دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 آذر 1403 - 09:09

کمالوندی: فناوری هسته‌ای اقتدارآفرین است/ آب سنگین ایران لیتری ۱۲۰۰ دلار می‎‌ارزد

کمالوندی: فناوری هسته‌ای اقتدارآفرین است  آب سنگین ایران لیتری ۱۲۰۰ دلار می‎‌ارزد
سخنگوی سازمان انرژی اتمی در دیدار با جمعی از اساتید دانشگاه‌ها و مراکز علمی گفت: دانش هسته‌ای به عنوان حوزه میان رشته‌ای ارزش فداکاری و تلاش دارد، زیرا فناوری هسته‌ای در عرصه‌های گوناگون نقش‌آفرین است و می‌تواند نیاز‌های مختلف صنایع کشور را برطرف سازد.
کد خبر : 944483

به گزارش خبرگزاری آنا، بهروز کمالوندی سخنگو و معاون امور بین‌الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی، در دیدار با جمعی از اساتید دانشگاه و مراکز علمی مختلف کشور به تشریح وضعیت صنعت هسته‌ای پرداخت و گفت: صنعت و فناوری هسته‌ای، قدرت‌آفرین بوده و موجب اقتدار می‌شود و ما توانسته‌ایم با تکیه بر علم و دانش، آب سنگین با کیفیتی تولید کنیم که هر لیتر آن ۱۲۰۰ دلار ارزش دارد و همچنین موفق به تولید مشتقات دوتره شده‌ایم که هر میلی گرم آن در بازار‌های جهانی هزاران دلار ارزش‌گذاری شده است.

وی ادامه داد: سرعت تحولات در فناوری هسته‌ای ایران بسیار زیاد است و دشمنان به دنبال ایجاد مانع بر سر صنعت و فناوری کشور ما هستند.

کمالوندی با اشاره به قطعنامه اخیر صادر شده علیه ایران در شورای حکام عنوان کرد: بلافاصله پس از صدور قطعنامه، نسبت به فعال‌سازی ماشین‌های پیشرفته سانتریفیوژ اقدام کردیم.

وی عنوان کرد: متاسفانه دشمنان پرونده هسته‌ای ایران را بسیار پیچیده و سیاسی کرده‌اند.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: تحریم‌ها و فشار‌های غربی سبب شد تا به خودکفایی در صنعت هسته‌ای دست یابیم، زیرا در سال‌های گذشته ابزار‌ها و تجهیزات مورد نیاز این صنعت را یا به ما نمی‌فروختند یا با قیمت بسیار بالایی به دست ما می‌رسید.

وی تأکید کرد: با این وجود دشمنان همواره با سیاه‌نمایی به دنبال این بوده‌اند که ایران به دنبال سلاح هسته‌ای بوده است.

 حسابرسی مواد هسته‌ای توسط آژانس در ایران با مطامع سیاسی

معاون امور بین‌الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی ایران تاکید کرد: بر اساس فتوای مقام معظم رهبری و مراجع عظام به دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم. اما آنها به دنبال ایجاد هیاهو و جنجال هستند و موضوعات کوچک نظیر مکان‌های ادعایی را نیز در این راستا و با تکیه بر اهداف و مسائل سیاسی مطرح می‌کنند. 

وی گفت: یکی از وظایف آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، حسابرسی مواد هسته‌ای است، اما در خصوص ایران این کار با مطامع و اغراض سیاسی دنبال می‌شود.

کمالوندی گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که برخی کشور‌ها به لحاظ سیاسی به دنبال تضعیف ایران در عرصه‌های داخلی و بین‌المللی هستند و می‌خواهند بین دولت و ملت شکاف ایجاد کنند و برای به نتیجه رسیدن این طرح تاکنون اقدامات فراوانی انجام داده‌اند. 

وی تصریح کرد: دانش هسته‌ای به عنوان حوزه میان رشته‌ای ارزش فداکاری و تلاش دارد، زیرا فناوری هسته‌ای در عرصه‌های گوناگون نقش‌آفرین است و می‌تواند نیاز‌های مختلف صنایع کشور را برطرف سازد.

 رتبه‌های نخست در تولید رادیودارو

وی با اشاره به دستاورد‌های چمشگیر سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تولید انواع رادیودارو گفت: هر آنچه از انواع رادیودارو در جهان تولید می‌شود؛ اکنون در داخل کشور با کیفیت مطلوب تولید می‌کنیم و در زمینه تولید برخی از انواع این دارو‌ها در رتبه‌های نخست جهان قرار داریم.

معاون امور بین‌الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی ایران ادامه داد: فناوری هسته‌ای و دستاورد‌های به‌دست آمده در این حوزه می‌تواند اقتصاد ایران را پویاتر کند؛ زیرا این صنعت موجبات برکت را برای کشور فراهم می‌سازد و وابستگی ما را کاهش می‌دهد و بر قدرت ما می‌افزاید.

 نیروگاه بوشهر

وی با اشاره به لزوم آشناسازی مردم کشور به‌ویژه دانشجویان و دانش‌آموزان با دانش و فناوری هسته‌ای تأکید کرد: باید همه مردم کشور با مزایای فناوری هسته‌ای از جمله برق هسته‌ای آشنا شوند. تنها در یک‌سال گذشته با میزان برق تولید شده در نیروگاه اتمی بوشهر از مصرف حداقل ۱۳ میلیون بشکه نفت خام و معادل حدود ۹۰۰ میلیون دلار صرفه‌جویی شده و نیز در نتیجه تولید این نیروگاه هر سال شاهد عدم انتشار حدود ۷ میلیون تن انواع گاز‌های آلاینده زیست محیطی بوده‌ایم.

در ادامه این نشست اساتید دانشگاه ضمن طرح برخی سوالات، بر لزوم همکاری جامعه علمی کشور با سازمان انرژی اتمی ایران تاکید کردند.
 
در پایان این نشست اساتید دانشگاه و مراکز علمی مختلف کشور ضمن حضور در راکتور تحقیقاتی شهید فخری زاده، از آزمایشگاه‌های تولید رادیودارو و سامانه پرتودهی تهران نیز بازدید کردند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب