پزشکیان: حاضرم در ساخت مدارس روستایی مشارکت و کارگری کنم
به گزارش خبرگزاری آنا، مسعود پزشکیان رئیسجمهور در نشستی با اعضای کارگروه تأمین فضای آموزشی و کیفیتبخشی به آموزش و توسعه عدالت آموزشی در آموزش و پرورش که شامگاه سه شنبه برگزار شد، وقت گذاشتن برای ارتقای کیفیت آموزش و توانمندسازی نوجوانان و جوانان را خدمت به کشور دانست و گفت: آینده این کشور به دست دانشآموزان امروز رقم خواهد خورد و آنگونه ساخته خواهد شد که امروز به آنها آموزش میدهیم، لذا مسئولیت ما و شما در این زمینه بسیار سنگین است.
وی در ادامه به توسعه عدالت آموزشی و محرومیتزدایی از فضاهای آموزشی بهویژه مدارس سنگی و کانکسی به عنوان یکی از ماموریتهای اصلی است کارگروه اشاره کرد و گفت: در این راستا لازم است مشکلات و کاستیها در این زمینه را در سراسر کشور به طور کامل احصا کنید تا برای رفع آنها به صورت یکپارچه برنامهریزی شود، همچنین از ظرفیتهای مالی دولت و نهادهای عمومی غیر دولتی برای احداث مدارس و پروژههای بزرگ آموزشی و از مشارکت مردمی در ساخت مدارس کوچک و روستایی استفاده کنید.
رئیسجمهور در ادامه لازمه تحقق و موفقیت این طرح را خارج کردن بروکراسی اداری و پیگیری آن به صورت عملیاتی و اجرایی دانست و گفت: اگر این طرح به نظام اداری، نامهنگاری و پیچیدگیهای آن گرفتار شود به نتیجه نخواهد رسید، برای ما زمانبندی قطعی در اجرای این طرح بسیار اهمیت دارد و لازم است آن را به شکل عملیاتی پیگیری و دنبال کنید، در این راستا حتما وظایفی به استانداران در قالب یک بسته جامع محول خواهد شد و بنده نیز حاضرم شخصا در ساخت مدارس روستایی مشارکت و کارگری کنم.
پزشکیان همچنین پیشنهاد کرد در این طرح به جای تخریب مدارس سنگی، از آنها به عنوان اقامتگاههای بومگردی و گردشگری استفاده شود.
وی در ادامه به ملزومات کیفیتبخشی به آموزش اشاره کرد و با بیان اینکه هر معلمی باید بتواند عناصر اصلی آموزش یعنی دیدن، شنیدن، گفتگو کردن و عمل کردن را به صورت توامان به دانشآموز تعلیم دهد، تصریح کرد: از نظر ما شاخص اصلی رتبهبندی معلمان باید پرورش دانشآموزانی نقاد، فعال، پویا، باانگیزه و با نشاط و باورمند و متعصب نسبت به کشور و سرزمینشان باشد.
رئیسجمهور همچنین بر ضرورت انعطاف روش تدریس از سوی معلمان و همچنین آموزش از طریق بازی برای یادگیری بهتر دانشآموزان تأکید کرد و گفت: در مورد چینش کلاسها و همچنین ابزارها و امکانات مورد نیاز برای افزایش کیفی آموزش میتوان از تجربه کشورهای موفق در امر آموزش بهره برد و دولت نیز این امکانات را به شکلی مناسب تأمین خواهد کرد.
پزشکیان تأکید کرد: ایدههای مختلف در کیفیت بخشی به روشهای یاد دهی و یادگیری را بررسی کنید، اما در این مقطع متوقف نشوید، قدم اول را بردارید و حتی در یک مدرسه طرح خود را به صورت آزمایشی اجرا کنید.
پیش از سخنان رئیس جمهور اعضای کارگروه کیفیت بخشی به آموزش و توسعه عدالت آموزشی گزارشی تفصیلی از اقدامات انجام شده و میزان پیشرفت این طرح به پزشکیان ارائه کردند.
انتهای پیام/