رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر بر توسعه فعالیتهای انجمنهای علمی/ ایجاد ناحیه نوآوری در اطراف دانشگاه
به گزارش خبرگزاری آنا، علیرضا رهایی در این نشست، به ضرورت اصلاح ضریب معدل دانشجویان فعال انجمنهای علمی اشاره کرد و تصریح کرد: دستورالعمل این موضوع نوشته شده است اگر چه اصلاح معدل در گذشته مصوب شده بود؛ اما در دستورالعمل جدید ضریب اصلاح معدل مجدد مطرح شده است که امیدواریم با تصویب آن این مشکل برطرف شود.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه برخی برنامههای انجمنهای علمی دانشجویان مخاطبان گسترده تری دارند، گفت: در گذشته تقریبا همه انجمنها برنامه بازدیدهای علمی را داشتند و برگزار میکردند. اگر چه برخی انجمنها در این زمینه فعال و برخی نیز روند کندی داشتند. اما به طور کلی بر این باور هستیم یکی از مهمترین اقدامات ما برای آشنایی دانشجویان با صنعت برگزاری بازدیدهای صنعتی است؛ بنابراین لازم است ماهی حداقل یک بازدید صنعتی داشته باشیم که در طول سال این آمار به ۱۲ بازدید علمی برسد.
رهایی خاطر نشان کرد: ما در دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز باید روند بازدیدهای صنعتی انجمنهای علمی را تسهیل کنیم و هر موردی در این زمینه به من مراجعه شده بنده موافقت کردم. لازم است دانشجویان نیز به مدیریت این امر کمک کنند.
وی یادآور شد: اگر چه محدودیتهایی از نظر فضای فیزیکی و امکانات در دفاتر انجمنهای علمی وجود دارد که لازم است دبیران انجمنها این مشکلات را در قالب جدول مشخص تدوین و به ما انتقال دهند تا ما با روسای دانشکدهها برای رفع این مشکلات همفکری و همکاری کنیم.
این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر از برگزاری مسابقات علمی نیز به عنوان یکی از شاخههای مهم فعالیت انجمنهای علمی یاد کرد و گفت: برگزار مسابقات میتواند فضای رقابتی و کششی در بین دانشجویان ایجاد کند؛ بنابراین این مسابقات میتواند هم در عرصه ملی و بینالمللی داشته باشد همچنان که دانشگاه صنعتی امیرکبیر در برگزاری مسابقات رباتیک معروف بود. به طوریکه تمام صحن دانشگاه درگیر این مسابقات بود.
رهایی اظهار کرد: امروزه این آمادگی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر وجود دارد تا در برگزاری مسابقات علمی دیدگاههای نو ایجاد شود و توسعه یابد.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر همچنین بر ضرورت سخنرانی مدیران موفق و صاحبان صنعت تاکید کرد و گفت: به نظر میآید در هر دانشکده این سخنرانیها به طور ماهیانه برگزار شود. چرا که لازم است دانشجویان با تجربیات و رشد مدیران موفق آشنا شوند. برای نمونه بزرگترین کارخانههای نساجی دست فارغ التحصیلان این دانشگاه هست؛ بنابراین این موضوع باید به عنوان برنامه ثابت برگزار شود.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص برگزاری رویدادها نیز یادآور شد: این برنامهها نیز میتواند به صورت ملی یا بین المللی حتی مجازی یا حضوری برگزار شود و برگزاری چنین برنامههایی برای آشنایی دانشجویان اینکه بدانند در دنیا چه اتفاقی میافتد بسیار مهم است. ضمن اینکه مسابقات بین المللی اگر درست منعکس شود امتیاز خاصی برای دانشکدهها و دانشگاه دارد.
رهایی یادآور شد: خوشبختانه نشریات علمی ما که در دورهای رکود داشت، مجدد رونق گرفتند دانشجویان در این زمینه تلاش کردند و این موضوع که بتوانیم در نشر مطالب علمی فعال باشیم بسیار مهم است. وظیفه مدیریت دانشگاه نیز پشتیبانی برای چاپ گسترده این نشریات است.
وی در خصوص برگزاری کنفرانسهای علمی در دانشگاه نیز اظهار کرد: موتور محرک برگزاری این کنفرانسها انجمنهای علمی هستند. در شورای دانشگاه مطرح شده است دانشکدهها موظف هستند رویدادها و کنفرانسهای بین المللی را دنبال کنند.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص ناحیه نوآوری دانشگاه نیز گفت: این ناحیه در اطراف دانشگاه شکل میگیرد تقریبا جلسات آن بطور منظم تشکیل میشود. بسیاری از دستگاهها در این زمینه کمک میکنند تا این ناحیه شکل بگیرد. انجمنهای علمی میتوانند در این زمینه نقش داشته باشند.
وی خاطر نشان کرد: ما اواخر آذر هفته پژوهش را داریم لازم است یک سری ابتکارات و برنامهها در صحن دانشگاه نشان داده شود و همه بتوانند محصول کار خود را ارایه بدهند.
انتهای پیام/