فقر، سد راه سلامت/ بحران دسترسی به خدمات درمانی برای اقشار محروم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، فقر به عنوان یک چالش بزرگ تهدید کننده سلامت است که در همه جوامع وجود دارد و فقط مختص به کشورهای کم درآمد نیست. فقر عواقب و آسیبهای شدیدی را برای افراد کم درآمد و محروم ایجاد میکند به طوری که دسترسی به خدمات درمانی مطلوب محدود میشود؛ زیرا افراد توانایی مراجعه به مراکزدرمانی را ندارند.
معمولا افراد کم درآمد و همچنین کسانی که در مناطق محروم زندگی میکنند در پرداختهزینههایی همچون دارو، بیمارستان و حتی تامین تغذیه سالم با مشکلات بسیاری مواجه میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این موضوع به یکی از مناطق کم برخوردار شهر تهران میرویم و از نزدیک شرایط بهداشت و درمان این افراد را بررسی میکنیم.
در بدو ورود تجمع انبوهی از زبالهها در نزدیکی خانههای ساکنین این منطقه بسیار ناخوش آیند بود. بوی نامطلوب و ظاهر ناپسند اولین چیزی که در ذهن ایجاد میکرد، بعید نبود که انگلها، باکتریها و حشرات مختلف در لا به لای زبالهها عاملی مهم برای شیوع بیماریهای مختلف باشد. متاسفانه عدم رسیدگی به نظافت از اصلیترین نکاتی است که در مناطق کمبرخوردار به آن توجه میشود.
در این میان به سراغ چند نفر از اهالی آن منطقه میرویم و سر صحبت را باز میکنیم. در گفت و گویی که میانمان رد و بدل میشود متوجه میشویم ، نبود پزشک متخصص یا به اصطلاح توزیع ناعادلانه پزشک یکی از بزرگترین مشکلات مناطق محروم یا کم برخوردار است.
مشکلات روانی آشی که فقر برای افراد کم برخوردار پخته است
مشکلات روانی، اضطراب و افسردگی یکی دیگر از چالشهایی بود که مردم آن منطقه با آن دست و پنجه نرم میکردند. شرایط اقتصادی نامطلوب موجب شده بود تا مردم از درمانهای روانپزشکی محروم باشند. همین موضوع دلیلی شده بود تا مشکلات روانی در آنها ریشه دوانده و به شکلها مختلف سر باز کند.
در همین راستا با مهسا ساداتی متخصص و روانشناس بالینی در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آناگفت: افرادی که با مشکلات اقتصادی و فقر دست و پنجه نرم میکنند ترجیح میدهند اول نیازهای اساسی زندگی خود را برطرف کنند و در وهله اول به سلامت جسم و روحشان توجهی نمیکنند.
وی ادامه داد: افرادی که از سطح مالی کمتری برخوردارند، آسیب پذیرترهستند و بیشتر تحت تاثیر اضطرابهای محیطی و افسردگی قرارمیگیرند. آنها به دلیل مشکلات مالی کمتر به پزشک روانشناس مراجعه میکنند؛ بنابراین لازم است خدمات روانپزشکی همچون دیگر خدمات حوزه سلامت یه خصوص برای این افراد تحت پوشش بیمه باشد تا مردم به راحتی بتوانند از این خدمات استفاده کنند.
این روانشناس بالینی گفت: به دلیل هزینههای سنگین در حوزه سلامت ممکن است خانوادهها از درمان خودداری کرده و آن را به زمانی دیگر موکول کنند. به عنوان مثال ممکن است فردی ۲ دندان خراب داشته باشد، اما به دلیل هزینههای گزاف دندانپزشکی به فکر درست کردن دندان خود نباشد.
ساداتی با اشاره به اینکه رفاه مالی نقش مهمی در زندگی افراد دارد، مطرح کرد: وضعیت اقتصادی ضعیف میتواند سلامت افراد را به خطر بیندازد. فقر میتواند موجب ایجاد افسردگی و اضطراب در افراد شود.
انتهای پیام/