جشنواره فیلم مقاومت؛ رویدادی که مسیرش به جای فرش قرمز از حسینیه جماران میگذرد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، نشست رسانهای هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت پیش از ظهر امروز با اجرای سحر امامی در حسینیه جماران برگزار شد.
در ابتدای این نشست، جلال غفاری دبیر هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت ضمن تبریک هفته بسیج عنوان کرد:خوشحالم که در چنین روزی مکانی خدمت شما هستم که متبرک به نام و حضور امام خمینی (ره) است. شخصیتی که تمام اتفاقات مربوط به مقاومت در عالم در نیم قرن گذشته از نفس گرم و اندیشه او سر چشمه گرفته است.
گفتماتن مقاومت؛ محرک ساختار اجتماعی
وی اظهار کرد: جشنواره فیلم مقاومت، صرفاً یک جشنواره مثل سایر جشنوارههای سینمایی نیست. بنیان این جشنواره بر اساس تفاوت مهمی است که همان مفهوم بزرگ و پردامنه «مقاومت» است. عنصر مقاومت بر محور قرآن کریم و پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت (ع) است. «مقاومت» از نگاه ما صرفا یک مبارزه تدافعی یا سلبی نیست. گفتمان مقاومت یک گفتمان ایجابی است. حوادث غزه نشان داد که ثبات و صلح و آرامش فقط در سایه مقاومت رقم میخورد.
غفاری افزود: گفتمان مقاومت، داعیه دار انسان مقاوم و ایثارگر است که محرک ساختار اجتماعی است. در تعبیر قرآن کریم، یک انسان مقاوم یک انسان منزوی نیست و سینمای مقاومت هم به برکت این گفتمان یک سینمای جمع گرا، پویا و مطالبه گر است. سینمای مقاومت امید به آینده دارد و به پیشرفت میاندیشد.
دبیر هجدهمین جشنواره فیلم مقاومت گفت: مفهوم «مقاومت» در منظومه فکری اسلام زاییده حکمرانی و دستور از بالا نیست بلکه برآمده از روح میدانی و نهادهای اجتماعی و مردمی است مردم رکن این حرکت هستند.
وی افزود: مقاومت با لطافت روحی ارتباط دارد سینمای مقاومت بیانگر این روح لطیف و این روح خستگیناپذیر است.
غفاری گفت: مسیر جشنواره فیلم مقاومت از فرش قرمز نمیگذرد، بلکه از حسینیه جماران میگذرد. ما در جشنواره فیلم مقاومت در روز بسیج عهدی میبندیم که سینما را در خدمت آرمان مقاومت و آرمان فلسطین قرار دهد. سینمای مقاومت حامی فیلمسازانی است که در مسیر مبارزه با رژیم صهیونیستی کار میکنند.
وی تاکید کرد: جشنواره فیلممقاومت تنها جشنوارهای در جهان است که ندای مظلومیت غزه و فلسطین را موضوع خودش قرار داده و این باور و افتخار ماست.
«گفتمان مقاومت، طوفان الااقصی،آزادی قدس شریف»؛ شعار جشنواره هجدهم
دبیر هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت عنوان کرد: عبارت «گفتمان مقاومت، طوفان الااقصی،آزادی قدس شریف» به عنوان شعار هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت انتخاب شده است.این رویداد سینمایی از سوی بنیاد ملی نخبگان به عنوان یک رویداد مورد تایید و درحه یک هنری انتخاب شده است و شرکت کنندگان و برگزیدگان آن می توانند از مزایای حضور در این بنیاد استفاده کنند. همچنین فراگیر کردن فیلم دیدن به عموم جامعه در قالب «جهاد تبیین تصویری» از مهم ترین محورهای این دوره از جشنواره است. در همین راستا ۷۰۰ نقطه برای اکران مردمی فیلم های جشنواره تعریف شده است. ضمن این که از هفته آینده سینماهای سیار جشنواره اکرانشان را شروع میکنند
وی گفت: هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت ازچهارم تا نهم دیماه جشنواره در تهران و یکی از مناطق خلیج فارس برگزار خواهد شد؛ فراخوان جشنواره منتشر شده و مهلت ارسال آثار نیز تا چهارم دی ماه است.
غفاری افزود: در این دوره از جشنواره شبکه ای از هنرمندان و فیلمسازان در ۱۸کشور دنیا در جشنواره فیلم مقاومت مشارکت دارند.
در ادامه این نشست، مدیرعامل انجمن سینمای دفاع مقدس نیز گفت: برای صهیونیستها در این هفتاد سال سینما بیش از اسلحه اهمیت داشته است. با استفاده از همین ابزار و فیلم هایی مثل « فهرست شیندلر»،«پیانیست» و« پسری با پیژامه راهراه»، افسانه مظلومیت یهود با بیان موضوعاتی چون هولوکاست قوت گرفت. از سوی دیگر به دورغ گفتند که ما دینمدار هستیم و خود را به عنوان نماینده یهودیهای عالم معرفی کردند. مدعی بودند که ما پیروان راستین حضرت موسی (ع)هستیم. اما کدام موسی؟ احتمالاً همان که در فیلم «۱۰ فرمان» آن را تصویر کردند. تصویری که از دین یهود نشان دادند تصویر مورد علاقه خودشان بود و تعریف دینمداری را در عالم عوض کردند.
در پایان این نشست، از پوستر هجدهمین همایش بین المللی فیلنم مقاومت رونمایی شد. ضمن این که با حضور فرزند و پدر شهیده معصومه کرباسی (که در حخملات هوایی وحشیانه صهیونیستها در لبنان به همراه همسرش به شهادت رسید) از تابلوی تصویر این دوشهید نیز رونمایی به عمل آمد.
انتهای پیام/