کسب مهارت توسط دانشجویان با رویکرد هوشمندانه دستگاه قضائی + فیلم
به گزارش خبرنگار آنا، فرید نعیمی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد در اختتامیه شبیهسازی فرآیندهای رسیدگی قضائی (موت کورت) برگزیده دانشگاهی که در این واحد دانشگاهی برگزار شد، موت کورت را رویداد مهارت آفرین در حوزه دانشگاه و دانشجویان خواند و اظهار کرد: این رویداد، ارتباط واقعی بین دانشگاه و جامعه است. با این اجرا، علمی که دریافت میکنیم در مسیر و عرصه واقعی به چالش کشیده میشود و فرصتی بینظیر در دانشگاه است که با حمایت دستگاه قضائی عملیاتی و اجرا میشود.
وی افزود: نوع بینش و رویکرد هوشمندانه دستگاه قضائی، فرصت بینظیری است که دانشجویان در فضای واقعی، شرایط مهارتی آینده خود را کسب کنند. امروز در دانشگاه رویکردهای تحولی در مسیر آموزش، در محورهای جدید و بهروز دیده میشود، نگاه صرفاً جزوه، کتاب و آموزش سنتی منسوخ شده و این یعنی ایجاد فضای شغلی واقعی برای دانشجویان در جامعه.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد عنوان کرد: در رویداد موت کورت، فن بیان واقعی به چالش کشیده، لایحه نویسی واقعی به دانشجویان آموزش داده و در اصل نکات واقعی جلسه دادرسی به تصویر کشیده میشود.
نعیمی با بیان اینکه دستگاه قضائی شهرستان در پارک علم و فناوری دانشگاه مستقر شده که بسیار اتفاق مهمی است، ادامه داد: تقویت مهارتهای ارتباطی، تجربه کار گروهی، آشنایی با مفاهیم اخلاقی و اجتماعی، تقویت توانایی تحلیلی، ایجاد حس مسئولیت، تجربه یادگیری عملی، تقویت خلاقیت و ایجاد ارتباطات جدید از دستاوردهای خوب و مهم رویداد موت کورت است. در آینده نزدیک موت کورتهای بینرشتهای و بین دانشکدهای برگزار خواهد شد و فرهنگ آموزش قضائی که منجر به پیشگیری از جرم میشود را عینیت میبخشیم.
وی ابزارهای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، شبیهسازی واقعیت مجازی، استفاده از پلتفرم یادگیری اجتماعی و استفاده از دادههای کلان را سرفصلهای مهم آیندهپژوهی حوزه آموزش در رشته حقوق برشمرد.
حرکت نوآورانه و مبتکرانه دانشگاهها در اجرای دادگاههای شبیهسازیشده
قائممقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه نیز حرکت خلاقانه، نوآورانه و مبتکرانه دانشگاهها در اجرای دادگاههای شبیهسازیشده که یکی از خلأهای جدی در حوزه آموزش است را ستود.
سیدامیر مرتضوی تحقیق و پژوهش را عامل اساسی پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی برشمرد که قبلاً زمینه اجرایی کردن آن وجود نداشت.
وی گفت: اجرای این دادگاههای مجازی از تئوری به عمل منجر شد که این چرخه ناقص را تکمیل کرد. اگر بخواهیم در پیشگیری موفق شویم باید روحیه مشارکتی داشته باشیم که هماهنگی بین دستگاهها در این خصوص بسیار مهم است.
قائممقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه بیان کرد: اعتقاد و باور یکی از مؤلفههای اساسی در چرخه پیشگیری از جرم است که دادگاههای شبیهسازیشده یکی از نمونههای واقعی و بارز این باور است.
مرتضوی مطرح کرد: این دادگاههای فرضی، سواد حقوقی جامعه را بالا میبرد، به همین دلیل بسیار حائز اهمیت بوده از طرفی بازیگران این شبیهسازی الزاماً باید اطلاعات حقوقی خود را کامل کنند تا بتوانند این نقش را به خوبی اجرا کنند که این خود بسیار مهم است.
به گزارش آنا، تیم دانشکده حقوق دانشگاه آزاد اسلامی نجفآباد، بهعنوان تیم برتر، به اجرای نمونه دادگاه مجازی در حضور مقامات قضائی و مدیران دولتی و دانشگاهیان پرداختند و در پایان این آیین، با تقدیم هدایایی از دانشجویان بازیگر در شبیهسازی دادگاههای مجازی، تجلیل شد.
انتهای پیام/