دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
وزارت بهداشت خبر داد؛

اعطای ۱۷ نوع تسهیلات رفاهی به دانشجویان

اعطای ۱۷ نوع تسهیلات رفاهی به دانشجویان
معاون تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت گفت: صندوق ۱۷ نوع تسهیلات به دانشجویان علوم پزشکی اعطاء می‌کند که مهمترین آنها وام دستیاری، وام ودیعه مسکن و وام فرزندآوری است.
کد خبر : 944596

به گزارش خبرگزاری آنا، حمید رئیسی در نشست مجمع کشوری دبیران کمیته‌های هماهنگی وامور رفاهی و صنفی دانشجویان و دستیاران دانشگاه‌های علوم پزشکی، با بیان این مطلب اظهار کرد: امسال وارد چهارمین سالی می‌شویم که سرانه وام‌ها از سوی صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت تغییر نیافته است و متاسفانه از سال ۱۴۰۰ تاکنون نتوانستیم سرانه وام‌ها را افزایش دهیم که شاید یکی از علل این موضوع به دلیل مشکلات بودجه‌ای کشور باشد.

وی اظهار کرد: وام دستیاری، وام تحصیلی، وام مسکن، وام ازدواج، وام حج و عتبات، ضروری دوبرابر و ویژه، وام ودیعه مسکن عادی، ودیعه مسکن تکمیلی و… از جمله وام‌های مهم صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت که خوشبختانه طی سال‌های گذشته خدمات مطلوبی به دانشجویان علوم پزشکی ارائه شده است.

رئیسی گفت: حمایت از دانشجویان در راستای پیاده سازی سیاست‌های افزایش جمعیت از جمله برنامه‌ها و راهبرد‌های صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت است و افزایش وام ازدواج دانشجویی از ۱۰۰ میلیون ریال به مبلغ ۲۵۰ میلیون ریال و همچنین افزایش سرانه وام تحصیلی دانشجویان متاهل از مبلغ ۷ میلیون ریال به ۱۰ میلیون ریال، افزایش تسهیلات فرزندآوری از ۳۰ میلیون ریال به مبلغ ۶۰ میلیون ریال و افزایش سرانه حق اولاد در وام تحصیلی دانشجویان از مبلغ ۲ میلیون ریال به مبلغ ۴ میلیون ریال از جمله حمایت‌های صندوق رفاه است.

وی گفت: بهره مندی دانشجویان دستیاری و دانشجویان دکتری حرفه‌ای از خدمات بیمه تکمیلی و بهره مندی این عزیزان از خدمات درمان ناباروری در بیمه تکمیلی از جمله حمایت‌های ما از دانشجویان در مسیر پیاده سازی سیاست‌های افزایش جمعیت است.

معاون تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت گفت: علیرغم همه مشکلات مالی، ما سه نوع وام اعم از وام ازدواج، وام فرزندآوری و وام تولد برای دانشجویان علوم پزشکی در نظر گرفته‌ایم و هیچ سقفی از نظر تعداد برای این سه نوع وام برای دانشگاه‌ها قائل نشده‌ایم و برای دانشگاه نیز هیچ محدودیتی از نظر ارسال اسناد این سه وام برای دانشجویان نگذاشته‌ایم.

وی راهبری سرا‌های دانشجویی را از جمله وظایف صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت عنوان کرد و گفت: ما ۲۷۴ هزار دانشجوی علوم پزشکی در کل کشور داریم که افزون بر ۹۲ هزار تخت دانشجویی در کل کشور کار اسکان دانشجویان خوابگاهی را برعهده دارند که از این تعداد ۷۲ هزار تخت ملکی است و از این تعداد تخت ملکی، ۶۳ هزار دانشجوی ساکن داریم.

معاون تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت گفت: همچنین ۴۳ درصد از خوابگاه‌های ما قدمت بالای ۳۰ سال و ۱۱ درصد از خوابگاه‌ها دارای قدمت بالای ۵۰ سال دارند که نشان از فرسودگی بخشی از خوابگاه‌ها هستند که تلاش داریم در مسیر بازسازی خوابگاه‌ها تلاش‌های مضاعفی کنیم.

رئیسی بر لزوم احداث خوابگاه‌های متاهلی در کشور تاکید کرد و گفت: ما در مجموع در کل کشور ۱۲۰۰ واحد خوابگاه متاهلی برای ۴۳ هزار دانشجوی متاهلی داریم که تلاش داریم در مسیر قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، اقدامات موثری در راستای افزایش سرانه خوابگاه‌های متاهلی انجام دهیم.

وی همچنین به بهره مندی از ظرفیت‌های بند الف تبصره ۹ قانون بودجه در راستای اخذ تسهیلات ساخت و خرید سرا‌ها بخصوص سرا‌های متاهلی اشاره کرد و گفت: اختصاص دو باب ویلا از مجتمع خزرآباد به دانشجویان دستیاری و دکتری تخصصی با اولویت دانشجویان متاهل از دیگر اقدامات صندوق است.

معاون تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت با تاکید بر حمایت مالی از برگزاری جشن‌های ازدواج دانشجویی از سوی صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، اظهار کرد: بهره مندی از اعتبارات عمومی دولت جهت ساخت سرا‌های متاهلی یکی از برنامه‌ها و سیاست‌های ما در مسیر راهبرد‌های افزایش و جوانی جمعیت است.

وی به بازنگری و اصلاح آیین نامه‌های صندوق رفاه دانشجویان اشاره کرد و گفت: بخشی از آیین نامه نیاز به اصلاحاتی داشت که با بازنگری نسبت به تغییر آن اقدام کردیم. ما قبلاً برای اعطای وام به دانشجویان ۳ نوع ضامن داشتیم، اما تلاش کردیم در آیین نامه جدید دایره ضامنین را گسترش دهیم و از سه نوع ضامن به ۱۲ نوع ضامن تغییر پیدا کرد تا دانشجویان برای یافتن ضامن در راستای گرفتن وام دچار مشکلات کمتری شوند به عنوان مثال در گذشته یک بازنشسته بر اساس آیین نامه قبلی نمی‌توانست ضمانت وام دانشجویان ما را برعهده بگیرد، اما با تغییر و اصلاح آیین نامه، اکنون این موارد و تسهیلات برای دانشجویان وجود دارد.

رئیسی گفت: ضریب نفوذ صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت ۳۶ درصد است درحالی که این ضریب برای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تنها ۶ درصد است و ما علیرغم مشکلاتی که داشتیم، تعداد دانشجویان بیشتری نسبت به وزارت علوم تحت پوشش وام قرار داده‌ایم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب