی از چالش‌های اکو عدم توانایی سازمان برای برقراری گفتگو بین وزرا کشور‌ها است. در همین راستا بر وجود گفتمانی بین وزراء دارایی و تجارت‌ها است که بتوانیم بدون ریسک مسدود شدن دارایی در اثر تحریم‌ها به تجارت بپردازیم.

دبیر کل سازمان همکاری اقتصادی ادامه داد: یکی از دغذعه‌های وزرا نیز مسئله تامین هزینه پروژه‌های در حال اجرا در حوزه سازمان بود که به هر حال اخذ نقشه راه برای این پروژه‌ها از وزارت خانه‌های مربوطه می‌تواند کمک کنننده باشد

وی تاکید کرد: همچنین گردشگری یکی از مسائل مورد اهمیت برای سازمان اکو است و به همین جهت در مشهد کانال یوتوب به خصوصی برای توسعه گردشگری افتتاح شد. همچنین لازم به ذکر است که کشور‌های عضو اکو در مقابل تغییرات اقلیمی آسیب پذیر هستند و به همین جهت در اجلاس مشهد به این موضوع پرداخته شد. وزرا نیز در این جلسه شورایی به همکاری بین المللی در مقابله با اتفاقاتی مانند بیابان زایی و ... تاکید کرده و به برنامه ریزی برای آن پرداختند.

دبیر کل سازمان اکو تصریح کرد: یکی از مسائل دیگر اکو کمک به افغانستان برای افزایش سطح رفاه و امنیت اقتصادی است که این موضوع از طریق برنامه‌ای مدون پیگیری خواهد شد. کشور‌های عضو در جلسه وزرا نیز بر آتش بس در غزه و عضویت فلسطین در سازمان‌های بین المللی تاکید کرده اند و امیدواریم که خشم و خشونت در این منطقه پایان یابد. همچنین اعضا این سازمان  تحریم‌های یکجانبه علیه کشور‌های عضو اکو را غیر قانونی شناخته و آن را با جدیت نفی می‌کنند. شایان ذکر است که بین سازمان اکو و دیگر سازمان منطقه‌ای مانند پیمان شانگهای و بریکس همپوشانی وجود دارد و همچنین اکو عضو ناظر سازمان بین الملل است و سعی در افزایش همکاری‌ها داریم.

مجید خان ادامه داد: اکو شبکه‌ای کامل از سازمان‌های وابسته آموزشی و تحقیقاتی را در کشور‌های عضو دارد و تمامی این امکانات در راستای هم افزایی برای تاثیر گذاری اکو فعال هستند. در خصوص ایجاد تسهیلات حمل و نقل بین کشور‌های عضو و ارتباط عمومی نیز در حال تلاش برای افزایش پتانسیل ارتباطی هستیم. بایستی نسبت به ایجاد کریدور‌های ریلی، هوایی و جاده‌ای اهتمام داشته باشیم چرا که افراد بدون این کریدور‌ها و ویزا نمی‌توانند به تردد بپردازند. در حال حاض  ۷ کریدور حمل و نقلی وجود دارد که بین اسلام آباد و تهران و ترکیه و همچنین قزاقستان و ترکمنستان و برخی دیگر از از کشور‌ها با تنوع ریلی و جاده‌ای فعال است؛ به همین جهت تضمین کارکرد صحیح این کریدور اا با توجه به منطقه وسیع پوشش‌ها آنها برای تحقق بخش بزرگی از اهداف اکو کافی است.

لغو روادید در حوزه اکو برای توسعه صنعت گردشگری 

دبیر کل سازمان همکاری اقتصادی تصریح کرد: در راستای توسعه گردشگری و تجارت آزاد در حال تلاش برای لغو روادید دو به دو بین کشور‌های عضو هستیم. در واقع اکو پلی ارتباطی بین کشور‌ها است و امیدواریم بتوانیم با رایزنی بین کشور‌های عضو و حذف روادید گامی اساسی در جهت توسعه گردشگری برداریم. شایان ذکر است که در خصوص حجم تجارت اکو با جهان بیش از یک تریلیون دلار تجارت داریم، اما این میزان قابل مقایسه با تجارت ۳۰ تریلیون دلاری اتجادیه اروپا نیست، اما باید توجه داشت که تمامی کشور‌های عضو اکو در جاده ابریشم کهن قرار گرفته و باید این مسیر را ترمیم کنیم. کریدور‌های ترانزیتی برای یکپارچه کردن تجارت ضروری هستند و هیچ کریدوری اهمیت مضاعفی بر دیگران ندارد بلکه باید تمامی پیوند‌ها رو ترمیم کرده و توسعه دهیم.
 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب