واکنش بانوان لبنانی به اهدای طلا از سوی ایرانیان/ زنان و کودکان فرماندهان جنگ روایتها در بیروت هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، یکی از نکات متفاوت در پوشش خبری وقایع اخیر لبنان در صداوسیما، حضور یک چهره رسانهای از بین بانوان به نمایندگی از رسانه ملی بود. بانویی که با گزارشهای متفاوت خود، روایتی بدیع از مقاومت مردم جنوب لبنان و به ویژه زنان لبنانی رنگ و بوی دیگری به فضای رسانه ملی داد.
راحله امینیان که سابقه اجرای برنامههای متفاوت اجتماعی و مذهبی را در رادیو و تلویزیون دارد و سالها اجرای برنامه خانوادهمحور «به خانه برمیگردیم» به عهده داشته است. او در حال حاضر مجری «برنامه تهران ۲۰» در شبکه تهران است و در قالب اجرای این برنامه، مطالبات حوزه زنان و خانواده را نیز پیگیری میکند؛ دغدغهای که در سایر فعالیتهای رسانه ای و اجتماعی اونیز تسری یافته و امینیان را را به یکی از کارشناسان و فعالان حوزه زنان و خانواده در عرصه رسانه تبدیل کرده است.
این مجری وبرنامهساز با سفر به لبنان و حضور میدانی در مناطق جنوبی این کشور، راوی جانفشانی زنان و دختران لبنانی به عنوان بخش از منظومه مقاومت مردم لبنان در برابر تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی شده است.
فراموش نکنیم که آنچه افکار عمومی جهان را نسبت به فجایع غزه حساس و متأثر کرد، تصاویری بود که از مظلومیت زنان و کودکان غزه منتشر شد.
امینیان و گروه همراهش این روزها همچنان درگیر ضبط و ارسال گزارشهایی هستند که نه از نگاه راهبردی و سیاسی، که با محوریت زنان و خانواده به پدیده جنگ، مقاومت و البته جانفشانی فرماندهان و نیروهای حزب الله میپردازند.
وی در گفتوگو با خبرنگار آنا در همین ارتباط عنوان کرد: در جریان وقایعی که پس از طوفان الاقصی رخ داد و پس از حملات وحشیانه صهیونیستها به مردم بیگناه و غیرنظامیان غزه که یک فاجعه انسانی تمامعیار بود، همیشه این موضوع ذهن من را درگیر کرده بود که در کنار تحلیلها و گزارشهایی که از زوایای گوناگون به این موضوع میپردازند، جای یک روایت زنانه از ابعاد مظلومیت مردم و البته وحشیگری صهیونیستها خالی است. فراموش نکنیم که آنچه افکار عمومی جهان را نسبت به فجایع غزه حساس و متأثر کرد، تصاویری بود که از مظلومیت زنان و کودکان غزه منتشر شد.
امینیان تأکید کرد: این جنایتها درکنار تصاویری که از روحیه مقاوم و مقتدر زنان درغزه مخابره میشد ماهیت پلید رژیم اشغالگر قدس را افشا کرد. من همواره میگفتم کاش فرصتی فراهم شود تا بتوان مدر قالب یک برنامه به این سوژههای ناب بپردازم.
روایتی زنانه از مقاومت لبنان
وی اظهارکرد: روایتهای هنری و رسانهای از جنگ و مقاومت معمولاً ماهیت مردانه داشته است. البته نمونههایی را در دوران دفاع مقدس داشتهایم که بانوان در جایگاههای مختلف خاطرات خود از دوران مقاومت را بیان کردهاند، اما این روایتها بیشتر در قالب خاطرات مکتوب است و در نتیجه اغلب مخاطبان مجال رجوع به آنها را ندارند.
اعضای خانوادهام نیز کاملاً با من همراه بودند و با این که نگرانیهایی وجود داشت، اما همسرم اشتیاق من را دید، با اطمینان قلبی با این سفر موافقت کرد.
این مجری رادیو و تلویزیون گفت: در طول جنگ غزه که امکان حضور خبرنگاران آقا از کشورمان به صورت فعالانه و رسمی در میدان فراهم نبود، چه برسد به این که آن خبرنگار یا برنامهساز یک زن باشد؛ تا این که دامنه این جنگ به لبنان کشیده شد؛ وقایعی مثل شهادت شهید سیدحسن نصرالله و حمله صهیونیستها به مناطق مسکونی جنوب لبنان پیش آمد. این جا بود که آن دغدغهای که عرض کردم برایم پررنگتر شد.
امینیان افزود: دوستان بزرگواری از واحدهای مختلف سازمان صداوسیما پیشنهاد دادند که برای تهیه گزارش به لبنان بروم. در آن روزها با وجود اشتیاق فراوان، به واسطعه تعهدکاری که درتهران داشتم و تداخل زمانی با این مأموریت این امکان برایم فراهم نشد. تا این که پیشنهاد همکاران شبکه افق به دستم رسید؛ خوشبختانه همزمان با پیشنهاد این برنامه، آن تعهد کاری دیگر هم حل شد. اعضای خانوادهام نیز کاملاً با من همراه بودند و با این که نگرانیهایی وجود داشت، اما همسرم اشتیاق من را دید، با اطمینان قلبی با این سفر موافقت کرد.
تجربهای نو و متفاوت در رسانه
وی اظهار کرد: حضور من در منطقه «ضاحیه» لبنان و گفتگو با بانوان درگیر جنگ (چه پیش و چه پس از آتشبس) یک تجربه نو و متفاوت برای خودم بود. خیلی دوست دارم که با کمک همکارانی که در اینجا حضور دارند، علاوه بر گزارشهای روزانه و پوشش رسانهای اتفاقات، محتواهایی را هم برای تدوین یک مجموعه مستند مستقل با موضوع فعالیتها و جایگاه بانوان جنوب لبنان در این وقایع آماده کنم.
این فعال حوزه زنزان و خانواده اظهار کرد: در این ایام آنقدر با سوژههای ناب و جذاب مواجه شدیم که گاهی واقعاً نگران میشدم که برخی موارد فراموش شود و مغفول بماند. هر روز واقعاً «سوژه باران» بود. گاهی پیش میآمد که برای کاری غیر از ضبط مصاحبه از محل استقرار خودمان خارج میشدیم و مثلاً به زیارت قبور شهدا میرفتیم، اما در همان مسیر و محل مزار شهدا با چندین سوژه و شخصیت رو به رو میشدیم که یک دنیا حرف داشتند.
وی گفت: خانمهای جنوب لبنان در صبر و پایبندی به مقاومت بی نظیر و حتی عجیب هستند. شما در منطقه ضاحیه خانمی را پیدا نمیکنید که با شهدا نسبتی نداشته باشد، یعنی یا مادر شهید یا همسر و یا خواهر و دختر شهید هستند. به عبارت دیگر در انتساب به یک «شهید» وجه مشترک دارند. من خانمی را دیدم که هفت فرزند داشت و همسرش به شهادت رسیده بود، اما با لحنی استوار خدا را شکر میکرد و میگفت: حاضر است جان خود و فرزندانش را نیز در این راه فدا کند. آیا این افراد راویان درجه یک و اصلی مقاوت محسوب نمیشوند؟
زنان و کودکانی که فرمانده جنگ روایتها شدند
این مجری وبرنامه ساز عنوان کرد: در جبهههای نبرد با وجود رزمندگان حزبالله خیال ما از میدان جنگ راحت است، امّا این را با قطعیت میگویم که فرماندهان جنگ روایتها درغزه و لبنان، زنان و کودکان آنها هستند، چون با روشنگری آنها بود که جنایت صهیونیستها و مظلومیت مردم آن منطقه برای جهانیان آشکار شد.
با هرکدام که صحبت میکردم با اشتیاق و حس قدرشناسی وصفناپذیری میگفتند که ما از ایثار خواهران ایرانی خودمان خبرداریم و قدردان آن هستیم. جالب است که هیچگاه نمیگفتند «خانمهای ایرانی» و از عبارت «خواهران» استفاده میکردند. در صحبتهای خودشان تأکید داشتند که ما میدانیم که برای یک زن طلا و زیورآلات یک سرمایه مادی قابلتوجه است؛ برای قدرشناسی از این حرکت، کاری جز دعای خیر از دست ما برنمیآید.
امینیان که حضور فعالانهای در بخش رسانهای پویش «ایران همدل» داشت درباره بازخورد این پویش در بین زنان لبنانی گفت: اتفاقاً یکی از کنجکاویهای من برای حضور مستقیم در لبنان همین موضوع بود؛ چون در ابتدای شکلگیری این پویش و بحث اهدای طلا و زیورآلات توسط بانوان ایرانی، شیطنتهای فراوانی از سوی رسانههای معاند صورت گرفت. مسیح علینژاد یک ویدئوی تقطیعشده از صحبتهای من را منتشر کرد و متأسفانه برخی در فضای مجازی هم روی آن مانور دادند.
وی افزود: من در معرض هجمه شدیدی قرار گرفتم. گروه هدف من در لبنان خانمهای لبنانی بودند. با هرکدام که صحبت میکردم با اشتیاق و حس قدرشناسی وصفناپذیری میگفتند که ما از ایثار خواهران ایرانی خودمان خبرداریم و قدردان آن هستیم. جالب است که هیچگاه نمیگفتند «خانمهای ایرانی» و از عبارت «خواهران» استفاده میکردند. در صحبتهای خودشان تأکید داشتند که ما میدانیم که برای یک زن طلا و زیورآلات یک سرمایه مادی قابلتوجه است؛ برای قدرشناسی از این حرکت، کاری جز دعای خیر از دست ما برنمیآید.
امینیان گفت: به نظرم انعکاس این بخش از جریان مقاومت و این حس قدرشناسی جای کار بیشتری دارد. رسانههای ما با وجود تلاش فراوان و کارهای خوبی که در این شرایط سخت منطقه داشتهاند باید در جریان جنگ غزه و لبنان و شرایط پس از آن، به این بخش مهم جامعه یعنی «خانواده و زنان» توجه بیشتری کنند.
انتهای پیام/