دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 آذر 1403 - 00:03
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

عصاره‌گیری از خاویار با فناوری‌های نوین؛ پوست ماهیان خاویاری چرم می‌شود

عصاره‌گیری از خاویار با فناوری‌های نوین؛ پوست ماهیان خاویاری چرم می‌شود
رئیس سرای نوآوری فناوری‌های شیلاتی و پرورش ماهیان خاویاری به‌کارگیری فناوری‌های نوین در عصاره‌گیری از خاویار، تهیه چرم از پوست ماهیان خاویاری و تجاری‌سازی محصولات پژوهشی و علمی را از برنامه‌های پیش روی این سرا برشمرد.
کد خبر : 943154

عباسعلی زمینی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان که واحد متبوعش به‌تازگی مجوز راه‌اندازی سرای نوآوری فناوری‌های شیلاتی و پرورش ماهیان خاویاری را کسب کرده است در گفت‌وگو با خبرنگار آنا دلایل انتخاب واحد دانشگاهی لاهیجان برای ایجاد این سرا را تشریح و بیان کرد: با توجه به سوابق علمی و با شناخت کافی از ظرفیت‌های بالای واحد لاهیجان مانند زمین ۱۸۰۰۰ متر مربعی در نزدیکی ساحل و مرکز تحقیقات علوم شیلاتی دکتر کیوان در بندر چمخاله لنگرود از دو سال پیش با کمک و همراهی برخی از استادان و همکاری مسئولان دانشگاه، فرآیند‌های درخواست و طرح‌نویسی برای کسب و دریافت مجوز ایجاد سرای نوآوری علوم شیلاتی را آغاز کردیم.

عصاره‌گیری از خاویار با فناوری‌های نوین؛ پوست ماهیان خاویاری چرم می‌شود

زمینی مأموریت‌های سرای نوآوری فناوری‌های شیلاتی و پرورش ماهیان خاویاری را تشریح کرد و گفت: مهم‌ترین مأموریت این سرای نوآوری تخصصی، ارتقای سطح بیشتر علمی و استفاده از ظرفیت‌های موجود برای درآمدزایی و کمک به دانشگاه برای جذب درآمد‌های غیرشهریه‌ای و استفاده از ظرفیت‌های تخصصی و تجارب استادان دانشگاه برای برندسازی و تجاری سازی محصولات علمی است.

دانشیار گروه شیلات پایه ۲۷ گرایش تکثیر و پرورش آبزیان درباره نحوه تعامل و همکاری نهاد‌ها و سازمان‌های مربوط با سرای نوآوری واحد لاهیجان افزود: با توجه به تخصصی بودن علوم شیلاتی، یکی از اهداف سرای نوآوری عقد تفاهم‌نامه‌ها و یا قرارداد‌های همکاری با نهاد‌ها و سازمان‌های مربوط خواهد بود. در این راستا اداره کل شیلات استان گیلان و شهرداری شهر چاف و چمخاله و سازمان آب منطقه شهرستان لنگرود همکاری مناسبی را برای تسهیل صدور مجوزات لازم در این خصوص داشته‌اند.

مهم‌ترین مأموریت این سرای نوآوری تخصصی، ارتقای سطح بیشتر علمی و استفاده از ظرفیت‌های موجود برای درآمدزایی و کمک به دانشگاه برای جذب درآمد‌های غیرشهریه‌ای و استفاده از ظرفیت‌های تخصصی و تجارب استادان دانشگاه برای برندسازی و تجاری سازی محصولات علمی است

وی ادامه داد: با توجه به اهداف اصلی سرای نوآوری فناوری‌های شیلاتی و پرورش ماهیان خاویاری به‌خصوص اهداف پیشران تجاری‌سازی، این سرا قطعاً همکاری مناسبی با تمامی مراکز پارک‌های علمی و فناوری، مراکز رشد، مراکز TTO، مراکز شتابدهی، مراکز کسب و کار، مراکز ثبت اختراع و مراکز خدمات فناوری را در دستور کار خود خواهد داشت. 

زمینی برنامه‌های پیش روی سرای نوآوری متبوع خود را تشریح کرد و توضیح داد: مهم‌ترین برنامه‌ها بعد از افزایش و پرورش ماهیان خاویاری، فناوری‌های نوین در عصاره‌گیری از خاویار و کاربرد آن در صنایع بهداشتی و تهیه چرم از پوست ماهیان خاویاری و تجاری‌سازی محصولات پژوهشی و علمی است و در تشکیل هسته‌های فناور و واحد‌های فناور هدفمند اقدام لازم انجام خواهد شد.

به گفته رئیس سرای نوآوری فناوری‌های شیلاتی و پرورش ماهیان خاویاری، اهداف کوتاه مدت در سرا شامل افزایش چندمرحله‌ای تولید ماهیان خاویاری از ۵ تن به ۲۵ تن و سپس در چند سال آینده ۵۰ تن گوشت و حداقل ۴۰۰ کیلو خاویار است.

وی درباره تاثیرگذاری سرای نوآوری در دانشگاه (درآمد غیرشهریه و ...) شرکت‌های دانش‌بنیان و کارآفرین، رونق تولید و ... اظهار کرد: قطعاً در چارچوب شرح وظایف و عملکرد قانونی سرای نوآوری از هیچ تلاشی برای نیل به چشم انداز رشد و توسعه فروگذار نخواهیم بود و امیدواریم با اتکال به خداوند متعال و همکاری تمامی ارکان دانشگاه، طبق برآورد‌های اولیه در ۵ سال اولیه فعالیت سرا در صورت ساخت حوضچه‌های پرورش ماهیان خاویاری و افزایش توان تولید تا ۲۰ درصد از درآمد‌های غیرشهریه‌ای را تأمین خواهد کرد.

عصاره‌گیری از خاویار با فناوری‌های نوین؛ پوست ماهیان خاویاری چرم می‌شود

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، استقبال دانشجویان، اعضای هیات علمی و دانشگاهیان از ایجاد سرای نوآوری در این دانشگاه را یادآور شد و به آنا گفت: تعدادی از استادان گروه‌های شیلات، بیولوژی دریا، میکروبیولوژی و حتی گروه شیمی اعلام تمایل کرده‌اند که با سرای نوآوری علوم شیلاتی همکاری داشته باشند و از ظرفیت دانشجویان این رشته‌ها نه فقط در این واحد؛ بلکه از دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترای موجود در منطقه و استان می‏‌توان در راستای نیل به اهداف سرای نوآوری استفاده کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب