دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 آذر 1403 - 15:08
غریبی‌اصل در گفت‌و‌گو با آنا مطرح کرد؛

جزئیاتی از کتاب «مبانی ماشین‌های فرآوری اسنک‌فود‌ها»

جزئیاتی از کتاب «مبانی ماشین‌های فرآوری اسنک‌فود‌ها»
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل، با تشریح مبانی کتاب «ماشین‌های فرآوری اسنک‌فودها» با رویکردی به حوزه کشاورزی و منابع طبیعی به ویژه ماشین‌های کشاورزی و مهندسی صنایع غذایی، توضیح کمبینات کردن و تولید محصولات جدید با طعمی نو را از مزایای این کتاب برشمرد.
کد خبر : 943936

به گزارش خبرنگار آنا، کتاب «مبانی ماشین‌های فرآوری اسنک‌فودها» توسط سیامک غریبی‌اصل عضو هیئت علمی  دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل و مبین مسرت دانشجوی رشته صنایع غذایی این دانشگاه تألیف شد.

غریبی‌اصل در گفت‌و‌گو با خبرنگار آنا درباره جزئیات این کتاب اظهار کرد: مصرف اسنک‌فودها بخش ضروری از سبک زندگی روزانه هر شخص بوده و سطوح مکانیزاسیون فرآوری اسنک‌ها از سطح دستی ساده تا سطح کارخانه‌های تمام اتوماتیک متفاوت است.

وی اضافه کرد: استفاده از ماشین‌های عملیات واحد‌ها یا کمبینات کردن (چند کار را همزمان انجام دادن) و مراحل تولید اسنک‌فود‌ها موجب ایجاد محصولات جدید با طعمی نو و جذب طیف مصرف‌کنندگان بیشتری می‌شود.

مؤلف کتاب «مبانی ماشین‌های فرآوری اسنک‌فودها» متذکر شد: وجود اسنک‌ها در وعد‌ه‌های غذایی صبحانه، ناهار و شام امروزه یک موضوع معمولی محسوب می‌‌شود و در تهیه اسنک‌فود‌ها فرآیند‌ها و ماشین‌های مختلفی به کار گرفته شده می‌شود؛ مانند ماشین‌هایی که برای تمیزکردن، ذخیره‌سازی، حمل و نقل، سورت کردن و درجه‌بندی، پیش‌فرآوری، فرآوری نهایی، مراحل پس فرآوری و بسته‌بندی استفاده را می‌توان اشاره کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل یادآور شد: اتوماسیون کار، تصویربرداری از جریان مواد و مراحل به‌منظور افزایش کیفیت و استفاده از ربات‌ها در سطوح مختلف مکانیزاسیون اسنک‌ها برای رسیدن به یک ایمنی و کارآرایی مطلوب امری ضروی است.

به گفته غریبی‌اصل، کتاب «مبانی ماشین‌های فرآوری اسنک‌فودها» برای نخستین‌بار به‌صورت فارسی در کشور تهیه می‌‌شود و دنبال آن است تا خلأ جدی در حوزه فناوری رشته صنایع غذایی را هم در دانشگاه‌ها و هم در مراکز صنعتی جبران کند که به دو صورت زبان نوشتاری و زبان تصویری سعی در آموزش مؤثر و اثرگذار بیان شده، به‌طوری که در بخش آموزش تصویری به‌منظور یادگیری فعال و تسلط کافی بر اجزای ماشین‌ها، واژه‌های تخصصی به صورت زبان اصلی آورده شده تا خواننده کتاب علاوه بر مشاهده عینی قطعات ماشین‌ها، اسامی انگلیسی آنها را نیز مرور و تحقیق کند که هدف از تدوین این مجموعه کمک به گسترش فناوری‌های صنایع غذایی در ایران است.

به گزارش آنا؛ کتاب «مبانی ماشین‌های فرآوری اسنک‌فودها» ۲۵۸ صفحه دارد و در چهار فصل تألیف و توسط انتشارات جهاد دانشگاهی روانه بازار نشر شده و به قیمت یک‌میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در دسترس علاقه‌مندان است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب