ابر بحران انرژی پیشروی اقتصاد ایران/۵۰ هزار میلیاردتومان سرمایه صنایع برای احداث نیروگاه معطل بروکراسی
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، مجلس شورای اسلامی طی چندروزگذشته، جلسه مهمی را با حضور وزیر نیرو برگزار کرد که در آن موضوع تامین برق برای بخش مسکونی ضمانت شده و مقرر شده تا تصمیمات دیگری نیز اتخاذ شود. قرار است وزارت نفت در تامین سوخت نیروگاهها مساعدت بیشتری انجام دهد تا وزارت نیرو در تولید برق مورد نیاز مسکونی با کمبود مواجه نشود.
به گفته برخی از نمایندگان مجلس از جمله نمایندگان عضو کمیسیونهای صنایع و اقتصادی وزرات صمت، نفت و نیرو نیز میزبان کمیسیونهای مختلف بودهاند تا در مورد حل بحران ناترازی تصمیمهایی اتخاذ و گزارشهایی ارایه شود.
فعالان صنعتی و تولیدکنندگان بارها در سالهای اخیر به دلیل قطع برق و گاز در فصول گرم و سرد سال مجبور به خالی نگه داشتن ظرفیت تولید شدهاند. دو هفته از تصمیم دولت برای جلوگیری از مازوتسوزی و آغاز قطع برنامهریزی شده برق خانگی گذشته بود که مطابق با مصوبه شورای عالی امنیت ملی، اولویت بر روشنماندن برق خانگی شده است و دیگر قطعی بخش خانگی انجام نخواهد شد.
زیان سالهای گذشته صنایع از ناترازی امسال نیز تجربه خواهد شد
بهنام رضوانی، عضو کمیسیون صنایع مجلس در گفتوگو با آنا اظهار کرد: ناترازی انرژی چه در بخش گاز و چه برق مشکلی اساسی برای کشور است. صنایع از بابت این قطعیها زیان قابل توجهی در سالهای گذشتهاند که در صورت ادامه روند خاموشیها و قطع گاز این زیان در سال جاری نیز ادامه خواهد داشت و با از دست رفتن بخشی از تولید و افزایش قیمت تمامشده بخشی از سود صنایع از دست خواهد رفت.
اگر وزارتخانههای مرتبط ازجمله نفت ونیرو وارد عمل نشوند و تصمیمهای کلان در این حوزه اتخاذ نشود و سرمایهگذاریها به این سمت هدایت نشود کشور با ابربحران انرژی مواجه خواهد شد
به وزرای مختلف تذکرات جدی ارسال شد
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: به وزرای مختلف تذکرات جدی ارسال شد و گزارش کاری نیز در این زمینه تهیه شده که هر یک از صنایع چه تاثیرات منفی از ناترازی خواهند دید. ناترازی برق اکنون به بحران بدل شده است و لازم است به عنوان یک موضوع فوری در سطح بالا در مورد آن تصمیمگیری و برنامههای کوتاهمدت، میان مدت و بلندمدتی برای حل مشکل ناترازی انرژی درکشور اندیشیده شود.
وی عنوان کرد: اگر در بالادست گاز و زیرساختهای برق سرمایهگذاریهای کلان صورت نگیرد به طور قطع مشکلات برق در سال آینده بیش از امسال خواهد بود. انجام این سرمایهگذاری به پیشبینی منابع مالی نیازمند است و اجرای آنها نیز زمانبر است بنابراین نباید زمان را از دست داد.
اعلام آمادگی برخی از صاحبان صنایع برای احداث نیروگاه
رضوانی با بیان اینکه برخی از صاحبان صنایع آمادگی آن را دارند که در تامین برق از طریق نیروگاههایی که خود احداث میکنند سرمایهگذاری کنند، خاطرنشان کرد: وزارت نیرو مکلف است که روند امور را برای ایجاد این نیروگاهها تسهیل کند. در این میان برخی از واحدهای پتروشیمی، فولادی و معدنی برای ایجاد این نیروگاهها اعلام آمادگی کردهاند، اما بروکراسی اداری مانع تسریعبخشی به این اقدام است. واگذاری زمین و صدور مجوز فرآیندی زمانبر شده است و پیچیدگیهایی دارد که موجب شده تا علاقهمندان به سرمایهگذاری نتوانند از مواهب آن بهرهمند شوند.
وی افزود: در کمیسیون صنایع مجلس مطرح شد که واحدهای فولادی، پتروشیمی و معدنی آمادگی دارند که ۵۰ هزار میلیارد تومان در زمینه احداث نیروگاهها با هدف تامین برق واحدهای صنعتی سرمایهگذاری انجام دهند، اما این میزان سرمایهگذاری معطل بروکراسی مانده است.
ضرورت توزیع پنلهای خورشیدی به روستاها و عشایر
وی با تاکید براینکه تولید انرژی در کشور با مشارکت بخش خصوصی و مردمی نیز انجام شود، خاطرنشان کرد: بخشی از برق مورد نیاز کشور میتواند از محل انرژی خورشیدی تامین شود به همین دلیل میتوان پنلهای خورشیدی را در برخی از مناطق توزیع و حتی به صورت رایگان در اختیار روستاها قرار داد یا به عشایر توزیع کرد.
رضوانی عنوان کرد: حتی در کشورهایی که مشکل برق یا انرژی به اندازه کشور ما نیست دولتها با توزیع پنلهای خورشیدی به تامین بخشی از برق از محل انرژی خورشید اقدام میشود. ایران کشوری است که مساحت گسترده دارد و تمامی انواع انرژی را نیز در اختیار دارد تنها موضوع آن است که نحوه بهرهبرداری از این منابع را تغییر داد.
حل موضوع ناترازی در ایران به همت و عملکردی انقلابی و هماهنگی بیندستگاهی نیاز دارد
وی خاطرنشان کرد: حل موضوع ناترازی در ایران به همت و عملکردی انقلابی نیاز دارد. این موضوع به درک مشترک و همدلی ملی نیاز دارد تا بتوان از بروز زیانهای بیشتر برای اقتصاد کشور جلوگیری کرد. هماهنگی میان دستگاهی نیز موضوعی ضروری است و باید به آن توجه کرد.
عضو کمیسیون صنایع مجلس اظهار کرد:وزیر صمت و نیرو مشکل را در کمبود اعتبارات مالی برای حل بحران ناترازی عنوان میکنند، اما با این وجود از آمادگی بخش خصوصی نیز استقبالی نکرده و در جهت حل مشکل اقدامی نکردهاند.
انتهای پیام/