نشریه «پیشرفتهای مالی و سرمایهگذاری» چگونه میان ۸۷ نشریه معتبر قرار گرفت؟
میثم دعایی مدیر مجله رشد و نشریه «پیشرفتهای مالی و سرمایهگذاری» دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسفراین در گفتوگو با خبرنگار آنا درباره اینکه نشریه «پیشرفتهای مالی و سرمایهگذاری» چگونه آغاز به کار کرد و چه هدفی را دنبال میکند؟ چنین پاسخ داد: نشریه «پیشرفتهای مالی و سرمایهگذاری» به آدرس https://afi.journals.iau.ir/ در سال ۱۳۹۹ با هدف ایجاد بستری علمی برای انتشار تحقیقات و مقالات در حوزههای مختلف مالی آغاز به کار کرد.
وی اضافه کرد: دنبال آن بودیم که نشریه «پیشرفتهای مالی و سرمایهگذاری» به محلی معتبر برای پژوهشگران و فعالان حوزه مالی تبدیل شود، بهخصوص در زمینههایی مانند مدیریت مالی بنگاههای اقتصادی، سرمایهگذاری، مهندسی مالی، مالی اسلامی، حسابداری و...
مدیر مجله رشد و نشریه «پیشرفتهای مالی و سرمایهگذاری» دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسفراین عنوان کرد: براساس اطلاعات این نشریه در سالهای اخیر دستاوردهای بسیار خوبی داشته؛ از جمله اینکه در سال ۱۴۰۲ نمایه ISC و DOAJ را دریافت کرده و توانسته در چارک اول (Q۱) قرار گیرد.
افزایش اعتبار علمی نشریه «پیشرفتهای مالی و سرمایهگذاری»
دعایی در پاسخ به سؤال دیگر که دستاوردها چگونه به دست آمدند و چه تأثیراتی بر اعتبار نشریه گذاشتهاند؟ عنوان کرد: با حمایتهای غلامرضا کاظمی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسانشمالی و علی صالحآبادی رئیس انجمن مالی اسلامی ایران و تلاشهای مستمر ارکان نشریه بهخصوص پروفسور پرویز سعیدی سردبیر، نویسندگان و داوران، نشریه پیشرفتهای مالی و سرمایهگذاری توانست در سال ۱۴۰۲ نمایه مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) و نمایه بینالمللی و معتبر دوواج (DOAJ) را دریافت کند.
وی افزود: این دستاورد بسیار مهم بود؛ چراکه موجب افزایش اعتبار علمی نشریه و جذب مقالات با کیفیت بالا شد. همچنین در نخستین سال پس از اخذ نمایه ISC، موفق شدیم در چارک اول (Q۱) قرار بگیریم و ضریب تأثیر ۱.۰۵۶ را کسب کنیم و این موفقیت نشاندهنده رشد علمی و پژوهشی نشریه و همچنین جایگاه برجستهای است، ازسویی میان ۸۷ نشریه معتبر در حوزههای اقتصاد و مالی قرار گرفتیم.
مدیر مجله رشد و نشریه «پیشرفتهای مالی و سرمایهگذاری» دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسفراین درباره اینکه روند داوری مقالات در این نشریه چگونه ارزیابیها و بررسیها انجام میشود؟ مدت زمان داوری چقدر است و چه معیاری برای انتخاب مقالات در نظر گرفته میشود؟ مطرح کرد: در نشریه «پیشرفتهای مالی و سرمایهگذاری» به فرآیند داوری بسیار اهمیت میدهیم، مدت زمان داوری معمولاً بین ۲ تا ۶ ماه است که بستگی به نوع مقاله و تخصص داوران دارد.
دعایی توضیح داد: برای انتخاب مقالات، معیاری که در نظر داریم شامل نوآوری علمی، ارتباط با موضوعات روز مالی، کیفیت نگارش، و همچنین تطابق با استانداردهای علمی و پژوهشی است، علاوه بر این، مقالات باید جنبه کاربردی داشته باشند و در حوزههای مالی، مدیریت ریسک یا سرمایهگذاری تأثیرگذار باشند و این رویکرد علمی و دقیق برای انتخاب مقالات بسیار ارزشمند است.
وی برنامههای آینده نشریه «پیشرفتهای مالی و سرمایهگذاری» و اهداف آن در سالهای آینده را اینگونه برشمرد: برنامههای ما برای آینده ادامه مسیر موفقیتآمیز است که در این چند سال تجربه کردهایم و در نظر داریم نشریه را به یکی از نشریات پیشرو در حوزه مالی در سطح جهانی تبدیل کنیم، برای این منظور، تمرکز بیشتری بر روی جذب مقالات از همکاران دانشگاههای دولتی، بهبود فرآیند داوری و افزایش ضریب تأثیر نشریه خواهیم داشت، همچنین دنبال گسترش دامنه فعالیتهای نشریه در زمینههای جدید مالی مانند فینتک، بلاکچین و سایر موضوعات نوظهور در عرصه مالی هستیم.
مدیر مجله رشد و نشریه «پیشرفتهای مالی و سرمایهگذاری» دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسفراین خاطرنشان کرد: امیدواریم نشریه پیشرفتهای مالی و سرمایهگذاری همچنان در مسیر موفقیت گام بردارد و تأثیر مثبتی بر پژوهشهای علمی در حوزه مالی داشته باشد و با حمایتهای بیشتر شاهد پیشرفتهای روزافزون در زمینههای علمی و پژوهشی باشیم.
گفتوگو: فاطمه روشنی
انتهای پیام/